reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tylko Przepisy Kulinarne !!!

reklama
Pati nie zawsze udaje mi się biszkopt w sumie na 10 razy może raz mi się nie uda.Ostatnio zepsuł mi się piec tzn zepsuła sie dolna grzałka nie grzała i dlatego ostatni biszkopt mi się nie udał,Piec mam juz naprawiony nowa grzałka i mogę działać.Dziś też coś muszę upiec bo szwagier przychodzi a u mnie rzadkość przywitać gości bez ciasta lub ciatek.Dziś chyba zrobię MUFINKI z orzechami i z truskawkami mam zamrożone truskawki hura

A TO WŁAŚNIE SIEDZI U MNIE W PIEKARNIKU przepis znaleziony dziś na cin cinie podany przez ewalukasPLACEK HISZPAŃSKI1 kg jabłek300g oleju3 niepełne szklanki mąki1 1/4 szkl cukru100 g orzechów włoskich100 g rodzynków4 łyżki kakao6 jajek1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka sodyJabłka obrać, pokroić w kostkę.Jajka, cukier, olej dobrze zmiksować na pulchną masę i dodawać kolejno ciągle miksując: cynamon, sodę, kakao, mąkę. Gdy wszystko będzie dobrze połączone dodać jabłka, orzechy i rodzynki i wymieszać łyżką.Ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 24x39 cm.Piec 45 min w 180 st.Posypać cukrem pudrem.

reklama
Pierozki z jablkami

20 dkg margaryny
30 dkg maki
2 zoltka
1 jajko
1 lyzka kwasnej smietany
2-3 dkg drozdzy
cynamon
szczypta soli
jablka
bialko do posmarowania
cukier do posypania

Do maki dodac starte drozdze, posiekana margaryne, jajko, zoltka, sol i smietane.
Wymieszac. Zagniesc ciasto, zawinac w folie, wlozyc na noc do lodowki.
Nastepnego dnia obrac jablka (ja zuzylam dwa na te ilosc ciasta), pokroic na czesci, posypac cynamonem.
Ciasto rozwalkowac (niezbyt cienko), wyciac szklanka kolka. Do kazdego wlozyc kawalek jablka i uformowac pierozek.
Wszystkie pierozki posmarowac bialkiem i posypac cukrem. Piec w 200st. az sie lekko zarumienia.

Do góry