reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

jestem na chwilę bo zaraz do lekarza lecę...

Joaś- gratki ząbków :))))))))
gratki czasu dla siebie-maseczek na twarz i włosy-cieszę sie kochana :))
gratki przespanej nocy :tak:

Zuz Inka- to troche polatacie po lekarzach w te wakacje...
zapomniałaś jeszcze jednego lekarza ująć w rozpiskach .............................ginekologa :))bo przecież bedziesz w ciąży :):):):)

Ewunia- super,ze z Hanią si !!! bardzo się cieszę .
a jak Kasia daje rade na wycieczce???pani dzwoniła jak nocka???

pozdrawiam kochane i mykam do lekarza..pewnie antybiotyk dostanę;/;/
drugi w swoim życiu-pierwszy dostałam po usunięciu ósemki...

Joaś skończymy płot u siebie to wlecimy do Ciebie ;)))

Ostatnia edycja:
reklama
Zuz Inka- to troche polatacie po lekarzach w te wakacje...
zapomniałaś jeszcze jednego lekarza ująć w rozpiskach .............................ginekologa :))bo przecież bedziesz w ciąży :):):):)

Troche polatamy a wlasciwie pojezdzimy bo wszystkie przychodnie sa 25 do 30 km w jedna strone ode mnie, wiec juz zapowiedzialam mezowi ze ma sie zapoznac z rozpiska i auto mi zostawiac

A co do gina to maz mnie bedzie musial chyba na sile zmolestowac...albo opic...bo im blizej terminu to mam coraz wiecej watpliwosci...

Zuz Inka-bedzie dobrze!!!
wiem,ze może masz obawy ,ale jak jest pragnienie posiadania jeszcze jednego maluszka to wiesz ,ze ono tak samo nie zniknie...działajcie kochana-my &&&& pozaciskamy i bedzie si :)

Witam i ja poniedzialkowo!
Odwalilam liste telefonow i moje wakacje wygladaja tak
16.VI logopeda Krzys, endykrynolog Ania
27.VI chirurg stomatologiczny Ania
1.VII dentysta - sciaganie kamienia ja
4.VII okulista Ania
12.VII ortopeda Ania
13.VII psycholog Krzys
14.VII alergolog Maciej
15.VII rehabilitacja Ania............
Fiu fiu alez wakacje:baffled:
Ja w przyszłym tygodniu mam alergologa z dziewczynkami i stomatologa z młodsza.Wogóle mam duzy problem z tym stomatologiem bo Kasia nie dawala sobie ostatnio nic zrobic jak tylko usiadła na fotelu.Obleciałam trzech dentystów w mojej okolicy i teraz teciowa znalazła podobno dobrego i to ona z nią pojedzie.Hmmm zobaczymy,choc jestem pełna obaw co do tej wizyty.Nie wiem juz jak ja nakłonic żeby dała sobie zrobic ząbki a przeciez próchnica nie czeka:-(
No i idź za głosem serca ;-)

Magda- powodzenia u dentysty...łatwo nie jest..

ja byłam u lekarza-dostałam antybiotyk augumentin i nadal acc600 i cirrus..narazie mam rezonansu nie robić..po tygodniu do kontroli bo jest duża szansa ,ze ten parszywy ból głowy był od zatok...

Tom był u dentysty i wyszedł z niczym....;/;/!!! musi zrobic rtg!! szlag! nie mogła mi powiedzieć w czwartek jak go zapisywałam...czekalismy tyle do wizyty to by zrobił..a teraz nastepna wizyta 30 czerwca:wściekła/y::wściekła/y:
i on ma tak chodzic bez jedynki...................

Oj mama współczuje bardzo!!! wkurzające jest takie cos zamiat od razu powiedzieć i by sie to szybko załatwiło to teraz trzeba bedzie znowu czekać...... Biedny Tom

Mama mam nadzieje ze ci pomoże ten antybiotyk. Zdrowiej szybciutko!!!:tak:

Joaś swietnie ze twoja rana sie już goi i ze migrena przeszła:tak:wiesz mogłabyś kupic w aptece Octanisept w sprayu. Swietnie dezynfekuje i wysusza:tak:

Zuz-Inka no to świetne wakacje was czekają !!!! u nas podobnie tylko do wizyt lekarskich dochodzą jeszcze moje praktyki i egazamin:-)
Coraz bliżej Michałowej operacji.... jak ja sie boje...

Magda ja nie mam tego problemu z Kasią. Czesto zabieraliśmy ją ze sobą do dentysty. Któregoś dnia wzieliśmy ją na przegląd- doktor popatrzył i miała jedną dziurke. Powiedział jej ze może zrobić tak zeby w ogole nie bolało ale bedzie musiał wkłuć igiełke- Kasia sie nie zgodziła na ig le i dogadali sie tak ze gdyby ją coś zabolało to podniesie rączke i on przstanie wiercić w zabku. Zrobił jej całego ząbka dał potem lizaka a Kasia była przeszczesliwa!!!!! To było jakiś rok temu.

Bedismall moja Hanusia jest naprawde do przodu... ona caly czas na brzuchu na podlodze lezy i pelza sobie do zabawek, najgorzej jest w wozku bo lapie sie krawedzi i podciaga do gory, w ogole to nie lubi juz wozkiem jezdzic i placze ciagle. w chusie za to jak moze swiat ogladac jest super spokojna!!!! tez sie rwie do siadania!!!
Tez juz jej wprowadzilam pare nowych rzeczy ale na nic jeszcze zle nie zareagowala. je juz jabluszko marchewke gruszki i dynie- teraz tylko w sloiczkach. Zupki bede robic jej sama. Uwielbia owoce. wprowadzam po 1 nowosci na tydzien... kaszki jeszcze nie probowalismy

Dziewczyny powiedzcie mi czy waszym starszakom wypadają już mleczaki???? Bo u Kasi w grupie prawie wszystkie dzieci mają już "nowe" ząbki a Kasi jeszcze nawet zaden sie nie rusza:szok:

Dzwoniliśmy do wychowawczyni Kasi - powiedziała że jest bardzo fajnie ze Kasia sobie świetnie radzi i bawi sie jak nigdy...
No tak młoda sie bawi a my tu nerwicy sie nabawimy:-D:-D:-D

Bylismy z m. i maluchami na dugim spacerku u mojej mamy i na lodach a potem odchwasciam scieki w moim warzywniaku. Teraz odpoczywam.....

MMiego wieczoru wszystkim zycze

Ostatnia edycja:
Ewunia mojemu Krzysiowi jakies 2 miesiace temu wypadl pierwszy zab a ma juz 7 lat skonczone
Mamo straszny niefart, moj dentysta ma rtg u siebie w gabinecie i nikogo nigdzie nie gania

Hello wieczornie!

Mamo - o rzesz kurka jasna!!! nie cierpię takich lekarzy. Na szczęście moja ma rtg w gabinecie i nawet tyłka fotela nie ruszam bo od razu ma fotkę w kompie. Trzymam kciuki za Toma, gdyby był kobietą to pasowałaby mu piosenka Kultu " Dziewczyna bez zęba na przedzie" YouTube - ‪KULT - Dziewczyna bez zęba na przedzie‬‏
Ewunia - super, że Kasia tak ładnie sobie radzie :-) ja nie wiem, czy moje przyklejeńce by pojechały na taką wycieczkę, nie zdecydowałyby się raczej. Najlepiej z mamusią... Octanisept zastosowałam już dzisiaj rano :-D ale dzięki za radę. Nie bój się operacji, choć wiem, ze nie jest to łatwe. Zresztą jak sama to wspominam to mi tak nieswojo. Na szczęście juz wszyscy o tym "incydencie" zapomnieliśmy. Karolcia ma zagojone dziąsła :happy:
Zuz-Inka rozumiem obawy Twoje. Sama bym miała stres - tym bardziej, ze z pieluch już "wyrosłaś" i masz trochę "wolne ręce". Ja tak "po ludzku" to nie chcę mieć wiecej dzieci. Ale jakie są plany tam na górze to nie wiem...

Dzisiaj rano pisałam, ze najbliższe dni poświęcam na relaks itd... No to się narelaksowałam - Bartek ma 39C. Szkoda mi dzieciaczka. On jest taki słodki....
Wszystkim udanego wieczoru życzę. No i do jutra - do porannej kawy :-)

reklama
Kasia moja miała leczonego jednego ząbka i po tej wizycie jest negatywnie nastawiona bo cięzko było jej wysiedzieć i wiadomo że takie dłubanie w zębie to nic przyjemnego.dentystka naprawdę świetnie swoja prace wykonała i w stosunku do Kasi była super ale niestety Kasi sie to nie podobało i teraz nie chce by sie to powtórzyło.

Do góry