reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
Jest jeszcze Natamycyna, jak w I trymestrze miałam drożdżaki, to mi to przypisał lekarz, bo podobno nawet bezpieczniejsze niż Nystatyna.

tweenie, i jeszcze można niektóre warzywka. Szukałam info o przygotowaniach do testu obciążenia 75 mg i się zdziwiłam, bo wytyczne są takie, żeby przez trzy dni przed mieć dietę bogatowęglowodanową - przynajmniej 150mg na 24/h. Czyli do soboty nie muszę się oszczędzać :)

mi to pozwalali wszystko jesc tylko slodkosci ograniczyc ostatniego dnia przed badaniami no i oczywiscie ostatni posilek o 20 bez podjadania ;p , ale wspolczuje dziewczynom ktore jeszcze beda musialy wypic 75 g glukozy :((( paskudztwo jak nic , mi sie po tym tak slabo zrobilo ze w gabinecie lekarskim przelezalam jedna godzine

nadiaa mnie też zmogła ta 75... M musiał po mnie przyjechać, bo nie byłam w stanie na nogach ustać. I generalnie pół dnia ... jak kot :/

Odebrałam wyniki.
Kurcze strasznie mi się poprawiła morfologia. W sumie nie wiem, czy płakać, czy się cieszyć. Mam nadzieję, że moja niunia bierze wszystko co jej potrzebne.
A jeśli chodzi o glukozę (75g), to są moje wyniki:
Glukoza "0" - 84 mg/dl
Glukoza(1 godz) - 133,0 <180,0
Glukoza (2 godz) - 90,0 <140,0

no właśnie nie zażywam totalnie nic.
Jestem w szoku. Zawsze miałam tam niedobory, a teraz jest w normie. Możliwe, że dużo zdziałało regularne(nie zawsze zdrowe) jedzenie, dużo owoców, ale w sumie to tyle.

Ewcik przyjmuję Nystatynę w najlepszej postaci-dowcipnie:-D to co lubię, ołjee, zwłaszcza, że kształt ma wręcz aerodynamiczny-losmasakros:-)

reklama
Do góry