reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Sempe ty to agentka jesteś:-D Fajnie masz, nawet nie wiesz jak zazdroszczę!!! (w szczególności tych Hiszpanów) Też bym chętnie powywijała na parkiecie ale jak na razie to nawet z chodzeniem mam problemy;-)
Mysiunia witaj i pisz śmiało!!!
Bedismall ja już podobnie jak mama myślałam ze jesteś już po i tulisz jjuż swojego synusia.... Ale widze ze trzymasz się jeszcze tak jak ja... Mmam n adzieje że chociaz zdrowa jesteś?
mama pisz kochana co u ciebie!!!

Azile my też od wczoraj walczymy z Michałem o porządne spanie:wściekła/y: wieczorem 2 godziny co 10min trzeba było do niego chodzić. dzisiaj w dzień to samo!!!

Pozdrowiania dla wszystkich mamusiek!!!

reklama
haha, ja tak w sylwestra wywijalam jak stara sempe :-D ale niezbyt dobrze sie to dla mnie skonczylo dnia nastepnego ...przejachanie traktorem to lekka wersja na okreslenie tego jak sie czulam :-D
Bedismall - ja tez juz myslalam ze "po", bylam prawie pewna widzac twojego posta ze chcesz nam cos oznajmic....no ale widac prawda to byla cos pisala ze ty dopiero w przedbiegach jeszcze!
Ja Onaa - witaj u nas, rozgosc sie i pisz ile tylko masz mozliwosc:tak: Tak czytam te twoje norweskie opowiesci i jesli chodzi o szkolnictwo bardzo ono podobne do naszego, z ta roznica ze ja akurat popieram swobode dzieci jako metode edukacji, Moj sredni syn chodzi od lat do szkoly typu Montessori, nie ma zadan domowych, zadnych testow, ocen, podrecznikow, nikt mu nie kaze siedziec sztywno w lawce przez 7 godzin (nawet takowego mebla jak lawka szkolna nie ma), a jesli chodzi o poziom wiedzy znacznie przewyzsza dzieci 2-3 lata starsze od siebie ktore sa w szkolach konwencjonalnych. Oczywiscie nie toleruje chamstwa i bycia niegrzecznym w stosunku do innych, zwlaszcza starszych i opiekunow, to jest calkiem druga strona medalu, ale dzieci te raczej uczone sa szacunku wzgledem drugiego czlowieka. Ja nie zauwazylam zadnych ekscesow wsrod kolegow i kolezanek mojego syna. Dzieci sa grzeczne i dobrze ulozone. To nie jest tak ze mamy samowole i dziecko moze nasrac nam na glowe i napluc w nauczyciela...Pisze o wolnosci takiej czysto akademickej, no ale to temat rzeka i mozna by dyskutawac wiele lat;-) U nas tez sie nie krzyczy na dzieci i nie bije..bo w sumie po co? Czy was pracodawca leje po dupie jak cos spieprzycie? Mnie raczej zaprasza na rozmowe i prowadzi ze mna dyskusje tlumaczac co i dlaczego jest zle i ze tak byc nie moze. Karanie cielesne dzieci jest tu gdzie mieszkam potepiane i scigane prawnie. Mysle ze w przyplywie stresu, zlych emocji, powagi problemu latwo mozna zatracic granice miedzy lekkim klapsem a laniem do bolu. Wielu rodzicom to sie niestety zdarzylo stad mamy dzisiejsze ograniczebnia. Nie popieram powodowania bolu cielesnego u malego dziecka celem "odpowiedniego" wychowania, to chyba nie tedy droga. Wychowywanie metoda na strach - bede grzeczny bo dostane lanie, dla mnie jest juz dawno przestarzala.

Ewuniaf - jak tam przygotowania do wielkiego dnia? juz niewiele Ci tego zostalo...zaledwie kilka dni. U nas dzis mija dokladnie 3 lata jak drugi dzien meczylam sie rodzac naszego upartego synalka :-D

czekam na znajomych mamy dokonczyc ŁYSKACZA:-D tylko muszę delikatnie-KOSMETYCZNIE bo jutro Młody po chorobie wraca!
chodzę ja paralityk, woda w kolanie mi naszła od tych wygibasów i zgiąć nie moge:szok: na spacerze nie byłam bo stopy w żadne buty mi nie chciały wejsc tak mam spuchnięte... starość nie radość:-D

Pawimi UŚCISKI DLA SYNUSIA NA 3 URODZINKI!!!!

