reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

reklama
Ok 135 M2 użytkowej.
Garaż jako oddzielny budynek (takie warunki zagospodarowania mieliśmy)
To całkiem zgrabnie. My wynajmujemy teraz 170m2. Ciągle coś sprzatam.a to tylko salon z jadalnią i kuchnią, dwie łazienki i 3pokoje. Cały czas mam gdzieś okno, podłogę, kurze. Jak się weźmiemy za budowę obiecaliśmy sobie tak 125-135m bo nie mam siły ciągle latać. A jeszcze mam dwa psy domowe...

Będę monitorowała sytuację na Flashcore 🤣🤣
Dobrze ,że monitorowałaś bo jak nam anulowali 3 gola i odgwizdali karanego,który zrobił wynik 2:2 to mój się tak wkurzył,że stwierdził,że nie może patrzeć na tych patałachów i ich męczarnie na boisku i szliśmy w kimono po tej akcji 😂
Ale dobrze,że wygrali finalnie bialonczerwoni

To całkiem zgrabnie. My wynajmujemy teraz 170m2. Ciągle coś sprzatam.a to tylko salon z jadalnią i kuchnią, dwie łazienki i 3pokoje. Cały czas mam gdzieś okno, podłogę, kurze. Jak się weźmiemy za budowę obiecaliśmy sobie tak 125-135m bo nie mam siły ciągle latać. A jeszcze mam dwa psy domowe...
No to już jest metraż do ogarniania spory 😱
A przy psiakach (które są i na zewnątrz i w domu) to tym bardziej - ja już mężowi mówiłam ,że w kotłowni chcę mieć brodzik dla psa ,żeby go tam po spacerze ogarnąć,żeby mi od błocisza i czochrania w zdechłej wiewiórce na kanapę nie wleciał 😂
Ale aktualnie i pies i kanapa są narazie w planach.
Bez kredytu,z jednej pensji to nie jest tak hop siup a wszystko sami kupiliśmy także trochę poczekam ale się doczekam:)

nie strasz, nie strasz 🤭
U nas prędzej nie będzie miał kto tego domu wybudować jak ekipy zaczną odwalać fuszerkę - u mojego perfekcyjnego męża to nie przejdzie 😂
To jeszcze przed nami ale mój sam pracuje na wykończeniach wnętrz i dużo sam potrafi zrobić ale do niektórych etapów musimy mieć ekipę to ja już widzę jak mój wieczorem jedzie i z latarką i wasserwagą ogląda tynki czy wylewkę na ogrzewaniu podłogowym

No to już jest metraż do ogarniania spory 😱
A przy psiakach (które są i na zewnątrz i w domu) to tym bardziej - ja już mężowi mówiłam ,że w kotłowni chcę mieć brodzik dla psa ,żeby go tam po spacerze ogarnąć,żeby mi od błocisza i czochrania w zdechłej wiewiórce na kanapę nie wleciał 😂
Ale aktualnie i pies i kanapa są narazie w planach.
Bez kredytu,z jednej pensji to nie jest tak hop siup a wszystko sami kupiliśmy także trochę poczekam ale się doczekam:)
I tak zazdroszcze. Mnie pierwszy związek zostawił gola i wesoła, były mąż w zamian za fakt, że dziecko będzie że mną i nie będzie robił żadnych cyrków jej w szkole, życiu zażądał domu (ale nie chcę do tego myślami wracać ) zaczęłam od nowa, wynajęłam dom kupiłam samochód. A teraz żyje ze wspaniałym człowiekiem i odkładamy na ziemię, chcemy najpierw coś kupić później się budować. Też bez kredytu się nie obejdzie, ale wynajem to bezsensowna zabawa. Place co miesiąc i nic z tego nie mam.

I tak zazdroszcze. Mnie pierwszy związek zostawił gola i wesoła, były mąż w zamian za fakt, że dziecko będzie że mną i nie będzie robił żadnych cyrków jej w szkole, życiu zażądał domu (ale nie chcę do tego myślami wracać ) zaczęłam od nowa, wynajęłam dom kupiłam samochód. A teraz żyje ze wspaniałym człowiekiem i odkładamy na ziemię, chcemy najpierw coś kupić później się budować. Też bez kredytu się nie obejdzie, ale wynajem to bezsensowna zabawa. Place co miesiąc i nic z tego nie mam.
🫂
Co za tupet z ex str... Zwykle to mężczyzna się wyprowadzał a w domu zostawała ex żona i dzieci 🙄🤔 wiedział,że wystawia Cię na lodzie ale widzisz jaki jesteś Kocur i spadłaś na 4 łapy;)
Taka jest prawda- kwota czynszu to czasami rata hipoteki - hipotekę płacisz za swoje a czynsz innym w kieszeń nie mając nic swojego.
My narazie nie mamy takiej możliwości na większy kredyt i narazie o tym nie myślimy bo nie wróciłam jeszcze do pracy. Mieszkamy w moim domu rodzinnym i póki co się z moim ojcem dogadujemy a był czas,że chcieliśmy się wyprowadzić i go zostawić samego. Dorzucamy się do rachunków,jedzenie, chemię itd mamy swoje i jakoś się udało odłożyć na okna itd. (będziemy je mieli jakoś w marcu dopiero 😱)

reklama
Dzień dobry.
Poproszę o kawusię :)
Jesienny liść oj przykro, że oszukaniec się trafił, ale to chyba dopiero 8dpo?
Iza strasznie mi przykro.
Hermeneg kciuki za pracę.

Do góry