reklama

U lekarza

reklama
Maron dzieki za info :)

bo ja z ta moja gin ciesze sie ze u niej jestem ale tak naprawde to mam dwie na zmiane! bo bardzo czesto mojej w szpitalu cos wypada czy dyzur czy zabieg i jest za nia inna ktora tez w tym samym szpitalu pracuje! wolalabym aby zawsze byla to jedna i ta sama ale cuz..

mój gin jeszcze nic nie mówił o tym posiewie, ale to muszę się go zapytać na następnej wizycie jak będę czyli 5 stycznia.

ja też czuję ruchy bardzo nisko, mam wrażenie, jakby mały kopał mi po szyjce.. nie wiem właśnie jak jest ułożony.. nie umiem tego rozpoznać:/

Ja będę miala posiew robiony na nastepnej wizycie 16,01 - to będzie u mnie 34 t. 2 d.

Digitalis o uczuleniach na antybiotyki powinnaś powiedzieć ginowi, o wszystkich na które jesteś uczulona, powinno to byc zapisane w karcie ciąży. Ja miałam jeszcze taki wywiad z położna - dodatkowa kartka, przypięta do mojej karty pacjenta. W obu tych miejscach mam wpisane wołami, że jestem uczulona na metronidazol. Zawsze to u lekarza bardzo podkreślam, bo to akurat jeden z najpopularniejszych antybiotyków o szerokim spectrum działania. I wiem, że akurat ten czasem podaje się przy/po porodzie (na szkole rodzenia położna mówiła). Ja akurat bardzo źle na niego reaguję, bardzo się po nim odwodniłam (stosowanie doustne), miałam straszna wysypkę (przy stosowaniu miejscowym). Dlatego to ważne, żebyś zaznaczyła lekarzowi!!!! I przy przyjmowaniu do szpitala także!!! Koniecznie!!! A i koniecznie o tym mów nawet jak nic nie wyjdzie. Różnie to bywa, oby nie (tfutfu), warto sie zabezpieczyć.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry