• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

ja mam mnostwo mlaka i nie mam problemow innych niz brak snu i wczesniej brak kupy)... dlatego tez zaczelam rozszerzac diete malego... co nie daje oczekiwanego efektu jeslichodzi o sen:dry:... kupy przepiekne tylko juz nie pachna mlekiem:baffled: a capia kupa

czesc dorciak:happy2: ja nie slyszalam nic takiego o niekapkach. mysle, ze nie szkodzi jesli dziecko z niego pije a nie trzyma w buzi i sie bawi:blink:

reklama
moni3ka - ja tylko piersią karmię, a kupka u nas rzadko jest i strasznie śmierdząca!! bączki też nie pachną i nie da się ich nie poczuć :no: ;-) ciekawa jestem jak to będzie jak nowości wprowadzimy.... :szok:
witaj dorciak :-) ja tez słyszałam tę wypowiedź Zawitkowskiego - tez się nad tymi niekapkami zastanawiałam, ale doszłam do podobnego wniosku jak moni3ka :tak:
a w sumie teraz to co drugie dziecko albo butla ze smokiem albo niekapek w ręce i ciekawe czy wszystkie będą mieć problemy ze zgryzem - pewnie takie przypadki się zdarzają, ale nie ma co przesadzać - tak myślę :tak:

ja tez kupie niekapek...uwazam ze na wszystko trzeba wziac poprawke bo inaczej wszystko byloby szkodliwe i nic dozwolone ;-)

ja wczoraj kupilam sinlac...dzisiaj spróbujemy ok 18tej troszkę i zobaczymy jak nocka....bo tej znowu jedzenie co 1-1,5 i to jedzenie a nie tulenie sie do cycusia...

dorciak witamy na forum

poletka ja też tylko cycem karmię, mała je w dzień co 2 godziny w nocy różnie i chyba ma jakiś skok bo w nocy częściej chce od wczoraj i chodzę nie wyspana.

te niekapki superaśne, muszę się rozglądnąć u nas jakie są

Zawitkowski tłumaczył to tym, że ssanie z niekapka wymaga zbyt duzej siły i to może prowadzic do wad zgryzu, nie zabawa kubeczkiem, wiem że butelki tez maja przeciwników a poza tym każde dziecko jest inne ma swoje upodobania:-)

Zawitkowski tłumaczył to tym, że ssanie z niekapka wymaga zbyt duzej siły i to może prowadzic do wad zgryzu, nie zabawa kubeczkiem
nie jestem zwolenniczka butelek czy niekapkow (butla karmilam, niekapka wprowadze) nie slyszalam tej wypowiedzi nawet nie weim kto to jest:blink:(moze powinnam) ale nie wydaje mi sie, zeby ten pan próbowal sam z butli i niekapka pociagnac... ja probowalam:cool2: i z niekapka leci od razu a z butli policzki bola tak sie zassac trzeba( z 3 a jedynka to wogóle tragedia):-p ale byc moze ma racje...

Aga kupki z taką sama czestotliwoscia(3-4 dziennie), ale bardziej gęste po Sinlacu.

Mamjakty jak chcesz kaszke wprowadzac, to rob to na poczatku przed kapielą, a nie na noc, bo Ci sie Ola upaprze po uszy i trzeba ją bedzie drugi raz kapac i przebierac;-)

Dorciak witamy

No i tyle by bylo z mojego pisania. Musze konczyc, bo maly otworzyl oczka :-D

Zawitkowski tłumaczył to tym, że ssanie z niekapka wymaga zbyt duzej siły i to może prowadzic do wad zgryzu,

Niekapki są dobre tylko dla mam - bo dziecko się nie obleje soczkiem. Ale czy to naprawdę taka tragedia będzie, jeśli maluch upaprze ubranko?
Naprawdę, ssanie niekapka wymaga nienaturalnie wprost dużej siły od dziecka...
Oczywiście, każda z Was podejmie sama najlepszą dla Was decyzję, informuję tylko, że ja również nie jestem zwolenniczką niekapków ;-)

Dla małej kupiłam już kubek treningowy (z miękkim ustnikiem), czeka w szafce na rozszerzanie diety ;-):tak: Ale musiałam się go naszukać... :szok: wszędzie same niekapki były...

reklama
Ja też zaczynam mieć problemy z pokarmem ale narazie jakoś się trzymam. Czytam teraz o Sinlac i z tego co narazie wiem to, że przygotowuje się go na wodzie? Może to być to dobre rozwiązanie zamiast wprowadzania mleka sztucznego:confused: Tak się zastanawiam czy jeszcze któraś z nas karmi tylko piersią? Pytam bo zaczęłam się martwić, że malutka mi się nie najada:baffled:

Ja też nadal tylko cycusia daję ;-):tak:

Natomiast mam coraz więcej wątpliwości co do Sinlacu... Za dużo w nim cukru jak na moje poglądy dot. żywienia dziecka :dry: Chyba zdecyduję się jednak tylko na kaszki i kleiki na wodzie lub na moim mleku.

poletka - a po co chcesz sztuczne wprowadzać? Każdą bezmleczną kaszkę możesz zrobić też na wodzie przecież. Dopóki dzieko ssie piers, nie potrzebuje żadnego innego mleka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry