reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Toksoplazmoza

reklama
A mi się wczoraj śniło że właściwie zaczynałam rodzić, tzn. nie sam poród ale że byłam juz na izbie przyjęć i położna mówi że wody odeszły i jest rozwarcie więc zaraz wchodzę na porodówkę :baffled:
A ja mówię, że jak to, przecież mam jeszcze tyle czasu do terminu :eek:
Ona mówi, że jak wody odejdą to nie da się nic zrobić i trza rodzić :tak:
Ja mówię że nie chcę jeszcze, że się boję, że nie dam rady i że chcę CC :szok:
A ta położna mówi że mam "takie ładne rozwarcie" że naturalnie urodzę :baffled:
Ja się uparłam że CC, to ona mówi: Dobrze w takim razie za CC proszę zapłacić 241zł :szok: i zadzwonic do domu żeby ktoś przywiózł Pani torbę.
I ja zadzwoniłam do Męża i zamiast powiedzieć żeby przyjechał to kazałam Mu łóżeczko składać :-D

mnie najczesciej sie sni ze dzidzia jest juz z nami-nie widze twarzy, nie wiem jaka plec ale wiem ze nasze dzidzi....
a ostatnio to sie zlana potem obudzilam a meza mialam ochote wykastrowac-sen byl taki ze maz moj prowadzal sie z inna laska za moimi plecami:crazy: a ja ich przylapalam u tej laski w domu-razem w wyrku byli:no: nie wiem jak sie u niej w domu znalazlam i jak tam weszlam ale skopalam jej tylek a maz moj na to" madziu.jestem z toba tylko zeby miec dziecko bo justyna nie moze miec dzieci":eek::eek::eek:
ale zonk co???wscieklizna na meza po przebudzeniu moim nadal siegala zenitu hehehe takie realistyczne-wrecz namacalne te sny sa w ciazy ze czasem jak sie budze to przez chwile staram sie zalapac czy to byl sen czy nie:-D

hmmm.... a ja juz co 2 tygodnie mam chodzic na wizyty... do tej pory mialam cykle 3 tygodniowe i za kazdym razem badanie ginekologiczne. co druga wizyte badania krwi i moczu... usg nie za czesto bo moj gin twierdzi ze teraz dzidzia tylko rosnie i nie ma potrzeby sprawdzac co robi za kazdym razem ;-) poza tym mialam usg jak bylam w szpitalu...

Gosia 72 - ale ci zazdroszcze tego fotela u gina...........

mnie lekarz ogląda podczas każdej wizyty, sprawdza ph w pochwie i szyjkę, dzięki temu jestem spokojniejsza...

u mnie tak samo, dzięki temu jestem spokojna (bez badania pewnie zaczęłabym czuć skracającą się szyjkę albo coś równie niepokojącego, aczkolwiek niuzasadnionego...);
a usg lekarka zaczęła mi robić od przedostatniej wizyty - podgląda małą przez ok.5 min., mierzy obwód brzuszka, długość kości udowej, waży;

zeszłej nocy śniło mi się, że jestem na spacerze z córcią, wyjęłam ją z wózka i spojrzałam w oczęta, a ona na mnie, i tak się rozczuliłam, poczułam tak ogromną miłość do tego dziecka, że się obudziłam płacząc! łzy wzruszenia ciekły mi po policzkach!

reklama
nie wiem czy ten temat był gdzieś u nas poruszany czy nie, w każdym razie nie moge znależć odpowiedzi na moje pytanie :-( Czy wiecie jak odróżnić jakąś tam zwykłą wydzieline od wód płodowych? Czy to możliwe żeby już teraz zaczęły wyciekać? :crazy: Czy da sie to jakos sprawdzic czy z kazdym "wyciekiem" lepiej jechac do szpitala/ginekologa? Napiszcie mi prosze, co myslicie/wiecie na ten temat...

W poprzedniej ciąży miałam bardzo mało wód płodowych i było podejrzenie wyciekania. Do tego czasami miałam bardzo wodnistą wydzielinę i za każdym razem jechałam do szpitala, żeby sprawdzili czy to nie wyciekające wody - i zawsze to był fałszywy alarm.

Teraz znowu lekarz powiedział mi, że wydaje mu się, że mam trochę mało wód płodowych i żebym obserwowała, czy nie wyciekają. Jakbym podejrzewała wyciek to mam natychmiast jechać do szpitala.

Wyciekanie wód na tym etapie ciąży jest na tyle poważne, że warto dmuchać na zimne i sprawdzić to u lekarza.

Do góry