reklama

Wątek główny

• Starter tematu Starter tematu Izzabela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mamooli będzie dobrze. Dzieciaki rosną i zanim się obejrzysz to same bedą się potrafily sobą zając.

Jeśli chodzi o drugie dziecko to u mnie narazie chęci brak. Nie dalabym rady z dwojką dzieci i studiami na ktorych trzeba dziobać ze hej. Zreszta czekamy na własny domek. Budowa ma ruszyc w wakacje ale wkurza mnie to ze materialy są tak perfidnie drogie i mowia ze nie maja na składach. Maja mają tylko jak sie chce od razu to drugie tyle trzeba zaplacic. Ehh

reklama
U nas z druga dzidzia to bylo tak ze ja zaczelam troszke myslec, myslec z jednej strony bardzo chcialam z drugiej troche sie balam. I tak byl jakis postep bo przez pierwsze 6 -7 miesiecy po urodzeniu Patryka chciclam miec tylko jedno dziecko.
Spoznil mi sie tydzien okres,maz pojechal po test akurat byla sobota przed sylwestrem i smial sie ze niepotrzebnie jedzie i zeby zaczekac z tym testem na po nowym roku (zrobilabym sobie w pracy bo pracuje w biurze zwiazanym z medycyna i testy ciazowe leza odlogiem). Przyjechal z tym testem, siknelam, maz wpada do lazienki oczywiscie przekonany ze nic nie bedzie ,a tu BUM, dwie kreski. Ja w ryk, maz tez smiac sie przestal i tylko mni przytulal a po 10 minutach minutach mojego chlipania juz sie smialismy. W sumie dzidzia niby nie planowana ale cos mi tak po glowie juz wczesniej chodzilo i kilka razy przysnilo mi sie ze jestem w ciazy. Wiec uwazajcie bo jak sie za duoz o tym mysli to tak jakos "samo" (no prawie samo;-)) przychodzi. Identycznie bylo z Patrykiem, cos mi chodzilo po glowie i duzo myslalam o dziecku.
W sumie sie ciesze ze za jednym razem odrobimy sie z dwojka.

MamaOli I Azik czy to prawda ze po drugim (trzecim) dziecku bardzo boli obkurczajaca sie macica. Mnie po Patryku bolala przeokropne i sie cala zwijalam z bolu zwlaszcza przy karmieniu ,a mama mi mowila ze po drugim dziecku jest jeszcze gorzej.

Kati jak urodziłam Ole to tego nie miałam, po Maksiu tak i teraz też , faktycznie ból okropny podczas karmienia ale po 4 dniach już wszystko przeszło:tak: teraz bolą mnie tylko brodawki..

Mamooli, ściskam!!!!!:tak::tak::tak:

Cóż, DASZ RADĘ!!! Wierzę w Ciebie!!!

A Bóg nie karze!!! Ja się za Ciebie będę modlić ;-);-);-) Da Ci siłę!

Nieraz jak nie mam siły do Karolci, to przychodzą mi do głowy słowa, które bardzo mi pomagają: Bóg dał dzieci, Bóg da siłę! Ja w to bardzo wierzę. Nie czuj się ukarana. Wiedz też, że masz prawo do słabości i nie możesz się za nią winić!!!

Buziakuję Ciebie i całą rodzinkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

my drugiego dziecka ie plaujemy, moze za kilka lat am to sie zmiei, a moze to los zadecyduje za as, polki co kupilismy soie psa.szczeiaczka cocker spaiela:tak:

ps sorki za literowki,ale klawiatura mi szwakuje

mamooli kochana pan Bóg wiedzial ze jestes wyjatkowa i on kocha tych ktorzy potrafia duzo zniesc i maja w sobie ocean milosci takich maluczkich jak wasze slonka

my planujemy drugiego dzidziola - dosłownie to już się staramy ale jakoś oporowo idzie - wybrałam leki które miały ruszyć moje wnętrzności i nic cisza - jedyne to to, że fatalnie się po nich czułam bolała mnie brzuch jak podczas jakiegoś giga okresu ale okres nie przyszedł nawet taki malucik :-(

Mamoli - jesteście zdrową kochajcą rodziną cóż trzeba więcej z czase wszystko się zgra w całość - ja już chciałabym mieć ten problem jak sobie poradzę z dwójką urwisów ale ........ może nigdy nie będe miała takiego problemu :-(

My wlasnie z mezem powzielismy decyzje, ze zaczynamy starania o rodzenstwo dla Elli we Wrzesniu! Juz sie nie moge doczekac! Na razie trenujemy:-D:-D:-D:-D

reklama
aqua, wierze, ze Wam się uda
Emcia, trzymam kciuki:tak:

ja sobie troche popłakuje dziś ale wierze, że bedzie lepiej, dzieki za słowa otuchy
Muszę wziąść sie w garśc i przestać wreszcie ciągle lamentować "czemu to trzecie dziecko nie mogło przyjść na świat za pare lat???" Widecznie teraz jest jego czas i tyle. A ja dam sobie rade, no bo jak nie ja, to kto?!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry