reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
Gratuluje wszystkich wizyt, aż miło czytać same dobre wiadomości:tak:
Piękne maluszki, jaka to będzie dla nich pamiątka taki filmik czy zdjęcie:tak:
Ja byłam 09.01 na usg prenatalnym i mam filmik i zdjęcie ale mój pokopał coś w kompie i nie mogę wrzucić na razie:-(
Ale najważniejsze że dzidzi zdrowe i to na 90% dziewuszka:-) W sobotę miała dł. 8,2 mm tetno 150, NT 1,69 i wszystkie najważniejsze markery b.dobre wię nie robię już testu ppapa bo wyszedł mi niski stopień ryzyka.
Trochę się wkurzyłam bo mój gin. wyznaczył mi termin tego badania już 3 tyg. wcześniej na wizycie, troszke wydawało mi się to późno bo robi się je niby do 13tyg. i 6 dni ale myślę wie chłop co robi. Ponieważ miał dyżur w szpitalu ,jego znajomy robił badanie i mówi co tak późno:szok: udało się bo CRL nie było przekroczone ale 2 mm i wiarygodność badania spadłaby o 20%:wściekła/y:I ufaj tu lekarzom. No my dzięki forum i netowi to specjalistki przecie:-D

jedyneczka to super ze tak ladnie badanie wyszlo. ale widze, ze nie tylko moja lekarka jest beztroska. czasem trzeba sie upominac.
dziewczyny sliczne macie maluszki-wygladaja juz zupelnie powaznie

Gratuluje wszystkich wizyt, aż miło czytać same dobre wiadomości:tak:
Piękne maluszki, jaka to będzie dla nich pamiątka taki filmik czy zdjęcie:tak:
Ja byłam 09.01 na usg prenatalnym i mam filmik i zdjęcie ale mój pokopał coś w kompie i nie mogę wrzucić na razie:-(
Ale najważniejsze że dzidzi zdrowe i to na 90% dziewuszka:-) W sobotę miała dł. 8,2 mm tetno 150, NT 1,69 i wszystkie najważniejsze markery b.dobre wię nie robię już testu ppapa bo wyszedł mi niski stopień ryzyka.
Trochę się wkurzyłam bo mój gin. wyznaczył mi termin tego badania już 3 tyg. wcześniej na wizycie, troszke wydawało mi się to późno bo robi się je niby do 13tyg. i 6 dni ale myślę wie chłop co robi. Ponieważ miał dyżur w szpitalu ,jego znajomy robił badanie i mówi co tak późno:szok: udało się bo CRL nie było przekroczone ale 2 mm i wiarygodność badania spadłaby o 20%:wściekła/y:I ufaj tu lekarzom. No my dzięki forum i netowi to specjalistki przecie:-D

Super ze wszystko ok

reklama
No i po USG, dzidziulek super się ruszał, machał rączkami, ale nie obyło się dopochwowego, bo przez brzuszek słabo było widać. W sumie po wizycie jestem spokojna jeśli chodzi o maleństwo, ale co do lekarza to mam wątpliwości :baffled:. Przez brzuch lekarz zdołał zmierzyć średnicę i obwód główki, pytał o regularność i długość cykli, bo dzidziulek starszy o 1,5 tygodnia, ale mu powiedziałam, że całą pierwszą ciążę też synek był starszy i urodził się 2 tygodnie szybciej 3,5kg i 56cm, no i stwierdził, że w takim razie jest ok, widocznie szybko mam owulkę, no i wyszło, że 13t4d. Resztę faktów składałam sobie w drodze i w domu po obejrzeniu wyników, a mianowicie, na końcu badania P.doktor na pustym ekranie robił pomiar CRL :confused: tylko nie bardzo sobie radził z aparaturą i na początku zrobił tylko kreseczkę 3,95cm, którą niechcący zapisał w moich wynikach (10t6d), potem się go pytam, jaka była ta długość, a on,że 6,5cm :confused:, później jak dobrze się zastanowiłam, to on wcale nie zmierzył CRL! A wynik NT wyszedł 0,8cm, ale na zdjęciu jest zapisane "D1 0.08cm", a to by było za mało i sama nie wiem co mam myśleć, pomylił się, czy to jest inny wynik? Kość nosowa dobrze widoczna, ogólnie stwierdził, że nie widzi żadnych zmian genetycznych i że dzidziuś jest zdrowy :tak:. Będę się kontaktować z tą przychodnią bo za dużo niejasności :no:.

Do góry