reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Hej Lutóweczki!

Ja myślę że moja kruszynka duża nie będzie. Mateusz ważył 3100 a ja przytyłam 7 kg, a teraz zaledwie 1,5 kg:sorry2: (mam dietę przez cukrzycę ciążową)

Lolcia jak urodziłam Sebusia to mial 3320 a według USG z dnia poprzedniego mial miec ponad 3700. Wtedy przytyłam 22 kg w ciąży :szok: teraz aktualnie niewiem ile moje Maleństwo waży (w piatek mam USG) ale do tej pory przytyłam 13 kg takze niewiem jak to bedzie z jego waga... :confused:

reklama
Witajcie Lutoweczki :)
Czy tylko ja mam NIE zapakowaną torbę do szpitala??
w czwartek mam wizytę, mam nadzieję że doktorek zrobi mi usg i dowiem się jak jest Dzidzia ułożona. Ostatnio była główką w dół, ale... Najwięcej ruchów czuję w dole brzucha, więc boję się że się obrociła :(

Miłego dzionka życze, ja zbieram się do pracy.
Nie przejmuj się ja też nie mam jeszcze do końca spakowanej torby;-)
wzajemnie miłego dzionka..i podziwiam ,że jeszcze pracujesz:tak::-)
Ja też wczoraj poszłam sobie na "Ciacho", ale na nieco wcześniejszą godzinę i już o 20.00 byłam spowrotem w domku :-)
A film rzeczywiście fajny - najlepszy był Karolek (grany przez Małaszyńskiego) ;-) :-D
Polecam !!!

Nie no Karolek był niemożliwy..i scena z zaręczynami była też niemożliwa:-DWogle cały film mi sie podobał..od śmiechu bałam się że zaraz zaczne tam rodzic hehe;-):-)

A co do kopniaków, to najwięcej czuję w okolicach pępka i na prawym boku. I już sama nie wiem jak Mała może być ułożona, że tak dziwnie kopie mamusię ;-)
Ale wszystkiego dowiem się dzisiaj :-D
Kurde mnie też cały prawy bok boli i żebra..mała niby główką do dołu jest ułożona ale z prawej strony najwięcej ją czuję jak się wypina i wogle..

ja właśnie jestem w trakcie gotowania zupki ogórkowej<mniam>:-p;-):-)

patrycja u mnie 2 dni przed porodem usg wykazało 2800 g a był 300g większy. No nic zobaczymy jak się urodzi:tak:

witam :-) my po dzisiejszej wizycie ... masakra nie wiem co myslec .. zrobili mi ktg ... niby dobrze jest ale jak sie patrzylam pielegniarka w oczy to jakos nie chcialy sie patrzec ... a zawsze byly usmiechniete ... nie wiem moze panikuje ... jak tam tak lezalam z tym ktg to prawie plakalam ... niby synka jeszcze nie urodzilam a bym za niego zycie oddala :-( tak sie boje ...

Spokojnie ja też nie mam spakowanej torby i nie mam pojęcia kiedy to zrobię:szok:

Powiem Wam, że jak tak Was czytam to ja chyba jestem jakaś dziwna, ale jeszcze nie czas na mnie:-p w nocy śpię prawie jak zabita, rzadko się budzę i czasem nawet nie muszę wstawać na siku:tak: nic mnie nie boli oprócz pleców, nie mam skurczy, nic mi nie puchnie:tak: no to chyba powinnam się cieszyć, więc SIĘ CIESZĘ!!!!:-D

:-)
Ja na siku też raczej nie wstaję, ale spać już nie bardzo mogę. Na szczęście też mi nic nie dolega, oprócz siły ciążenia :( Już nie mam siły chodzić do pracy...

witam :-) my po dzisiejszej wizycie ... masakra nie wiem co myslec .. zrobili mi ktg ... niby dobrze jest ale jak sie patrzylam pielegniarka w oczy to jakos nie chcialy sie patrzec ... a zawsze byly usmiechniete ... nie wiem moze panikuje ... jak tam tak lezalam z tym ktg to prawie plakalam ... niby synka jeszcze nie urodzilam a bym za niego zycie oddala :-( tak sie boje ...
jeszcze nie urodziłaś,ale czujesz go i nosisz pod swoim serduchem..a to wystarczy by pokochac bezgranicznie;-)
będzie dobrze głowa do góry;-)

Ja mialam glupie mysli jak sie dowiedzialam o tej cholernej bakteri i naczytalam glupot w necie. plakalam 2 dni, i odechcialo mim sie szykowac łozeczka dla maluchów, ale porozmawialam z gin itd i od razu inne podejscie, wstepuje sila i wszytsko wydaje sie do osiagniecia. Ja tez wstrzymuje oddech i probuje interpretowac miny lekarzy na badaniach, ale to glupie, bo przeciez my tez nie zawsze i do wszystkich sie usmiechamy i jestesmy wiecznie zadowolone.

Ja też jeszcze nie mam w całości spakowanej torby. Co i raz coś tam dorzucam ale do finału jeszcze trochę brakuje:no:.Dostaję kopa jak mnie skurcze solidne nachodzą, a mąż nadaje jak...:wściekła/y:Mam nadzieję że do końca tygodnia się wyrobię z tym pakowaniem.Chyba powinnam bo te moje skurcze są coraz częściej.:-(

Nie martw się Ania, ja też jeszcze nie mam spakowanej torby.
Nawet nie mam podbitej książeczki zdrowia. Muszę się przejść na pocztę i wysłać do firmy - może zdążą mi odesłać przed rozwiązaniem ;-)
A co do kopniaków, to najwięcej czuję w okolicach pępka i na prawym boku. I już sama nie wiem jak Mała może być ułożona, że tak dziwnie kopie mamusię ;-)
Ale wszystkiego dowiem się dzisiaj :-D
A ja mam torbe spakowana tak w polowie ,jeszcze musze pomyslec jakie kosmetyki dla siebie zabrac, tzn jakis maly zel pod prysznic, plyn do higieny no i maluszkowi ubranka :-)
Ja tez czuje malenstwo po prawej stronie , ale wydaje mi sie ze jest ok bo dzidzia musi byc ulozona bokiem, bo jak bedzie wychodzic to musi przejsc przez kosc ogonowa , wiec mysle ze wlasnie jest odwrocona w strone prawa i czyje nieraz stopki albo kolanka :-D
Nie martw sie moze pielegniarka maly zly dzien

reklama
Do góry