reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

U mnie dopiero 5dpo i już mnie coś kłuje. Zastanawiam się, czy okres będzie szybciej, czy może to kwestia inozytolu. Tylko że biorę go teraz pierwszy cykl po 2-miesięcznej przerwie, więc nie wiem, czy on tak szybko by dawał takie skutki.
Co do diety i ćwiczeń - czy któraś z Was ma może to hula hoop z obciążnikiem? To co się swego czasu tak często wszędzie wyświetlało. Bo ja kupiłam, pokręciłam 2 tygodnie i zapał minął, bo nie widziałam efektów. I się zastanawiam, czy wrócić do tego, czy lepiej porobić jakieś inne ćwiczenia.

reklama
U mnie dopiero 5dpo i już mnie coś kłuje. Zastanawiam się, czy okres będzie szybciej, czy może to kwestia inozytolu. Tylko że biorę go teraz pierwszy cykl po 2-miesięcznej przerwie, więc nie wiem, czy on tak szybko by dawał takie skutki.
Co do diety i ćwiczeń - czy któraś z Was ma może to hula hoop z obciążnikiem? To co się swego czasu tak często wszędzie wyświetlało. Bo ja kupiłam, pokręciłam 2 tygodnie i zapał minął, bo nie widziałam efektów. I się zastanawiam, czy wrócić do tego, czy lepiej porobić jakieś inne ćwiczenia.
Ja się bałam że mi to odpadnie i wystrzeli w telewizor 😝

A ile ty dni po owulacji jesteś? Przepraszam nie wyłapałam tego. U mnie pierwszy raz w życiu 11 dpo i nie mam plamien - zawsze miałam 9-10 dpo co najmniej. No ale już czuję skurcze jak na okres a plamien brak przez duphaston
21.11 miałam pik na teście w 17dc.
Widzenia (😂) z mężem miałam 14.11, 16.11, 20 (16dc) , 21 i 23.11
Czyli dzisiaj może być 13 dpo a równie dobrze 11 bo nie byłam na monitoringu

U mnie chyba pms zaczyna dawać znaki bo prawie się popłakałam. Czekam na paczkę do rąk własnych z prezentem dla partnera, dziś specjalnie siedzę cały dzień w domu, nawet przeciągnęłam wyjście z psem o dwie godziny żeby nie przeoczyć kuriera a ten wpisał nieobecność. Nosz kurwww... A o tej porze na milion procent siedziałam w domu i czekałam. Jutro miałam jechać do koleżanki na jarmark i dupa, też chyba nie pojadę bo będę musiała czatować na kuriera. Nie jestem skora do pisania skarg ale poszła dzisiaj. Bo ja rozumiem, że jeśli coś się wydarzy to nie przywiozą ale nie że wpisują nieobecność, to się dzwoni czy coś. Sąsiedzi obok mają w Judaszu kamerę więc miałabym jak udowodnć, że wcale go nie było.

Jesli to sie tak nie rozkreca jak powinno to widze tu duza szanse! Zwlaszcza, ze pierwsze bylo, zaraz zeobilas test, a w sumie te 2 dni to moznaby dac na rozkrecenie sie konkretnych wartosci!
Trzymam kciuki, zeby to plamienie zostalo plamieniem i zaraz zniknelo 🤞
No ja się narazie nie nakręcam bo plamienia we wczesnej - jeżeli to TO- ciąży świadczą o słabym progesteronie albo o biochem.
Poczekam do soboty czy te moje gile się rozkręcą. Mężowi narazie mówiłam tylko,że okres sobie ze mnie robi jaja - żeby go też nie martwić na zapas także czekam dalej 🤷🏼‍♀️
Mam w domu 1.5 op duphastonu 10mg jeszcze z cp z 23r (mają ważność do 27r chyba) więc jakby okazała się to ciąża a próg byłby słaby po przyroście bety w pon to bym się z ginem skontaktowała czy go brać czy po prostu biochem. Ale narazie się nie nakręcam bo kreska nie była nawet mikro różowa tylko testowa więc czekam spokojnie:)

Kurczę no, @Lady Strejser ja na tym teście coś widzę, a zazwyczaj jestem na takie duszki ślepa. Pytanie jak wygląda to plamienie, jednak jeśli już jest na wkładce mocniej widoczne to raczej nie jest to implantacja. Mnie się parę razy też zdarzyły takie 2/3-dniowe plamienia przed okresem, ale trzymam kciuki, żeby u Ciebie to było coś innego 🤭 Jak masz dużo testów to sikaj jutro
No ja nigdy nie miałam plamienia na implantacje a czytałam ,że to może trwać kilka godzin do 3 dni - ale wiadomo jak to internet.
Wydaje mi się ,że po prostu okres się rozleniwił

Rozumiem 😊
Ten kurs to widzę mega wymagająca sprawa 🤯 macie po nim jakiś egzamin czy coś w tym stylu?

W poprzednim cyklu miałam po raz pierwszy w życiu dwa dni plamienia znaim okres się normalnie rozkręcił.
Tak, egzamin państwowy. To taki kurs, który daje uprawnienia ratownika, jak np czesto maja strażacy z OSP.

reklama
21.11 miałam pik na teście w 17dc.
Widzenia (😂) z mężem miałam 14.11, 16.11, 20 (16dc) , 21 i 23.11
Czyli dzisiaj może być 13 dpo a równie dobrze 11 bo nie byłam na monitoringu
Ale się zaśmiałam z tych widzeń :D to czy 11 czy 13 plamienia przed okresem mogą być…

Zmotywowałyście mnie i zamówiłam część prezentów na święta

Do góry