reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Waga sprzed i po ciazy

reklama
no to jestem dziewczyny, pełna wiary i motywacji i stawiam się tu z misją. Otoż jak mam być Waszą motywacją to zrobie wszystko by tak było.
Po pierwsze zrobiłam wczoraj rachunek sumienia i dzięki niemu zrozumiałam gdzie popełniłam błąd przez ten miesiąc, prawie 5kg+ to totalna porażka.

niektórym łatwo idzie odchudzanie innym gorzej zalezy to od chęci, silnej woli oraz przede wszystkim tendecji do tycia. Opychamy się na maxa, bez umiaru zajadamy stesy, nude i brak wiary w siebie a gdybyśmy jadły tylko wtedy, kiedy jestesmy głodne nie miałybyśmy nadwagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zasady naszego odchudzania:

1. Jemy kiedy czujemy głód i nie porcje jak dla naszego faceta tylko połowe mniej.
2. pijemy szklanke wody z cytryną po przebudzeniu najlepij przegotowaną i ciepłą.
3. Posiłki mają być urozmaicone i jak najwiecej surowych warzyw, owoc zdecydowanie mniej, góra 2dziennie! I jemy wszystko tylko z umiarem!
4. przerwy miedzy posiłkami staramy się utrzymać min 2h i niepodjadamy po dzieciach!!!!
5 jedzmy 3h przed snem, mnie najbardziej podchodziła godzina 18.00 i potem tylko herbatka i woda.
6. pijemy min 2l wody MINERALNEJ!! nie źródlanej.. herbatki: zielona czerwona, polecam LINEA FIX.
7. No i koniecznie trzeba się troszke poruszać, nie muszą to być forsowne ćwiczenia ale też sam spacer z wózkiem to za mało!
8. Słodycze, ciastka czekoladki i inne najpyszniejsze rzeczy jemy tylko w weekendy!
9. to samo się tyczy alkoholu: piątek sobota i niedziela, ja zrezygnuje z piwka na akonto winka, drinka czy naleweczki, nie widzi mi się brzuch piwny a kobiety niestety tez je mają.
10. Ustalamy sobie cel REALNY! np ze będziemy się starać i cieszyć się jak na tydzien zgubimy 0,5 -1kg.
11. Jeżeli zdarzy nam się wpadka to od razu nie mówmy sobie eeee to koniec , nie uda mi się!! wręcz przeciwnie zaznaczny ten dzien w kalendarzu na czerwono jako taki sygnał ze to tylko dzis mi się tak zdarzyło ina drugi dzien juz mi nie wolno.

Nie wiem co jeszcze, stanęłam na wadze i zrobiłam pomiary i czas się przyznać że:

waga: 73,8kg
pas: 85
biodra 103

Wczoraj juz nie jadłam po 19tej i cwiczyłam 15min na orbitreku i kupiłam bilety na zabawę andrzejkową czyli za 8tyg powinnam być lżejsza od 6-8kg to mój cel!!!!

sEMPE PODEJMUJE RĘKAWICE:-):-):-):-)
jA MAM OPANOWANE JUŻ ,ŻE OD 18-19 NIC TYLKO WODA ALBO HERBATA
aLE U MNIE NAJGORZEJ JEST Z TYM PODJADANIEM.nIE MOGE SE DAC RADY:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.a ZWŁASZCZA JAK OBIAD SZYKUJE NON STOP MAM COŚ W GĘBIE NIE MOGE SIE OPANOWAĆ.w EFEKCIE OBIADU ZJADAM MAŁO BO MAM JUZ DOŚĆ BO WAZNIEJSZE BYŁY PALUSZKI ,JABŁKA ,BRZOSKWINIE ,BUŁECZKA Z MASEŁKIEM,CIASTECZKA OJ JESTTEGO .jA TEŻ ZACZĘŁAM COS TAKIEGO ROBIĆ ,ŻE BEZ ŚCIEMY ZAPISUJĘ WSZYSTKO CO WKŁADAM DO UST I PO TYGODNIU CHYBA ZAWAŁU DOSTANĘ JAK TO WSZYSTO POCZYTAM .aLE TO MOJA TERAPIA ,ZEBY SIE TAK NIE OBJADAĆ.
oD PONIEDIZAŁKU ZACZYNAM ĆWICZENIA W FITNESS KLUBIE I ZOBACZYMY JAKI EFEKT BĘDZIE.

no super Chogata!!!

tak sobie pomyslałam ze może w nagrode np za 2 miechy jakies spotkanie na weekend zrobić??? tak same kobiety???

a ja wczoraj juz wprowadziłam nowe przekąski:
-marchewka pokrojona w paski cienkie jak paluszki;-) po zjedzeniu całej garsci odechciało mi się chrupać bo zęby mnie juz bolały hihih
-kapusta pekinska to twarde biale wykroilam i w na paski zrobiłam
-papryka surowa w paski
- jabłka pokroiłam na plasterki i tak sobie to poukłdałam na dwoch talerzach w kuchni i w pokoju, ilosc wielka oko cieszy a szczęsliwa byłam ze mogłam caly czas gębą ruszać:-)

No dobra zrobiła rachunek sumienia i też się za siebie biorę.

Cel -5kg do świąt. (Jak się uda następne 5)

Jeżu wyliczyłam że zjadłam ponad 800kcal na śniadanie!
Jakąś dietę muszę sobie znaleźć bo tak jak ja jeść nie można!

Ostatnia edycja:
Efe mi diety narzucane z góry nie pomagają ponieważ jem to co mam w lodówce! i bardzo dobrze zrobiłaś podliczając sniadanie a co takiego tam mialas ze Ci tyle wyszło?

ja miałam: jajko na twardo pokrojone na ćwiartki, 4rzodkiewki pokrojone na plasterki, poł puszki kukurydzy konserwowej, poł kromki chleba i pól pomidora podrojonego na plasterki, te krojenie dobre jest, oko ucieszyło mnie tk duże sniadanie a miało ok 270kalorii

Ja będę was dopingować i trzymać kciuki! Odchudzać nie mam się z czego bo ostatnio nawet stanik na mnie wisi :-(

A moje śniadanie to były dziś 4 kostki czekolady i dwie kawy........aaa i skórka od chleba dojedzona po Jasiu......
Jak tak dalej będę jeść do zniknę...

Magda ty się dziewczyno wykończysz, proszę mi jeśc wzorcowo!
Sempe to może i ja na taka dietę z wami pójdę, choć mi właśnie lepiej wychodzą nażucone. Ale jak mi wyjdzie anemia, to jednak taka jak twoja jest idealna. Mnie też gubią przekąski, zwłaszcza słodkie.

reklama
Dziewczyny i ja za was trzymać kciuki będę!!
magda no nie tak nie może być!!Jedz kobito!!!!!Bo jeszcze jakiejś anemi się nabawisz!!
A ja to wpierdzielam wszystko co mi w ręce wpadnie a kg stoją w miejscu.
I wiecie co czasem mnie to drażni że wszędzie są diety i tak dalej ale pomocy dla tych co chcą przytyć a nie moga to nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry