reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

No wlasnie wiesz co Eve ze ona jak zwykle za duzo tego ma.

Zmieniajac temat-ktory fotelik wybrac i jaki?
W 2 miejscach mowiono nam ze najlepsze foteliki to:
Concord,maxi cosi,Cybex i romer britax.
I nie wiem co wybrac,rodzice chca tylko nowy (moze byc z allegro) i tylko bezpieczny.
ale cene daja do 600-700zl,bo to bedzie w mamy aucie.wprawdzie namawiam ich do wymiany z naszym bo w koncu my wiecej wozimy julite niz oni beda :p ale jeszcze nie wiem.Cybexy odpadaja bo te co facet polecal sa za drogie-sporo ponad 1000zl.
I nie wiem jaki przedzial wagowy.Najlepiej byloby chyba juz 9-36kg.teraz mamy 9-25 i watpie zeby juli weszla w niego wazac te 25 kg.A moze lepiej inny przedzial?co mi doradzicie?
I gdzie jest ta strona z crash testami?

Musze spadac jesc obiad bo do kolezanki wybywam.

reklama
Doradźcie mi jaki rozmiar kozaków kupić .Marysia ma teraz rozmiar 21 i już sa lekko przymałe.Więc na zimę kupić 22 czy 23?I jak to wypada w butach next?

co do fotelika to my mamy wszystkie w przedziale 9-18 ale ostatnio wracalam do domu z bratem i wsadzilismy Kube do fotelika jego corki a ma taki fotelik obecnie Fotelik Graco Junior Maxi i Kubie bylo w nim wygodnie, pasy nie byly za wysoko, tyle ze to jeszcze jakby nie jego przedzial wagowy ;p i spac w nim nie byloby mu wygodnie, ale nastepny fotelik bedzie wlasnie taki, bez pasow i do konca :)

a znalazlam na allegro, ktos ostatnio go pokazywal http://allegro.pl/item1157275040_wozek_phil_teds_sport_dla_rodzenstwa.html bardzo fajny dla dwojki maluchow :D

ja szukam jakiegos taniego trojkolowca pompowanego na zime, tylko, bo jak bedzie znow sniegu po pachy to raczej nie dam rady spacerowka, a chyba kupimy jednak joggera ;]

Ostatnia edycja:
Eve-dzieki za odpowiedz.Jeszcze rozwazam.Rodzice musza placic sporo za hospicjum babci,najlepiej jakby miescil sie 600-700 chociaz faktycznie cena twojego nie wiele odbiega:)

Iwona-Juli nosi teraz butki 21 i sa na styk.Kozaki kupilam rozmiar 23 a jesienne polbuciki 22.

Agniesia-nie wiem nic o wozkach Baby welt ale dzis spotkalam sie z kolezanka i ona wlasnie taki ma.Tylne kola ma gigantyczne (jak riksza),to przednie tez niczego sobie.Ogolnie jednak dosc lekko sie prowadzi (sprobowalam) a przednie kolo nie jest skretne wiec "nie rzadzi"-dla jednych to wada,dla innych zaleta.Dobra amortyzacja bo kola pompowane,siedzisko dosc szerokie chociaz nie powala jak na tak duzy wozek,wagi jego nie znam,hamulec w raczce wiec mozna jezdzic na rolkach,chyba nie sa drogie sadzac po cenie za jaka kolezanka go kupila.Ale nic o tej firmie nie wiem.

Zalaczam foto (tylko mam przodem) z tym wozkiem.

Poza tematem-stwierdzilam dzis po raz pierwszy ze Juli jest...drobna!Kolezanka z wozka ma roczek a taki pulpecik ze hej,tyle ze duzo nizsza,krotkie konczyny jeszcze itp.

Czy jeszcze ktos moze sie wypowiedziec na temat fotelikow samochodowych?jaki przedzial wagowy najlepszy i ktory fotelik wybrac sposord marki maxi cosi,concord lub britax romer?Bo jak juz pisalam cybexy odpadaja bo za drogie-przynajmniej te ktoere nam polecano.Interesuje mnie cena 600-700 zl a nie grubo ponad 1000zl.

PPS.zamazalam buzie dziewczynki tzn corki kolezanki bo ustalilysmy ze na nk i inne publiczne miejsca nie wstawiamy fot z dzisiaj-i chce sie z tego wywiazac:)Nie dziwie sie ze ludzie sie boja,nigdy nie wiadomo kto jaki uzytek z tego zrobi a moi znajomi sa szczegolnie przewrazliwieni na tym punkcie,foty robic mozna ale nie wstawiac nigdzie,pouciekala wiekszosc z nk, itp ;)))

Kochane zycze wam udanego weekendu:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sara kolo skretne moze i nie jest konieczne, bo przeciez w snieg i tak nim nie skrece, a jak nie bedzie sniegu to bede miala swoj wozek ze skretnym kolem, na razie obserwuje kilka aukcji, wozek moze byc nawet przyniszczony, wazne zeby byl sprawny, poza tym i tak nie wiadomo czy znow bedzie tyle sniegu co w ostatnia zime

maniulka ja wracam 1 sierpnia, ale nawet nie wiem czy przez pierwszy tydzien bede miala czas na wyjscie z domu, bo mamy duzo spraw do zalatwienia, musimy pojezdzic poogladac wozki w sklepach, jedziemy jeszcze do goleniowa... tak wiec pierwszy tydzien na bank zawalony, a jeszcze jak bedzie pogoda to nad morze chcemy sie wyrwac, bo tu tak srednio ze sloncem :( chyba ze sie wybierzemy na zakupy w szczecinie ;p hehe zartuje ;p zobaczymy jeszcze :)

reklama
Sara - ale zestaw :-) rzeczywiście możesz coś sprzedać :-) Jak na początku sezonu to może nawet uda Ci się drożej...
link do testów fotelików znajdziesz w linkowni, ale to było coś foteliki. info...
Trudno mi się wypowiedzieć co do tych fotelików... żadnego nie mam...
a następny przedział wagowy jest chyba od 18 kg, to chyba za dużo..
może weź taki 9-25 kg???

Do mnie też przyszedł organizer, co go Eve rozpropagowała :-D

Iwona - no właśnie ja nie kupuję na razie butów, bo nie wiem jakie rozmiary....

Do góry