Hej mamuśki.

Wczorajsza imprezka bardzo udana tyle że okropnie pokłóciłam się z mężem i nieodzywamy się do siebie. Ach... Ale za to torty wyszły super i dzieci były szczęśliwe. Prezentów dostały mnustwo i wszystkie bardzo trafione :) A wieczorem poszłam sobie z kuzynką- przyjaciółką do knajpy na Rynku i wróciłam koło północy. Ale cudownie były tak sobie pójść i pogadać nie tylko o dzieciach :) Szkoda że Asia mieszka w Warszawie bo bardzo żdko się widujemy.

witam! mam trojeczke dzieci syna 6 lat Dawid, Oliwie 3 latka i synusia Wojtus 2 miesiace..moge sie dolaczyc?
MYSIUNIA- jasne,zapraszamy-rozgość sie i pisz kiedy masz możliwość :))
gratuluje dzieciaczków..
witam niedzielnie:-)

stara sempe wybrała się wczoraj na DYSKOTEKE DLA VIPÓW~!! matko jedyna jestem połamana jakby mnie traktor przeleciał:-) kolana i biodro to mi dzis gruchają! odświerzyłam angielski i 2 Hiszpanów było moich:-)
wróciłam ok 3 nad ranem.... chyba poszałam!

miłeg dnia
SEMPE- aaaaahahahahahahaha-no to sie uśmialam z Twojej opowieści-"odświeżylam angielski" aaahahahaha
następnym razem ide z Tobą:-D:-D:-D:-D:-p:rofl2:

PAWIMI- Cześć kochana,daaawno Cie nie bylo u nas..dobrze,ze wszystko si i wlecialaś:tak:

WERONICZKA- wspolczuje sytuacji z mężem- i &&&&&&&&&&&&& zeby szybko bylo dobrze!!fajnie,ze wszystko sie udalo !!

BEDISMALL- cudnie,ze sie odezwalaś-nadal czekamy na wieści od Ciebie-będę z Tobą oddychać:tak:

EWUNIA- cześc kochana..u mnie wszystko si-wczoraj zaczeliśmy dzialania wiec kolejna nadzieja w tym cyklu ,ze moze sie uda.
dzieci w przedszkolu,wogóle mi nie chorują co mnie b.cieszy,ja posprzatalam dom ,wywietrzylam bo u nas 7 czy 8 stopni na +teraz śniadanko i bb:-p

pozdrawiam wszystie babki i czekamy aż wleca do nas ANNA.S,JOAŚ,ZUZKUS,AZILE i reszta gangu Olsena:-D:-D:-D

Witam.

mamusiu 8 stopni na plusie mieliście dziś rano? Zazdroszczę bo u nas -1 i po tych kilku cieplejszych dniach znów zmarzłam.

Dzieci w przedszkolu, Małgoś zaraz do spania a ja muszę posprzątać. W ogóle jakaś tak dziś słabo się czuję ale to pewnie przez te ciche dni z mężem. Ach faceci...

WERONICZKA- u nas jest tak cieplo od kilku dni-dzis dalam dzieciom lżejsze kurtki do przedszkola bo tak przyjemnie cieplo-nie ma wiatru ..symaptycznie jest.ale od czwartu niby mają wrocić mrozy :((

mam nadzieje,ze szybko sie z mężem pogodzisz..

hej hej
ja sie tylko witam,zerkne po krotce co u was i ide polatac na miotle i szmacie:zawstydzona/y:

za to wkleje wam fotki z wczoraj,to ja i moj bebzolek
IMG_0834.jpgIMG_0836.jpg

Witam:-)

Bedismall PIĘKNYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY BRZUSZEK!!:-) to juz naprawde ostanie chwile z nim!!

Mama05 Ty mnie nie strasz tymi mrozami, tak jest pięknie ze mogłabym góry przenosić!!!

no dzis kolano juz mniej opuchnięte ale stopy nadal bolą:-(

reklama
BEDI- piękny domek Twojego synka :))zaraz Ci wyśle na PW moj nr kom i jak sie rozpakujesz daj znać i przekaże lejdis:)
SEMPE- no ja mam nadzieje,ze mrozów juz nie bedzie bo mi tez do niczego nie są potrzebne..
wspolczuje bólu nóg..może wymocz w wodzie z solą..

Do góry