• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

Monika termin jest bliżej nieokreślony , zależy od kobiety i od tego jak często karmisz, mój gink. mówił , że jak dzieciątko zaczyna robić dłuższe przerwy nocne w jedzeniu to @ może się pojawić. Tylko pamiętaj , że jajeczkowanie jest wcześniej.

reklama
moni3ka - nie ma reguły, zależy od przypadku. Bo nawet nie od konkretnej kobiety. Wiem to po sobie. Dwoje dzieci, oba karmione piersią bez dokarmiania sztucznym (dopiero dieta rozszerzana w odpowiednim czasie - u małej ciągle nie) a po synku miałam spokój przez 8,5 miesiąca, po córce niechciana ciotka odwiedziła mnie już 8 tygodni po porodzie.

No właśnie, jak jest u Was dziewczyny? Tylko ja miałam takiego "pecha" tym razem?

poletka - widocznie ten typ tak ma... Nie przejmuj się, dorosła jesteś ;-):tak:

reklama
A tak z innej beczki,
Ten post jest we wprowadzaniu do diety nowych pokarmów, ale tam dziewczyny sa już na etapie mięsa, ja dopiero raczkuje w tym temacie. Może wam się to przyda, tym bardziej ze dzieci karmione wylącznie piersią miewają problemy ze zrobieniem kupki po wprowadzenu nowych pokarmów.
U nas na mleku kupka była raz dzienne, a teraz sytuacja się zmieniła.

Z problemami zgłosiłam się prywatnie do pediatry bo mój pediatra dła mi laktulozę i depridat (a przecież nie o to chodzi)
Wg starszego pediatry w związku z brakiem kupy, takie działania:

1) wypróżnienie czopkiem
2) dzien 1 - 5 ml soku z marchwi HIPP + 5 ml wody przygotowanej
i tak 6 dni aż dojdę do 30 ml soku + 30 ml wody
obserwacja kupy i reakcji dziecka, jeśli ok dalej:
5 ml sok z jabłek + 5 ml wody przegotowanej i tak 6 dni aż osiągne 30 ml soku
obserwacja kupy i reakcji dziecka, jeśli ok dalej:
3) zupka (marchew, ziemniak, masło, woda) też etapami

także na razie słoiki muszę odstawić na rzecz soczku i zacząc odpoczątku

w pierszym dniu czyli po 5 ml soku + 5ml wody przegotwane była mała kupka, na 3 dzień mała kupka, dziś czyli w czwartym dniu - mega kupa - konsystencja rzadka (w koncu się sama dobrze wypróżniła)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry