reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Midnight super zakupy :-)
Kitki oj cos mi sie zadaje że ten rozmiar kombinezonu może być na Nadie za duży ale musisz przymierzyć i sprawdzić mój Maciej to 104 miała kurtki w wieku 4 lat ale i z niego kurczak mały był,dla Marti mam kombinezony na 86 i myślę że będą lekko za duże :eek:

reklama
moim zdaniem h&M ma zaniżoną nr tzn wg mnie ciuszki sa wieksze niz rozmiar wskazuje.

A kupiłam kombinezon wójcika baletnica 92 i niestety moja mała się z nim topi :(
nie wiedziałam, ze wójcik też ma zaniżoną numerację :(

Carolin a mnie sie zawsze wydawało ze jak rozmiarówka zanizona tzn rozmiar jest mniejszy niż wykazuję metka
midnight świetne zakupy :-)
Kitki to bedziesz miała kombinezon na przyszły rok

Wójcik ma bardzo zaniżoną rozmiarówkę ale też zależy z jakiej kolekcji.W tamtym roku miałam 2 kurtki wójcika na 74 i jedna była już przymała na koniec zimy a druga dopiero na tą zimę jest dobra.

no w H&m ciuszki Disney są mniejsze a LOGG już większe, mimo że ten sam rozmiar, dlatego jak kupiłam spodnie logg na 92 to wciąż wiszą w szafie i czekają, na długość trochę za długie ale na szerokość bardzo szerokie ;]

a dziewczyny body z H&M są dobre jakościowo?

body na ramiączkach zawsze kupuje i są bardzo faje na bardzo długo starczają rosną z dzieckiem....są bardzo cieniusie ale pod bluzeczki idealne...co do bodziaków na długi rękaw to wg mnie są takie sobie...

dziewczyny macie takie klocki? mnie strasznie kusza sa idealne dla takich maluchów.....noi w domu mam konstruktora małego architektem będzie jak nic :-) Hubert of course ;-)

Klocki Inteligentne Sensoryczne 35 elelmentów (1256453297) - Aukcje internetowe Allegro

Gosia w Primarku sa rózne firmy i tak naprawde wszytsko zalezy od nich..... bo rebel czy st.bernard (nie wiem czy dobrze napisałam) wg mnie ma naprawde sporo fajnych i super jakosciowo rzeczy, early days jest kiepska firma, ale mozna znalesc cos fajnego i nie sztucznego, ja juz od kilku lat kupuje pidzamki super gruba fajna bawelna i bilusia....a co do rajstop najlepiej spytac sie o sklad jest jest sporo bawelny to dobre ale jesli sam nylon to lipa...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Noooo,dawno mnie tu nie byo:-D

Zakupow poczynilam mnostwo-od jakichs bidonów ze slomka po ciuszki jesienno-zimowe.Czesc z nich do zlobka sie nada (np body z dlugim rekawem-tak zamiast w pizamkach spia dzieci w tym jej zlobku).Troche rzeczy jest z allegro ale przewazajaca wiekszosc nowych-fajnie miec pensje,to jest duzy plus chodzenia do pracy:tak:Ta pensje mialam nieduza bo chodzilam tylko kawalek wrzesnia a nie od 01.09 ale zakupy sie udaly i tak:laugh2:Byc moze ktores rzeczy juz pokazywalam ale chyba nie.

Kitki-co do kombinezonow-kochana rozmiar 98/104 to jak nic na dziecko 3 letnie.Ja ci wierze ze Nadinka jest duza (chociaz jak byla na fotkach z Marysia i Martynka nie bylo tego za szczegolnie widac),ale jakby ja postawic wsrod 3 latkow to na pewno bylaby sporo nizsza.Wogole ide o zaklad ze miedzy najwiekszym marcowym dzieciaczkiem a najmniejszym jest max.pol glowy roznicy,nie wiecej,i pewnie najwiekszy synek Marleny ten co wazy chyba 16 kg czy iles tam (zapomnialam imie synka ups:eek:).Ale nie martw sie,teraz sm szczy sezonu-albo go opchnij i niezle ci zejdzie albo schowaj i bedziesz miala w sam raz na za rok:)

Mnie tez boli glowa od kombinezonow-mamy dwa i...zaden nie pasuje.Jeden juz za maly bo przymierzylam a drugi spodnie w miare OK ale kurtke ma do kolan i dlugie rekawy-kiepsko to wyglada,topi sie jakby miala ten kombinezon w spadku po starszej siostrze...mam mysli by oba opchnac i wymienic na cos w jej rozmiarze.A wogole to najlepiej da sie dopasowac kurtke i spodnie kupowane osobno bo w kombinezonach jest roznie-czasem spodnie ok a kurtka za duza lub odwrotnie i pisz wiersze.Do rozowej przejsciowej kurtki Julity cherokee kupilam szare spodnie mariquita i calosc fajnie wyglada a przede wszystkim pasuje wielkoscia,zapodam foty nastepnym razem bo mam upchane w szafce gdzie juz Julita spi.I jeszcze troche ciuszkow wtedy zapodam ktorych na tych fotkach nie ma tzn kilka bluz polarowych i bluzek cienszych.

Załączniki

• c1.jpg
    c1.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 60
  • c2.jpg
    c2.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 57
  • c3.jpg
    c3.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 51
  • c4.jpg
    c4.jpg