reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U lekarza

Moja też liczy w którym tygodniu jestem i np jutro będzie skończony 13 tydzień i 1 dzień tak więc będę w 14 tygodniu ciąży. Wydaje mi się że tak najczęściej się liczy ale się nie znam.

reklama
To ja już zgłupiałam, ja myślałam że skoro jestem w 9t 1d to znaczy ze to jest pierwszy dzień 9 tygodnia a wychodzi na to ze zaczełam 10 tydzień, tak?

Moja też liczy w którym tygodniu jestem i np jutro będzie skończony 13 tydzień i 1 dzień tak więc będę w 14 tygodniu ciąży. Wydaje mi się że tak najczęściej się liczy ale się nie znam.

jak w 14 ? na suwaku jest 12 czyli jutro bedzie 12 i 1 dzien wiec jak juz chyba 13 ? :sorry2:

ja juz nie wiem :rofl2:

Wydaje mi się, że Marta ma rację, ale już sama nie wiem..Sylwia, wg mnie tak jak piszesz, zaczęłaś właśnie 10 tydzień. Poprawcie mnie jak źle piszę;)

ja to juz całkiem nie wiem jak to liczyć:( wczoraj w książeczce dr napisala mi 9 tydz, ale to chyba wg usg, licząc od zapłodnienia to się zgadza. a na suwaczku mam 11tydz, to też by było ok wg ost. miesiączki z jakąś tam zasadą...

Badanie usg się robi pomiędzy 11tc a 13+6dni, ja pójdę wg wieku z Usg

Cortina na suwaku mam 13 tc :)

ja to sobie tłumaczę tak że np dzisiaj mam pierwszy dzień OM to jutro jest 0t2d więc jestem w pierwszym tygodniu a nie w zerowym. Podobnie jak z określeniem który mamy wiek albo w której minucie meczu padła bramka- jeśli np 42m38s to mówi się że w 43 minucie a jak np w 54 sekundzie to jest to gol w pierwszej minucie. Taka moja babska logika :)

Logicznie myśląc marta ma racje ale bym w życiu nie wpadła że tak się to liczy strasznie to zagmatwane ale dzięki wam już wszystko wiem i rozumie :-)

Witam po wizycie u lekarza :happy:
Serduszko bije, rączki i nóżki obecne ;-)
Wyniki badań okej oprócz białka, jest na dolnej granicy. Polećcie mi co jeść żeby podnieść jego poziom.
Okazało się też że miałam w przeszłości toksoplazmoze

Cortina, ja już głupieję hehe. Do tej pory rozumiałam, że mam już skończony 11 tydzień. Prowadzę kartę ciąży na 28dni.pl i tam mi pokazuje, że jestem w 11 tyg i 1 dniu ciąży czyli wkroczyłam w 12 tydzień. Jak wchodzę na dzień 30 lipca to dzień ten jest w kolumnie odpowiadającej 13 tygodniowi..Nie wiem już, jak to jest:)
mi lekarz podczas wizyty w karcie ciąży wpisuje tydzień i dzień ciąży. I to co pisze lekarz zgadza się z suwaczkiem, więc możecie sobie wziąć suwaczek z tej strony co ja bo nie oszukuje ;)
To ja już zgłupiałam, ja myślałam że skoro jestem w 9t 1d to znaczy ze to jest pierwszy dzień 9 tygodnia a wychodzi na to ze zaczełam 10 tydzień, tak?
to oznacza że skończyłaś pełne 9 tygodni i jesteś w 1 dniu 10 tygodnia ciąży. A więc w skrócie jesteś w 10 tygodniu :)

reklama
Do góry