reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga lutówek i lutowych maluszków

Też słyszałam, że najwięcej się przybiera w 2 trymetrze, a w 3 już nie tyle. Jeśli to prawda to raczej zmieszczę się w normie:tak: No ale wiadomo, różnie to bywa.

reklama
Mi lekarz powiedział również że największy przyrost wagi następuje w 2 trymestrze jednak zależy to od człowieka. Myśle że u mnie może być inaczej bo ja do 22 tc wymiotowałam min. raz dziennie a zdarzało się i 5 razy więc przyrost wagi był niewielki tj 2kg na plusie do 23 tc. Teraz mniej zwracam, a więc wiecej jem poza tym bardzo dużo pije więc myslę ze na wizycie w 26tc będzie ok 5kg na plusie. Chociaż chciałabym w 8-10kg zmieścić sie do końca ciąży - mam taką cichą nadzieje ze się uda

Wagą w ciąży nie ma się co przejmować jak to mówią - to tycie w "słusznej sprawie".. :) Chociaż jeśli to tycie jest "gigantycznych rozmiarów" i w ekspresowym tempie to warto zasięgnąć porady lekarza. Ja od początku ciąży przytyłam :nerd: 7-8 kg bo niepamiętam dokładnie ile ważyłam a na pierwszej wizycie nie byłam ważona. ale coś 7-8 kg ni mniej ni więcej. Dostałam jedynie brzuch i tyłek bo ręce, ramiona zostały takie same. Moja Mama w ciąży przytyła 22 kg więc łudze się, że jeśli przytyłam ok. 8 to moooooooże na 15 skończę? chciałabym :)

Moja mama ze mną w ciąży dużo przytyła i całe życie się buja z nadprogramowymi kilogramami, ja mam nadzieję, że ze mną tak źle nie będzie chociaż mam niestety tendencję do tycia:-(moim marzeniem też jest max 15kg

u mnie zgodnie z kartą ciąży przybyło 9 kg:szok: myślę, że jakiś kg mogłabym odjąć hehe bo jak zaczynałam ważenie u ginka to było lato i wiadomo, że ubrana byłam lekko, a teraz jeansy, długi gruby golf, tak to się pocieszam...tyle, że na swoją wagę nie mam odwagi wejść:-D

no i się zważyłam... 9kg na plusie :-( masakra!
patik ty jesteś dwa tygodnie do przodu w porównaniu do mnie i do tego ważyłaś się w ciuchach... a ja w domu w piżamce i na tej wadze zaczynałam ciążę z 9kg mniej :baffled:

reklama
Do góry