reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

kalemeon1 -ja tez juz od 2 tygodni mam skrócona szyjke, zero sexu, malo chodzenia tak mi lekarz powiedzial a i magnez mam brac 3x dziennie . Nie martw sie wszystko bedzie ok :tak:
Ja dzis jade na kontrole zobaczymy co u mojego smyka slychac :-) pozdrawiam

reklama
Witajcie Kochane Lutóweczki!
Z przyjemnościa do Was dołączam :-) Ja również zostanę mamusią w lutym 2010. Termin mam na 18 lutego. Jak samopoczucie?

Tak tak :-) Jeszcze niedawno był taki malutki a teraz biega szaleje i juz nie moze sie doczekac braciszka. Powiedz mi jak sie czujesz??
U mnie nie jest najgorzej. W 21 tyg. miałam zakładany pessar bo szyjke miałam skrócona. Szczerze to juz sie nie moge doczekac aż mi go zdejma (ale to chyba wszystkie kobietki z tym probleme tak maja:-D). Ogolnie do tej pory nie było wiekszych problemów. W sierpniu wylądowałam w szpatalu z infekcja dróg moczowych, leżałam 5 dni dostawałam antybiotyk dożylnie ( bo niestety cały czas mialam mdłości i antybiotyk doustny nie pomógł). Teraz jest 32 tydzien i czuje sie dość dobrze. Jestem tylko lekko przeziebiona ale leków zadnych nie biore lecze sie domowymi sposobami. ostatnie USG mialam w 27 tyg i wtedy moj synuś mial kilogram. Teraz USG bede miala dopiero po nowym roku. Także musze jeszcze troche poczekac :-)

Dzień dobry Śnieżynki:-)

Na szczęście wszystko ok:-) tylko znowu coś... łożysko mam na tylniej ścianie dlatego małego ciężko zbadać i okazało się że nie jest taki malutki, bo waży już 2389g!:szok: A nie jak wyszło u państwowej gin. poniżej 2 kg:sorry::-)

Kochana, ale ten Twój synuś już duży:-) wow:szok: super, że wszystko w porządku:-) i nie przejmuj się nawet jak się urodzi w styczniu to i tak będziesz Lutóweczką:-D

Witajcie Kochane Lutóweczki!
Z przyjemnościa do Was dołączam :-) Ja również zostanę mamusią w lutym 2010. Termin mam na 18 lutego. Jak samopoczucie?

Witamy serdecznie w gronie Lutówek i gratuluję drugiego synka:-D a macie już wybrane imię??? :sorry:

Dziewczyny ostatnio coś strasznie źle się czuję -> nie umiem się wyspać, nie umiem zasnąć, a jak zasnę to zaraz się budzę, strasznie boli mnie kręgosłup, brzuch też mnie boli ehhhh masakra:eek:

Dziś z teściową ustaliłyśmy już jakie ciasta pieczemy (hehe tzn. ja piekę, bo nic innego nie umiem i nie lubię robić:-p), więc od poniedziałku zaczynam działać:-D a już mi ślinka cieknie, bo pierniczki już są, a będzie jeszcze piernik przekładany dżemem, pawie oczka (ciasto połączone z sernikiem), kruche ciasto z dżemem i bakaliami i ciasto z kremem o smaku chałwy:-)

A w ogóle muszę Wam powiedzieć, że wczoraj, aż się popłakałam ze wzruszenia:sorry: Ola (szwagierka) sprzątała u siebie i przyniosła mi taki fajny granatowy dresik dla Bartusia -> bluza z kapturem i spodnie z takim fajnym zajączkiem:-D ten dresik taki na około 6 miesięcy, ale cudowny:-) i jak poszła to mówię do Mężusia, żeby zobaczył jaki super:-) a On do mnie, że wie, bo On go kupił:szok: ja zrobiłam takie wielkie oczy, że masakra:rofl2: no i mi wytłumaczył, że kupił ten dresik jak od 26 stycznia do 8 kwietnia był w Turcji na delegacji:tak: ale w międzyczasie był tydzień w Polsce, bo to było wtedy kiedy straciliśmy pierwsze Maleństwo 5 marca:-( no i jak przyjechał to nie chciał mi tego pokazywać, żeby mi nie było przykro i dał to Oli do schowania, żeby nam dała jak będziemy mieli Dzidziusia:tak: mówię Wam płakałam strasznie tak mi się cudownie zrobiło:-D kocham Go strasznie:-)

Buziaczki dziewczyny i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-D

Ostatnia edycja:
Nasz drugi syn bedzie miał na imię Jakub. Taka jest wstępna decyzja ale nie sadze żeby sie miała zmienić. Nasz pierwszy syn ma na imie Sebastian, więc bedzie Sebuś i Kubuś :tak:
Kochana Mamo Sówko ja tez mam problemy ze spaniem i bólem pleców. Na ostatniej wizycie moja gin mi powiedziała zebym spróbowała dziennie przed położeniem do łóżka wypić szklankę gorącego mleka ale szczerze nie bardzo to pomogło. Ja odsypiam w dzien jak moj syn kładzie sie na popołudniowa drzemkę. No i sumie nie jest najgorzej.
Pozdrawiam gorąco:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry