• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witam sie po pracy:)

Zuz Inka- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
spóznia Ci się @??kiedy sikasz??
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Asia- gratki córci :)))
myślcie nad imieniem dla gapowiczki :)))

Katrina Liza Agatulka Pawimi witajcie wieczornie :))

Liza-oby sie 10go okazało ze wsio bedzie si..&&&

reklama
Jestem!
Dzieci umyte, nakarmione i uspione wiec teraz czas dla mnie!

Zuz Inka- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
spóznia Ci się @??kiedy sikasz??
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hmmm wlasciwie to nie bylo kiedy i nie chce sie ludzic...a z drugiej strony to bylo by dla nas najlepsze wyjscie bo tak to zaczynamy sie wahac a na co a po co nam to a jak damy sobie rade znowu wracac do kupek zupek i pieluszek????? A z drugiej strony juz kocham tego zaplanowanego Maluszka..........................

A wlasnie gapa ze mnie Mamo gratuluje pracy!!!
Ewunia ciesze sie ze Michas juz po operacji i wszystko ok!

no wlasnie zadne z mojej trojcy nie bylo zaplanowane, ani jedno ;-) wrecz przeciwnie nigdy nie planowalam wielodzietnosci a teraz nie wyobrazam sobie swojego zycia bez nich. Zuza co ma byc to i tak bedzie ;-) ja trzymam kciuki za malucha.

robie zurek, jakos tak mnie naszlo a akurat zakwas mialam w spizarni wiec mam juz obiadek.

Zuz-Inka - miałam ten sam problem, im więcej się zastanawiałam, tym więcej wątpliwości, ale w końcu postanowiłam, że po tych obecnych trudnych dniach idziemy na żywioł, co ma być to będzie! uda się git, nie uda, tez płakać nie będę.

mama - mam pytanie do Ciebie - jeśli sama robisz zakwas? Jakie proporcje mąki i wody używasz?

Ostatnia edycja:
Wpadam na chwilke, przepraszam, ze dzos nie pisalam, ale mielismy prawie caly dzien gosci, kolezanke z mala niunia i nie bylo jak pisac ;-)

Pawimi,

usprawiedliwiona ! A powaznie - to brakowalo nam tu Ciebie, wiec prosze tak nie znikac :tak::-)
Mowisz, ze list wysmazylas, na pewno sie Jonathan bardzo ucieszy, dorosly nie dorosly, ale nowe miejsce, nowe obowiazki i na pewno teskni za domem :tak:

Asia,

gratuluje coreczki !! :tak::tak:

Zuzia,

nie wahajcie sie, tylko dzialajcie :-D

Weroniczka,

ciesze sie, ze choc troche odpoczelas, nalezalo Ci sie :tak: Bez dzieci na pewno smutnawo w domku, ale tydzien szybko zleci, a Ty podladujesz akumulatory ;-)

Mama05,

jak tam sie opiekunka sprawila, nic nie napisalas? Gdzie w ogole ja znalazlas, to mloda osoba, czy starsza ? Nie moge zaskoczyc, czy o tym pisalas :eek:

agatulka,

oj tam, posmierdzi troche i pojdzie, nie martw sie, tylko odpocznij ;-)

Liza,

mam nadzieje, ze to nic powaznego... Trzymam mocno kciuki, zeby rozwiazanie sprawy bylo jak najbardziej po Twojej mysli. A gadaniem ludzi sie nie przejmuj, wiadomo - tyle opinii, ile jezykow ;-)

katrina,

to Pawimi nasza miala zakwas w spizarni, wiec ja pytaj o recepture ;-)

Ewuniaf,

ogromnie sie ciesze, ze Michalek szybko dochodzi do siebie, buziaki dla niego ogromne !! A Kasi na pewno przejdzie, tak jak pisze Pawimi, taki wiek :tak:

Uciekam kochane, zmeczona jestem, bo jeszcze na wieczor wymyslilam sobie porzadki w ciuchach u dzieciakow i zeszlo mi ponad 2 godziny :shocked2: Buziaki i do jutra :tak:

mama - mam pytanie do Ciebie - jeśli sama robisz zakwas? Jakie proporcje mąki i wody używasz?
to chyba do mnie pytanie mialo byc bo to ja zurek robie:happy2:
15 łyżek mąki żytniej razowej
2 ząbki czosnku
5 ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
2 szklanki (ok 500 ml) wody

ja robie tak swoj zakwas ale chetnie poczytam jak ktos inny robi:tak:

Pawimi,

usprawiedliwiona ! A powaznie - to brakowalo nam tu Ciebie, wiec prosze tak nie znikac :tak::-)
kochana ja sama nie spodziewalam sie ze tak znikne, jeszcze w sobote rano Was podczytywalam a pozniej juz nie mialam mozliwosci ;-) probowalam sie zaladowac telefonem i cos naskrobac ale niestety chyba byl slaby zasieg internetowy wiec nie chcialo mnie zalogowac.

Dobrej nocki.

pawimi - wielkie, wielkie dzięki - tylko bardzo proszę powiedz mi jeszcze czy czosnek rozdrabniasz czy w całości ząbki dajesz? i ile ten zakwas ma popracować? w ciemnym pomieszczeniu i chłodnym czy przy oknie w słoneczku?

My lubimy żurek, a tu mam problem z kupieniem. Najbliższy polski sklep 40km stąd.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry