• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

kuleczka no to współczuję.
Ja wychodzę godzinę wcześniej z pracy i dzięki temu dłużej mogę posiedzieć z moją marudą.
Szkoda że twoja nie ciągnie z butli albo kubka :-( gdyby nie to, to spokojnie dałabyś radę! 7h dziennie nie jest aż tak uciążliwe jak 8 i jeżdzenie na karmienie (doskonale cie rozumiem bo też to przerabiałam)

Kuleczko trzymaj się i życzę aby Lenka jak najszybciej nauczyła się ciągnąć butlę lub pić z niekapka :sorry2:

reklama
Kuleczko - ja pokupowałam różne kaszki, bezmleczne, bezglutenowe, bez cukru - z hippa, holle i milupa - prawdopodobnie jutro do nas dojdą - no ale pewnie jeszcze nam trochę zdejdzie zanim Ola zacznie się nimi zajadać ;-)

dziś wprowadziłam jej gluten - no nie bardzo nam to jedzenie łyżeczką idzie :sorry2: nie bardzo chciała buźkę otwierać, w sumie to może raz, dwa razy przełknęła :sorry2:
no i dzis podałam jej też wodę z kubeczka treningowego o którym leika pisała - kupiłam go ;-) mi sie ten kubeczek podoba, Ola nie bardzo wie co ma robić, ale fajne jest to, że wystarczy że przygryzie ustnik a woda sama wypływa :tak: troszke się napiła, ale niewiele ;-)

Mamjakty u mnie też z niekapkiem nie ma szczególnych rezultatów, coś tam przełknie, reszta ląduje na jej bluzece - bardzo umiejętnie nie połyka płynów.

Poza tym byłam u pediatry od 9 dni podaję laktulozę i depridat na robienie kupy i efekt jest taki że Lena do perfekcji opanowała otwieranie buzi i branie obrzydliwie słodkiej laktulozy po czym umiejętne wypuszczanie kącikami ust całej zawartości na śliniak. Nie jestem w stanie przemycić już ani kropli. Dzis znów ide do pediatry, gdyż wyszła kupa - mały bąbelk bardzo twardy. Jak tak dalej pójdzie to będzie mieć zaparcie. Kompletnie nie chce przyjmować płynów: wody, soki, moje mleko - nic.

Jeżeli Lenka ciągnie pierś to może nie chcieć pić innych płynów. Podajesz jej jakieś owoce? wmieszaj laktulozę do owoców albo do kaszki nic sie nie stanie jedzenie nie wpłynie na działanie leku. Zasadniczo podaje sie poczatkowo wieksze dawki a potem po zaobserwowaniu efektu stopniowo się zmniejsza Efekty moga wystąpic nawet do 48 h po podaniu Przyjmuje się że dawka przeważnie skuteczna to 1ml/kg masy ciała na dobę Jeśli nie zadziała to można maksymalnie zwiększyć do 3ml/kg masy ciała Nie wiem jak zaleciła ci doktor ale chyba lepiej jest dawać jednoraowo dawkę rano Laktuloza może powodować wzdęcia i bóle brzucha W większości to objawy przejsciowe ale jeśli utrzymaja sie dłużej niż 3 din to jest wskazanie do odstawienia Dawaj Lenie często pociągnąć pierś wtedy więcej ci wypije Uwaga debridat może powodować alergię skórną i nie możesz go podawać w tym samym czasie z laktulozą Działanie moze wystąpicnawet po 2 tygodniach Ja dałabym małej jeszcze lakcid tak 1/2 amp. rano i wieczorem Można podawać małym dzieciom do miesiąca potem trzeba zrobić przerwę U nas skutkują śliwki zamawiam z netu

jejku kuleczko współczuję problemów z kupką - oby teraz pomogło - trzymam kciuki!
Daga - u nas też duszno i upalnie - mała też często przy cycu, ale ja pomału wprowadzam kubeczek z wodą - póki co zaznajamiamy się z kubeczkiem, a woda wypływa kącikami ust :sorry2:

a z ta wodą to jest jak bo czytałam sprzeczne informacje.
niegazowaną wodę trzeba jeszcze przegotowac czy nie?

Filip też co chwilę szuka żeby się napic...a duchota taka ze masakra!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry