reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tylko Przepisy Kulinarne !!!

Rogaliki nadziewane marmoladą z ciasta drożdżowego0,5 kg mąki pszennej, kostkę margaryny, 2 jajka, 5 dag.drożdży, 2/3 szkl.ciepłego mleka, łyżka cukru, szczypta soli.No to do dzieła w jednej misce podrobić drożdże posypać cukrem i zalać ciepłym mlekiem.Odstawić do wyrośnięcia. Do drugiej miski wsypać mąkę , margarynę, 2 jajka, szczyptę soli.i wyrośnięte drożdże.Wyrobić ciasto.uformować wałek pokroić na 6 części.Pozostawić żeby jeszcze wyrosło podwoiło swoją objętość.Jak już wyrośnie wałkujemy placek dzielimy tak jak pizze mamy trójkąty.Do każdego trójkąta dajemy łyżeczkę marmolady i zwijamy i powstanie rogalik.Mam nadzieję że dobrze to wytłumaczyłam.Rogaliki są bardzo smaczne .polecam
 
reklama
ups piec w 180 stopniach ok 20 minut na papierze do piczenia.Uwaga w piekarniku jeszcze rosną.Przed wsadzeniem do pieca posmarować roztrzepanym jajkiem żeby się ładnie błyszczyły.
 
CIASTECZKA MUSLI (coś dobrego, niekalorycznego , zdrowego)przepis pochodzi z cin cina podanego przez Akulke.4 jajka, 20 deko płatków kukurydzianych, 1 szkl.cukru, 40 deka bakali ja dałam( pestki dyni, słonecznik, płatki migdałowe, rodzynki)można jeszcze dołóżyć orzechy.Sposób wykonania: Płatki uprażyć na patelni, wystudzić.4 żółtka utrzeć z połową cukru do białości.4 białka ubić na sztywno z drugą częścią cukru.Wymieszać delikatnie obie masy dodając płatki i wszystkie bakalie.Piec w temp.140 stopni 20-30 minut obowiązkowo na papierze do piczenia.Uwaga ściągać dopiero po ostudzeniu z papieru inaczej się łamią.Polecam przepis dziś sprawdzony i ciasteczka są naprawdę pyszne i dużo ich wychodzi. Ja je zapuszkuję oczywiście nie wszystkie.
 
Pochwale jaki tort zrobiłam babci i dziadkowi na ich święto(wczoraj)
bardzo im się podobał i smakował.

 
Mamusia Ty to diablica w tym pieczeniu jestes!!!! Ales ciacho odwalila...:szok:

A jesli moze juz tu jestem to znacie jakies przepisy na jakies nalewki i inne wodeczki ...
Ja wlasnie roie malibu...Pilam u kolezanki i bylo swietne...No i niebotycznie prosty przepis...:-) w sam raz dla mnie:-D
 
Heatherek Ty to jak MacGyver jestes!!!! :-D

A jesli chodzi o wodeczke czy znajdzie sie moze jakas karmelowa czy cos takiego?...Moj ulubiony alkohol to Baileys...Kocham ten smaczek...Ale postanowilam zrobic cos sama...Malibu sie robi bo tez bardzo lubie:-)...Heatherek moze cos czekoladowego tez znajdziesz...:-)
 
Pati, a jak się robi Malibu???

Mój Małżowin popełnia nalewki, ale raczej wytrawne i owocowe. Choć gdyby dodać więcej cukru i dodać więcej wody, to były by słodsze i lżejsze. Tak więc mamy przepisy na: tarninówkę, żurawinówkę, śliwówkę i orzechówkę. W sumie przepisy podobne: owoce zalewamy spirytusem na jakieś 6 tyg. Potem zlewamy dosładzamy i dojrzewa, aż dojrzeje.
Gdyby Cię któraś interesowała to Małż służy radą.
 
reklama
Mamoot napewno poprosze o ta orzechowa:-D

A malibu bardzooo prosto:
*pol litra wodki
*200g wiorkow kokosowych...
mleko skondensowane...

wiorki zalewamy na 2 tyg, wodka...potem tylko juz wystarczy odcedzic wiorki od wodki i zmieszac z mlekiem skondensowanym nieslodzonym...Ja dam chyba dwa mleka na te pol litra...No ale kazdy daje jak woli...jedni lzejsze inni mocniejsze......

U mnie juz od ponad tygodnia kokosik sie moczy:-D
 
Do góry