reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

URODZINOWO: I roczek i dalej;)

reklama
U nas był taki tort. Chociaż obłożony był marcepanem, to w środku był typowo domowy. Robiła go dla nas kobieta, która piekła ciasta i tort na nasz ślub. Resztę opisałam na głównym :)

P1030897.jpgZobacz załącznik 525926

Nasze Urodzinki odbyły się w sobotę, 22 grudnia, równiutko rok po narodzinach. Goście byli zaproszeni na godz. 16:30 do sali zabaw. Oczywiście tak jak przewidywałam, w komplecie wszyscy byli gdzieś około 16:30. Elenka była bardzo zadowolona i podekscytowana, nawet obiadku nie chciała jeść, pokazywała tylko paluszkiem gdzie chce iść
wink.gif
Jak już wszyscy goście się zeszli 18 osób dorosłych i 6 dzieci) zabraliśmy się za dmuchanie świeczki i krojenie tortu. Elenka ogólnie była bardzo zdziwiona i nieco zdezorientowana
wink.gif
Torcik wyszedł rewelacyjnie, dokładnie tak jak chciałam, i co najważniejsze był bardzo smaczny.
Dzieciaczki wyszalały się za wszystkie czasy, a ja po przyjeździe do domu po prostu padłam ze zmęczenia.

A to nasz torcik, a właściwie moja wymarzona cup cakes tower ;-)
tort.jpg

a_gala sliczne! kupne czy robilas???? hm.. i czy Elenka też była pingwinkiem tego dnia???? bo dostrzegam tam czaarno bialego szkrabka:)
270.. mniami uwielbiam marcepan, tort musiał być pyszny, zresztą oglądałam juz fotki na fb impreza na 102!!

Asko - torcik byl zamawiany, ale nie w cukierni tylko u takiej jednej babeczki, ktora zajmuje sie wypiekami w domu. Na torciku byl pingwinek i balwanek, chcialam, zeby bylo zimowo ;-) i faktycznie E. byla ubrana na czarno-bialo (kremowo) ;-) wszelkie podobienstwo nie bylo zamierzone ;-)

Nasze urodziny też za nami. Było w sumie kilkanaście osób i panował taki chaos, że przez pierwszą 1h mała wpadała w ryk i histerię. Nawet nie będę Wam pisać, kto robił największe zamieszanie, bo to było żałosne. Niektórzy woleli ewakuować się do pokoju, w którym były dzieci, bo tam było spokojniej ;p
Prezenty były za duże i zbyt kosztowne jak na mój gust. Jedzenia oczywiście za dużo. Myślę, że ogólnie było fajnie, ale ja się stresowałam wszystkim i jak już się skończyło odetchnęłam ;)
Tort piekłam sama i wiele razy sama siebie za to przeklinałam ;p Od początku, od pierwszego rozbitego jajka, wszystko zapowiadało porażkę. Naprawdę nie wiem, jakim cudem tort upiekł się idealnie i taki też był w smaku (orzechowy z kremem kawowym - moja ulubiona kombinacja). Niestety nie przemyślałam dekoracji i tak upiększałam, upiększałam, że zaczął powstawać przerażający, obrazek. No to zaczęłam ratować, niestety przez dodawanie ;p Ogólnie na koniec wyszło takie coś, że już mogłam się z siebie tylko śmiać :)

Jedyne, co mnie pociesza, to że następne urodziny dopiero za rok.
I że mojego tortu nie lizało żadne zwierzę w odróżnieniu od tortu Rojku :D:D:D :)*)

Szczerze uważam, że przy Waszych wspaniałych ciastach moje wygląda jak wóz drabiniasty strugany scyzorykiem przy Maybachu, ale trudno ;p :D Może Miśka mi wybaczy.... :D

DSCF2519.jpg

reklama
Do góry