reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

dziewczyny, mam pytani co do bicia serduszka dzieciaka. otóż czytam o waszych badaniach i piszecie, że było 180, 170, 156. Moj dzidziuch miał 140 w 12 tygodniu. Od czego to zależy? jakie powinno być prawidlowe bicie serduszka?

reklama
dziewczyny, mam pytani co do bicia serduszka dzieciaka. otóż czytam o waszych badaniach i piszecie, że było 180, 170, 156. Moj dzidziuch miał 140 w 12 tygodniu. Od czego to zależy? jakie powinno być prawidlowe bicie serduszka?

mój dzidz miał raz 135, a drugi raz 151. lekarz powiedział, że chyba od 120 jest norma ale nie wiem właśnie do ilu:baffled:

czytałam gdzieś, ze chłopcy mają mniej uderzeń na minutę niż dziewczynki, ale czy to prawda to nie wiem;-)

Sasanka, a dlaczego nie ma Cię na głównym wątku?

Maruśka, podobno im młodsze maleństwo tym tętno szybsze. Ja się martwiłam ze u mojego maleństwa prawie 170 (chyba z tego co pamiętam) ale lekarz powiedział: jak na ten okres ciąży- prawidłowy...
A w poprzedniej ciąży, moja córka miała ciągle (od ok. 14-16tyg) miała 140 :tak:

Miałam już 2 razy usg i ani raz nie zmierzono tętna fasolkowi ciekawe czemu? :baffled: też bym chciała wiedzieć.
Napiszcie proszę jak to jest mierzone? następnym razem muszę się sama upomnieć tak to już jest z tymi naszymi lekarzami

cześć, pochwalę się, że byłam wczoraj na usg, wszystko ładnie i pięknie. Bobo ma 6.66 cm długości (jaka znacząca liczba ;-)) serduszko bija 160/minutę, NT 1.5, wszystkie kości na miejscu.
Najfajniejszy był jednak widok, kiedy mały ruszał ustami - chyba połykał wody płodowe i się oblizywał. To było urocze :-D Ginka mówiła, że rzadko w tym "wieku" spotyka takie scenki, tak więc bardzo mi było miło i będę miała udany długi weekend.

Wam życzę Zdrowego Nowego Roku.

reklama
Sasanka, a dlaczego nie ma Cię na głównym wątku?

Maruśka, podobno im młodsze maleństwo tym tętno szybsze. Ja się martwiłam ze u mojego maleństwa prawie 170 (chyba z tego co pamiętam) ale lekarz powiedział: jak na ten okres ciąży- prawidłowy...
A w poprzedniej ciąży, moja córka miała ciągle (od ok. 14-16tyg) miała 140 :tak:

Jak to mnie nie ma w watku glownym ???

Do góry