• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

Wlasnie chcialam Was spytac o kubeczki niekapki. Mam taki sam, jak Rondzia- z aventu i sie zastanawiam jak to zrobic, zeby dziecko zalapalo jak sie z tego pije??? Po 6 miesiacu trzeba dziecku wode do picia juz dawac podobno( tak w mądrej ksiazce napisali ;-) ), a ja nie wiem jak.Butle wykluczam.
Perla tez chcialam do 6 miesiaca pociagnac na samym cycku, ale nie dalam fizycznie rady, bo juz nawet co 40 minut mi jadl w nocy.Caly dzien jestem z malym sama i nie bylam czasami w stanie sie nim zajac ze zmeczenia, a gdzie jeszcze pranie, obiad itd.

Ostatnia edycja:
reklama
mi dzisiaj p. doktor powiedziala ze skoro tak sie dzieje to Filip juz potrzebuje innych pokarmow. Kazala powoli wprowadzac....
Bo on nawet jak widzi ze my jemy to oczu nie oderwie i zaczyna mlaskac ;-)
przybiera ładnie, ale je co chwile :tak:

Celinka dobrze to rozumiem uwierz mi... mam podobna sytuacje! tylko sie zastanawiam czy dostane ten Sinlac w UK czy bede musiala z Polski ciagnac? a oprocz Sinlacu raz dziennie rozumiem, ze jeszcze nic nie wprowadzilas?

ja o wodzie też czytałam i najpierw chciałabym żeby Filip sie nauczył ją pić...nie mam pojęcia jak to zrobimy...
ja tak mysle bo po kaszce z bebiko Filipa mi zwymiotowalo....może ten sinlac bedzie lepszy...a może złą kaszke kupiłam ;-)
oj nie ma jak sam cycus ;-)

pamiętam że Oliwia miała niekapek z aventu z miękkim ustnikiem i długo nie mogła załapać o co chodzi że trzeba ciągnąć i szczerze ja spróbowałam i ciężko było pociągnąć piciu, więc żeby załapała to kupiłam z nuka kapek parę dni i dałam jej z aventu i załapała. Z tym, że Oliwia była uniwersalna bo bez problemu z cycka przeszła na butelkę i z butelki na niekapki.

Blani też nie mam zamiaru dawać już butli i smoczka za dużo prób było na nie. Z cycka przejdziemy na łyżeczkę i niekapek. Ja poczekam do kolejnego szczepienia i zobaczymy ile mała wtedy przybierze.

moni3ka taki maly masz z odginanym ustnikiem czy wiedszy z bardziej okraglym jak cycek?
ogladalam wczoraj i w koncu kupilam avent z miekkim ustnikiem ale chyba tez z cyckowym TT dokupie

Rondzia dwa ale żaden z odginanym... ten większy ma bardziej płaski ustnik ale dośc miekki i ma przykrywke tylko na ustnik i się chowa w pokrywce także fajne rozwiązanie a tak wygląda
Dlabobaska.pl: Tommee Tippee Kubek Niekapek z uchwytami
i coś im się powaliło... bo on jest od 6miesięcy

a drugi ma bardziej okrągły ustniczek, takiej samej twardości jak poprzednik, tylko mniejszy ma podziałkę, ma zdejmowane uchwyty i pokrywka jak w butelkach zdejmowana... i tak wygląda:
Dlabobaska.pl: Tommee Tippee Pierwszy Kubek Niekapek z uchwytami
i też im się pokręciło bo ten jest od 4+
no albo coś ze mną nie tak....albo ze wzrokiem.... :baffled::nerd: albo z nimi....

Celinko podasz Bartusiowi z niekapka i się nauczy... jak mu się pic bedzie chciało to nie bedzie miał wyboru... chyba, że terrorem mamę weźmie :-D:-D i się złamiesz i podasz cyca ... ale już minę sobie wyobrażam, zdziwiona pt. "co mi wpychasz jakieś, sztuczne zimne i jeszcze coś bez smaku leci a nie mleczko!!!:baffled:" hehehe....

Perla ja szukałam Sinlac, ale w uk nie mają zbyt dużego wyboru kaszek... (supermarkety i apteki) w sklepach dla dzieci też sprawdzałam ale tam żywności nie było....bezsmakowy kleik ryżowy i same wielozbożowe....cow&gate, hipp i heinz... ja tu nestle nie widziałam:-( dlatego podałam heinza na noc... i przespalismy 6 godzin:-D:-D:-D

daga a próbowałaś kiedyś ze smoczka 1 albo nawet 3 pociągnąc?? ja bym z głodu i pragnienia padła... a mój mały (jak miał 3 tygodnie) szybciutko wpylał...oj bardzo szybko...:-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
no ja też muszę nad tym niekapkiem się rozejrzeć :tak: fajnie, że jest więcej dziewczyn, które nie wprowadzają butelki - będzie raźniej przez to przebrnąć :-)

a dziewczyny, co myślicie o tych nowych kaszkach z nestle - zdrowy brzuszek czy jakoś tak - ja dokładnie nie czytałam składu, ale chyba nie są z dodatkiem cukrów i fajne się wydają :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry