reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ja ostatnio przejrzałam rzeczy dla Małej i wszystko ma takie pastelowe odcienie, kurdę, aż mdli. Czemu dla dzieci nie ma takich żywych kolorków tylko wszystko takie pastelowe skoro nawet żywsze kolory działają pobudzająco na wzrok :confused::confused:
Modroklejka a tego pokoiku dla Małego to mu zazdroszczę, Mały będzie miał swój pokoik, Ty masz wszystko wygodnie pod ręką, bez ściskania, upychania ....

reklama
magdalenka-cos w tym jest...tzn w tym ze ubranka sa pastelowe-ja mam tylko kilka takich w konkretniejszych kolorkach, mam jednego pajaca czerwonego, jednego brazowego, dwa granartowo-niebieskie...
fakt-ze te troche wieksze ciuszki-tak na 3-6 mc maja juz konkretne kolory, ale te małe w wiekszosci sa pasteowe...

ciekawe dlaczego? przeciez w konkretnych kolorach to by maluszek tak blado nie wygladał....

bo maluszek już sama piękność, po co odwracać od niego uwagę kolorami ciuszka? :) czytałam gdzieś, że zaleca się kupowanie najlepiej pastelowych bo szybciej wszystko wyprać, wrzuca się razem i już a z kolorami to tak różnie, trzeba by osobno prać...

Te wielkie plastikowe pudła są z Ikei-kupiłam je z myślą o przechowywaniu zabawek i klocków Juniora, a obecne są w nich poukładane ubranka (wiekowo) ponieważ dopiero sie wprowadziliśmy i nie mamy jeszcze mebli, nie mamy szafy :-) ale w tych pudłach też jest ok, bo otwieram wieko i wszystko mam na widoku :tak:

Ja dla Małego nie mam pastelowych ubranek :baffled: 99% dostałam w prezencie ze Stanów od Bratowej wiec są MEGA kolorowe...ale nie takie obciachowe ze biją po oczach tylko w fajnych "męskich " kolorach brązy, odbienie niebieskiego, granatowego, zieleni, duzo fajnych szarych bluz z kapturem i kombinacje tych kolorów. Wszystko powiedziałabym....eleganckie....takie "dorosłe-małe" jeśli wiecie co mam na myśli, a ja lubie taki styl ubierania małych chłopców :tak:

Modroklejka super pokoik dla malego i dziewczyny maja racje ile przestrzeni.U nas maly spi z nami tzn w lozeczku ale w tej samej sypialni,za to juz jak bedziemy mieszkac w PL bedzie mial wlasny pokoik.
Z tym mieszkaniem masz racje,my jak szukalismy domu zeby kupic to mielismy wybor w bloku mieszkanie 3pokojowe czy domek jednorodzinny w s tanie surowym.I wybrslismy domek ja tylko przez chwile pomyslalam o bloku ale rozwazylam za i przecie.
Teraz mamy swoj domek i dzialke(domek w trakcie konczenia).Tez mamy jakies 150m2

pytalam wczoraj co myslicie o takim czyms???
Powtorze sie
Przetłumaczona wersja strony http://www.ciao.co.uk/Ocean_Wonders_Rock_and_Play_Aquarium_Gym__6494069

Julita ma wiekszosc ubranek kolorowych i jest to moja zasluga tzn kupujac je na allegro lub dostajac od znajomych/rodziny szukalam/prosilam by byly w zywych kolorach i nie rozowe bo tych mamy juz i tak duzo.:tak:Ubranka sa glownie na polce wysoko,bo na tej nizej kocyki.
Pastele tez sie znajda,aby nie bylo monotonii.Ja sie dzis rozszalam z aparatem,bo mam dobry humor-Juli najadla sie i dalej pieknie spi,nie to co wczoraj w dzien...
I do tego mam nowy aparat a nie tak jak wczesniej wstawialam fotki brzuszka takie rozmazane i znieksztalcone kolory:-D:rofl2:
Ewelcia mnie sie chyba ten link jakos dziwnie otwiera-widze tu dosc ladna mate edukacyjna fajna dla chlopaka i tekst pod nia oraz duzo "bialego" wiec chyba sie nie laduje ta stronka do konca...Ale mata wizualnie fajna.
Ta nasza ma lusterko,pozytywke i tez troche piszczaco-szeleszczaco-grzechoczacych bajerow:-)

Ewelcia bardzo fajna mata mój mały ma taką zwykłą ale starszy braciszek bardzo ładnie się nią bawił więc nie mam powodu kupować nowej , ale ta jest super.

Sara sliczny kacik dla dzidzi i u branka w fajnych kolorach.
do nas jak ktos przychodzi przynosi ubranka to sa niebieskie juz mam dosc niebieskiego.
sara bo to jest na jakiejs angielskiej stronie i tam wcisnelam tlumaczenie i ten tekst jest dziwnie przetlumaczony i ta strona sie dziwnie otwiera.
to jest mata ale i starszak moze z tego korzystac bo tam sie dodatkowo wlacza melodyjki i widac jak by rybki plywaly czy cos takiego

reklama
ewelcia-mata fajna-bardzo podobną widziałam na zywo...z reszta wszystkie maty sa fajne-takie kolorowe

kiedys tego nie było...i dzieci bawiły sie na kocykach...wiec dobrze ze to jest

a odnosnie ciuszków to powiem wam ze mnie sie osobiscie tez najbardziej podobaja takie małe dorosłe ciuszki...małe dzinsiki, koszulki w kratke, bezrekawniki, te wszystkie mini buciki-dzis nawet upatrzyłam na allegro takie mini adidaski nike-nic nie mówiłam małzowi ale kupiłam-nie mogłam sie oprzec-jak przyjda to zrobie zdjecie...tylko nie do konca chce mi sie wierzyc ze dziecku jest w tym wygodnie....no ale mnie sie podoba na maxa...jak mały bedzie piszczał to bede przebierac:-D

mam nawrt jednego rampersa czarnego-taki troche hipisowsko-motorowy...jak bede miała chwile strzele fotke-ale cudny jest

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry