reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek spacerowy

oj ladnie dzisiaj bylo w Wawie, my tez bylismy na rodzinnym spacerku 2 godziny, Mati spal 40 minut...:))
Stokrotki-fajnie z tym domkiem, mi tez sie marzy, moze kiedys uda sie...
Cicha - ale balwanek:-):-):-)i jaka dzuo kuchnia-super:-):-)

reklama
KasiaDe, folie mielismy do gondolki... jak sie ja odpowiednio naciagnie, to i do spacerowki pasuje :szok: :-D ...a serio: zamierzamy kupic jakas uniwersalna, tylko ze zawsze JUTRO :baffled:

Heatherku, jak coś kupicie, to proszę daj znać. U nas 2 sklepy na krzyż więc wątpię żebym coś kupiła, a jak będę znała konkretny "model", to wybiorę się na zakupy do Krakowa.

Cicha a apytaj o co chcesz....:-D

tak od poczatku mieszkam w berlinie i chociaz to nasze drugie mieszkanie to nadal w tym samym bloku...Zawsze wogole myslalam ze berlin to tylko beton i full ludzi...A tu byla wielka niespodzianka bo okazalo sie ze tu wiecej zieleni niz w dzungli:-D

masz na mysli prowincje to jakas wioche tak? Jesli chodzi o wioski to nawet bardzo chetnie bym poszla tam zamieszkac...Bo i nawet tanio mozna wynajac dom...Tylko ze ja nie mam jeszcze prawka wiec trudno byloby dostac mi sie do miasta...No i adam mialby dalej do pracy...On pracuje dokladnie w srodku berlina czyli w Mitte...Cudowna,droga dzielnica-piekne zabytki...:tak:Ale powiem ci ze jak bedziemy nastepnym razem zmieniac mieszkanie to pomyslimy pewnie o wynajmie takiego domku...Tylko co tez jest zle...ze moga sie wlamac w takim domu...Dlatego na co uwazalismy to to zeby nie byl parter...A maz jesli mozna spytac z jakiego miasta dostal propozycje? i w jakiej siedzi branzy?

Pati maz pracuje naukowo i wyklada na uniwerku (jest inzynierem) a propozycje dostal z Saarbrucken (Max Planck Institut). W sumie to nie wioska a takie nieduze miasto tyle ze chyba niewiele jest tam do zobaczenia:-( W porownaniu z Zurichem ( a planowo tam mamy zamieszkac w sierpniu) to raczej malo atrakcyjne miejsce do mieszkania no ale jesli chodzi o prace meza - to propozycja marzen i widze jak mu sie oczy swieca...

No ja bym poszla gdzie wieksza kasa....a przeniesc sie idzie zawsze...:-)

A moze rozejzyjcie sie w Berlinie...Cicha ale bysmy lataly po miescie;-):szok::-D

Heatherku, jak coś kupicie, to proszę daj znać. U nas 2 sklepy na krzyż więc wątpię żebym coś kupiła, a jak będę znała konkretny "model", to wybiorę się na zakupy do Krakowa.

Oki, jak tylko dotrzemy do jakiegos sklepu.... Bo wiesz, najdalej, jak masz pod domem :baffled: ...zawsze sie zdazy tralala....

No ja bym poszla gdzie wieksza kasa....a przeniesc sie idzie zawsze...:-)

Pati szkoda, ze ja nie mam tak jasno sprecyzowanych priorytetow;-):-)
A kasa w obu w sumie taka sama tyle ze w Saarbrucken to jest cale mnostwo a w Zurichu to tak w sam raz ... No ale zycie tez inne....
Kurcze nienawidze dokonywac takich wyborow!!!

A moze rozejzyjcie sie w Berlinie...Cicha ale bysmy lataly po miescie;-):szok::-D

Byloby fajno .. , tyle ze 'akademicko-naukowe' wybory sa czasem bardzo ograniczone...

reklama
Cicha napewno wybierzecie dobrze .... A jesli bedziecie razem cala rodzinka to wszedzie bedzie dobrze....:tak:

No i fakt-szacuneczek dla meza...Cicha a powiedz tak szczerze-jak sie popsztykacie to tez Ci wyklad walnie;-):-D:-D ?

Do góry