reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek spacerowy

Cicha-wow...ale balwanek...Swietne zdjecia i swietna pamiatka...a z ostroscia to sie kazdemu zdaza:-D mnie chyba najczesciej:-D
No a kuchnie naprawde macie pozazdroszczenia...Ilez tam miejsca:szok:

No i macie swoj ogrod...Nawet waz do podlewania lezy...Mi sie marzy miec kawalek chociaz dzialkie takiej malej z murowana altanka...ale bym sobie tam zrobila fajnie...Trawka,bonzajowe drzewka podswietlone od dolu...A domek-altanka bylby napewno z kominkiem..jeden duzy pokoj z kuchnia na dole i jeden na gorze...I gra gitara,Patrycha zadowolona...:-)I bede tez takim wezykiem trawke moja podlewac...ahhh i to bieganie boso po trawie....:tak::-)

reklama
A u nas dzis juz po sniegu i tylko o dziwo balwanek nadal sie trzyma;-):-D

Pati to przyjezdzaj na wczasy. Bedziesz mi trawke podlewac jak tak lubisz bo mnie to juz bokiem wychodzi - bo tu jest tak sucho a ten narod ma hopla na punkie zielonych, zadbanych trawnikow ze aby nie odstawac od sasiadow to musimy jak oni latem co dwa dni polewac i sypac przerozne granulki co by przypadkiem trawa nie zzolkla. A mnie sie cale zycie wydawalo, ze trawa to tak sama rosnie i tylko ja kosic trzeba;-)
A z Twojej listy jedna rzecz posiadamy - podswietlone krzaczki:tak: :tak:

Pati tak przy okazji (choc to nie watek o tym) dobrze ci sie mieszka w Niemczech? Dalabys rede mieszkac poza Berlinem (mam namysli prowincje) czy jedynie tam bo to toche wieksze miasto wiec pewnie i miedzynarodowa publika? Ogolni jacy sa Niemcy jako narod - zaknieci w sobie? mili? da sie z nimi zyc?

Cicha mieszka mi sie coraz lepiej...Jeszcze jak podszkoli sie moj niemiecki to juz calkowicie bedzie jak w domu...Ale swoja droga brakuje mi czesto domu bo tu mieszkam w bloku a wczesiej od malegow domku jednorodzinnym...Dom mi sie marzy i moze byc poza Berlinem....Berlin wogole jest super miastem takie multi-culti...A co do niemcow to podoba mi sie tutejszy porzadek,ma wszystko jakis lad i sklad,ludzie w sklepach mowia sobie milego dnia,dziekuje prosze ,dzien dobry...I jeszcze wiele innych rzeczy jest tu co mi sie podoba...Ale co do polski zawsze bede jechac chetnie...a jak to Cicha z Wami...? tesknisz za polska?

Powiem ci Sylwia ze byłam i mała chyba lubi taką pogode bo spała mi bite dwie godizny (ostanią godizne dospala na balkonie bo 3 godizny to jednak za dużo na taką pogodę). Dziś w ramach dalszego hartowania Marysi poszedł mężulo

A nam sie dzisiaj udalo wybrac na rodzinny spacerek, Mateusz spal ponad godzinke, a my cieszylismy sie slonkiem. Piekne przedpoludnie w Warszawie! :-D

Ooo, jaka ładna pogoda! U nas niestety padalo, ale i tak poszliśmy na spacerek ;-)
Heatherek, macie może do Waszego wózka folię przeciwdeszczowa?

KasiaDe, folie mielismy do gondolki... jak sie ja odpowiednio naciagnie, to i do spacerowki pasuje :szok: :-D ...a serio: zamierzamy kupic jakas uniwersalna, tylko ze zawsze JUTRO :baffled:

Heatherek pogoda rzeczywiscie w sam raz na rodzinny spacerek. Mati wyglada na zadowolonego (a pisalas ze nie lubi wozka) - no bo w sumie cieplutko, przytulnie i obydwoje rodzicow pod bokiem:-)
U nas dzis padalo i nie chcialo nam sie isc (zreszta czasu brakowalo bo dzis bylo wielkie pakowanie).

Pati pewno ze sie teskni, szczegolnie za znajomymi i rodzina. Ja bym z checia w Polsce zamieszkala ale ze wzgledu na prace meza to raczej nie wchodzi w gre.
Piszesz, ze moglabys mieszkac poza Berlinem - ale pewnie masz na mysli okolice Berlina a nie zupelna prowibcje co? Mieszkalas od poczatku w Berlinie ?
Sorrki, ze sie tak dopytuje ale maz dostal oferte pracy z Niemiec i tak teraz czytam o tym kraju i rozwazamy...

reklama
Do góry