reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Waga, obwód talii w ciąży

Oooo :eek: u mnie dzisiaj już 7 cm więcej!! M-ktosia mój brzuszek też wciąż widac rośnie. Było 95 cm w tamtym tygodniu, a teraz jest 103!! Ale dziewczyny wydaje mi się, że obwód w talii zależy też od ułożenia maluszka w danej chwili, bo np. teraz widzę, że moje słoneczko leży z przodu i wypycha pępek. A jak jest z boku, to brzuch mam prawie płaski:baffled:

reklama
A_rwen_a Plaski?? Mnie tez sie czasami wydaje, ze prawie wogole nie widac ciazy, ale to chyba sie tylko nam tak wydaje

heheh pewnie tak Niczka ale chodzi mi bardziej o to, że czasem jak dziecko leży z boku, to ten brzuch nie jest taki szpiczasty tylko płaski (mało okrągły). A że wystający i że widać że w ciąży jestem - nie wątpię:-D

A ja jestem już w 38 tygodniu i czuję, że poród lada chwila, a wczoraj mierzyłam brzuszek wieczorkiem i na wysokości pępka jest 111cm. Szok, prawda, ale jestem dość wysoka więc nie jest tak źle, mam nadzieję, że zgubie zbędne kilo po porodzie. A brzuszek taki śliczny, że żal się rozstawać, ale Kruszynka w środku jescze śliczniejsza, więc czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam

Dziś weszłam na wagę u gina - 69 kg i mam nadzieję że tak już zostanie - bardzo nie chciałam przekroczyć magicznej 70 tki.
Tak czy siak od początki ciąży - +15kg na dzień dzisiejszy.

kurcze a dzisiaj 104 , ja niewiem jakim cudem rozstepy mnie nie zaatakowaly, pempek wystaje i skora wokolo rozciagnieta na maksa:dull:

JAK BYLAM W PONIEDZIALEK U LEKARZA TO WAZE........82KG. W CIAGU 3 TYG. PRZYTYLAM 3 KG. :wściekła/y:
A Z RESZTA CO MI TAM POZNIE TO ZRZUCE GRUNT ZEBY MALUSZEK BYL ZDROWY :-D

Dwa dni po porodzie zważyli mnie w szpitalu i wyszło 6kg mniej niż przed porodem- fajnie :-) no ale jeszcze z 5 kilosów do zrzucenia zostało aby dojśc mniejwiecej do wagi sprzed ciąży. Mam nadzieje tylko, że do czerwca zrzuce bo mam weselicho :-)

reklama
Do góry