FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Monika, Franiu miał ogromna nadwrażliwość w rekach, dłoniach - nie można go było dotknąć za dłonie. Ciągle walczymy z nadwrazliwością, choc teraz to już problem z konkretnymi strukturami (np piach). Nie macie terapii SI? Co możesz robić sama w domu - ćwiczyc z małym różnymi strukturami, cała praca polega na odwrażliwieniu danego obszaru - dotykaj go piórkiem, futerkiem, zmywakiem szortstkim (tak!), Franiowi masowałam tez całe ręce szczoteczką chirurgiczną (taką jak chirurdzy czyszczą ręce przed operacją), ale to terapeuta SI musiaby Ci pokazac sposób masażu. Ta szczoteczka jest taka specyficzna - kup i wypróbuj na sobie - z jednej strony b miękka, jak zmienisz kierunek ruchu jest twarda. Rewelacja na odwrażliwianie rąk!
Poza tym zajrzyj do Yjska (nigdy nie wiem jak oni się piszą...po prostu do Józka
. Mają tam takie masażery - na baterię (ok 20 zł) i drewniane. Kup to i rób małemu masaż - daj małemu nawet do potrzymania w dłoniach. Fr nie tolerował np żadnych wibrujących zabawek. Tu zabawki wibrujące z ...McDonaldsa baaaaardzo nam się przydały.
Sorry za chaotyczny post, jakbys miała pytania, pytaj
Poza tym zajrzyj do Yjska (nigdy nie wiem jak oni się piszą...po prostu do Józka
Sorry za chaotyczny post, jakbys miała pytania, pytaj
he he. Ja Frankowi wibratorem robie masaż pleców. Uuuuwielbia to:-) Już uwielbia