reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ja sie zdecydwoałam na cały zestaw TT-butelki, lakataor, podgrewacz i sterylizator...prędzej czy pozniej i tak sie przyda nawet jak bede małego karmic piersią, w podgrzewaczu mozna obadki podgrzac

reklama
Agusia,Vinniki-moja przygoda z Batko zaczela sie niewinnie-szukalam pieluch tetrowych bo sa duzo tansze na allegro niz w sklepach.Natrafilam na Batko.Potem jak kliknelam opcje pokaz inne przedmioty sprzedajacego i zobaczylam ze maja wszystko od oslonek na piersi po kosmetyki i akcesoria dla niemowlecia,to kupilam produkty na lacznie...23 aukcjach wcale na sile nie nabijajac na 300zl.I dlatego tak jak pisalam jeszcze kilka tygodni temu ze mam malo rzeczy poza ubrankami dla malej,tak teraz mam doslownie wszystko dla siebie i dzidzi (poza wozkiem i tymi rzeczami co juz ze 3 razy wymienialam i nad ktorymi sie waham).
A co do podgrzewacza to mam przesliczny zolty ze slimaczkiem firmy Petra-po kuzynce:)Sterylizatora nie mam i nie planuje kupic bo jak dla mnie zbedny!Bede przelewala butelki woda,zreszta na poczatek to moj sterylny cyc podstawie:) :D

Wczoraj była u mnie teściowa, ale ona należy do osób baaaardzo oszczędnych( inaczej skąpych) i wszystko co kupiłam bardzo jej się podobało, ale stwierdziła, ze po co ja to wszystko kupuję, przecież zamiast materacyka to można wsadzić worek z sianem( bo ona tak robiła) a po co tyle ciuszków kupować, a może ktoś mi je da , a po co.... Normalnie mnie tym wkurzyła. Ja tylko nie wiem po co ona kupuje tyle słodyczy, przecież przez to tylko się tyje!!!:-D

Moja mama jest jednak bardziej postępowa i z tego naprawdę się cieszę, bo w niej przynajmniej mam oparcie. Wogóle to moje zakupy z allegro przychodzą na adres teściowej( mieszkamy blisko siebie, a ja nie mam jeszcze nr domu, ale teraz jak narazie udało mi się wszystkie przejąć bez ich wiedzy, bo gdyby ona i szwagierka zobaczyły, ze ja "tyle" kasy wydaję to by chyba na zawał zeszły, mimo, że ja wcale dużo nie wydaję, ale dla nich wszystko powinno kosztować złotówkę:-D

Miroslava1979
Ja mam podobny problem tyle ze u mnie jest tak ze tesciowa dostala jakies tam ciuszki raptem az 6sztuk a najgorsza jest jej mama kupilismy z mezem kombinezonik dla malej bo bardzo nam sie spodobalwydalismy raptem 35zł to uwierzcie ze babcia jak sie przyczepila ze po co kupujemy (dodam ze kupilismy tylko ten jeden kombinezonik) a cala reszte dostalismy od znajomych takze mam caly zapas ciuszkow . To babcia przez poltora dnia suszyla mi glowe ze po co zebysmy nic nie kupywali bo dostalismy tyle ciuszkow ze dostaniemy tyle... normalnie po poltora dnia nie wtrzymalam normalnie jakby to byla moja babcia to bym cos pwoiedziala dosadnie( naszczescie moja babcia jest super pod tym wzgledem i sie w ogole nie zgadza tym co mowi babcia mego meza) iw koncu nie wytrzymala i jej delikatnie powiedzialam: ze to ze dostaje ciuszki od kogos to juz przez to nie moge nic swojej corce kupic bo wszyszystko dostane. to dopiero po tym sie przymknela naszczescie bo nie wiem ile bym jeszcze wytrzymala.

wizyty w szpitalach to sprawa nieunikniona-ja podpatrzyłam jak robiła bratówka-rano jak czekała na obchód to siedziała w górze od pidzamki czy koszuli na takim duzym rozkładanym podkładzie a potem zakładała na to szlafrok i tak juz siedziała nawet pod kołdrą-i jak ktos przyszedł a ona chciała wstac np do łazienki to tak wstawałą i było ok

ja kupiłam sterylizator z myslą ze nie tylko do butelek-mysle ze sie przyda do wszelkich akcesoriów typu nozyczki, obcinaczki-oczywiscie nie za kazdym razem, aspirator, gryzaczki potem, jakies dozowniki do lekarstw itp...

Miroslava1979
jeszcze potrafie zrozumiec jakbysmy mieli duzo ciuszkow i sami bysmy dokupywali tez duzo ale mysly tylko jeden kombinezonik kupili bo takiego nie mamy w tym co dostalismy od znajomych. to przez jeden kombinezonik mialam poltora dnai w plecy i z nerwem. A pozatymm nie dalam za niego 120zl. A co do tego ze zagladaja w portfel to racja zadna ani tesciowa ani babcia nie daly pieniadzy takze nie wiem co tak bulgocza, naszczescie maz stwierdzil ze babcia jest niereformowalna takze ze mam sie nia nie przejmowac

Ostatnia edycja:
reklama
caro nie wiem czy cie to pocieszy czy nie ale w poznaniu widziałam go w 2 skelpach co najmniej, ale na zywo wypada nieciekawie-nie mowie o funkcyjnosci, ale o wykonaniu-pianka na raczce jakas licha i materiał jak dla mnie troche zbyt ortalionowaty-taki mega nieprzemakalny...no i mi jakos nie lezały te rączki z rogami...

Do góry