• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Toksoplazmoza w ciąży I trymestr

Ca.lina094

Aktywna w BB
Witam, proszę mamy w trakcie ciąży oraz mamy po porodzie o radę jak u was jest/było z toksoplazmoza w ciąży? Jakie konsekwencje miało to na płód (o ile miało)
W internecie piszą straszne rzeczy, łzy same Cisna się do oczu, aż strach o tym myśleć.

reklama
reklama
Czesc dziewczyny ja wczoraj też odebrałam wyniki IgG 0.5 a IgM 1.56 nie wiem jak to interpretować ale mój gin dał mi skierowanie do poradni chorób zakaźnych by mieć wszystko pod kontrolą. Bardzo się martwię
Zrób awidność :) nie ma co się stresować :) ja tez miałam wykryta toksoplazmozę w 8 tyg ciąży,zrobiłam awidnośc która okazała się wysoka i wszystko było Ok :)

Albo jest wynik fałszywie dodatni, albo niestety coś się dzieje.
Jakby IgG było wysokie, to można by było wnioskować, że do zakażenia doszło jakiś czas temu.
Sytuacja IgG niskiego i IgM dodatniego sugeruje bardzo świeże zakażenie, gdzie IgG nie zdążyło się jeszcze w organizmie wytworzyć.

@Paula331988 A możesz wkleić normy z wyniku?

Albo jest wynik fałszywie dodatni, albo niestety coś się dzieje.
Jakby IgG było wysokie, to można by było wnioskować, że do zakażenia doszło jakiś czas temu.
Sytuacja IgG niskiego i IgM dodatniego sugeruje bardzo świeże zakażenie, gdzie IgG nie zdążyło się jeszcze w organizmie wytworzyć.

@Paula331988 A możesz wkleić normy z wyniku?

Załączniki

• IMG_20220202_150152.jpg
    IMG_20220202_150152.jpg
    63,2 KB · Wyświetleń: 615
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry