Ciasteczka pieguskiSkładniki:1 kostka miękkiego masła (ja dałam kasię)1 szkl. cukru1 jajko2,5 szkl. mąki1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka sody1,5 tabliczki gorzkiej czekolady1 szkl. orzechów włoskich Wykonanie:Czekoladę pokroić w kostkę, orzechy posiekać.Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i wymieszać.Dodać mąkę, sodę, sól i wymieszać można mikserem.Do masy dodać orzechy i czekoladę.Z masy robić małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce ( ja piekłam na papierze).Robić odstępy bo ciasteczka się rozpływają nie trzeba ich splaszczać.Piec w 180 stopniach 10-15 minut.Moje uwagi: W orginale przepisu jest podana temperatura 200 stopni ale na mój piec to było za dużo.Ciasteczka smakiem przypominają pieguski ze sklepu byłam zaskoczona że aż tak bardzo.Są pyszne, kruche i spokojnie mogą być puszkowane .POLECAM!!!