• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

dotka, bardzo fajne karteczki, takie rzeczy tez lubię robić :tak: tylko trzeba nakupować sporo papieru i innych pierdółek.
Basiu, aniołek cudny! A potem te wyroby z masy solnej do piekarnika wkładasz? Do jakiej temp? Na jak długo? Farbami malujesz zwykłymi plakatowymi?

reklama
Kahaka dziękuję :) No właśnie - w lecie nie ma wyboru, trzeba suszyć w piekarniku raczej, ale w zimie suszę na kaloryferze. W piekarniku raczej długo - w niskiej temperaturze, góra 100 stopni, albo i mniej - i sprawdzam co jakiś czas, czy już. I one w piekarniku troszkę się deformują, tak troszkę puchną, aniołki na choinkę takie pulchniutkie mi się zrobiły na przykład :)
A maluję tym, co mam czyli plakatówki, lakier do paznokci, posypuję brokatem. A na wierzchu plakatówki też maluję bezbarwnym lakierem do paznokci, ale pewnie innym lakierem też można :)
Zabawa masą solną jest bardzo fajna i wciągająca - polecam :)

Dziewczynki-a jak się robi tą masę? Kiedyś w szkole ją robiłam, ale już nie pamiętam jak to się robi... może bym zrobiła takie pisanki to powieszenia na gałązki :)

Proporcje są takie: tyle samo mąki i soli, a żeby masa była gładsza, połowę mąki zastępuję mąką ziemniaczaną, wody po troszkę dodawać, aż się zrobi jednolite ciasto. Jest jeszcze jakaś wersja z klejem do tapet ale ja nie praktykowałam :)
Miłej zabawy :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry