reklama

U lekarza

ja chodzę na nfz a i tak większość badań jest płatna, tylko te podstawowe, morfologia, glukoza na NFZ ale to są tanie badania, za pozostałe, te droższe trzeba płacić

reklama
Witam:) melduję się po wczorajszej wizycie. dzidziuś jest zdrowy jak na razie, ładnie usytuowany, wielkość ma odpowiednią do wieku i żyje:) widziałam cudowne bijące serduszko:) Mam brać duphaston2x1 i luteinę 2x2 i femibion natal 1 wszystko do końca 13 tygodnia ciąży. Troszkę zmienił się termin porodu bo ja wyliczyłam sobie na 12.02 a będzie 21.02 więc mała rozbieżność. Badania mam zrobić do następnej wizyty która bedzie 14.08 Zdjęcie mam więc pochwalę się w odpowiednim wątku:)

Też chodzę do gin prywatnie i badania wszystkie odpłatne no ale już nie dam sie namówić na nfz:) mam złe doswiadczenia

noja za taxo, hiv i różyczę w (2 poziomach-nie wiem co to znaczy) zapłaciłam 130 zł :(
życie :(

wyniki dopiero jutro ale siniaka mam pięknego jak rasowy narkoman ;)

Ja wczoraj zaliczyłam wizytę :-) Dzidzia ładnie rośnie - 33,6 mm. Wg USG jest o 4 dni starsza. Moje wyniki badań krwi i moczu spodobały się Pani dr, powiedziała, że wszystko jest OK.
27 lipca idę na szczegółowe USG - to gdzie badają przezierność karkową itd.
30 lipca kolejna wizyta u gin prowadzącego.

MamusiaM to super, ze wizyta ok i malenstwo sobie zdrowo rosnie:) ja mam to USG na badanie karku 19 lipca i juz zaczyna mnie stres lapac...ja mam wizyty co 4-5 tygodni, w sumie to jedna mialam dopiero:)

reklama
U mnie póki co wychodzą wizyty co 3 tygodnie. Później będą rzadziej i dopiero pod koniec ciąży znowy częściej. Przynajmniej tak miałam w pierwszej ciąży u tej samej lekarki :-) Ja chodzę na nfz więc porfel tego nie odczuwa a moje samopoczucie jest lepsze jak częsciej lekarz upewnia mnie, ze wszystko jest OK.

bella83 - nie martw się tym USG. Na bank wszystko będzie dobrze :tak: Piszę tak, choć pewnie jak będzie bliżej mojego, też bedę się stresowała...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry