reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wiek ciazy wedlug usg

reklama
Dostalam tylko w 9 tyg zdjecie i dzisiaj wymiary... Powiedziala ze ona nie moze za kazdym razem drukowac zdjec i zadnej daty nie ma... A teraz uwaga... To jest chyba najlepszy hit dzisiejszej wizyty... Dala mi jakas kartke jak sie liczy wiek na podstawie ruchow plodu i kazala wyczekiwac i na tej podstawie moze sie uda okteslic... A na polowkowe mi kazala isc w 24 tyg...

Kpina jakas... Ogolnie to nie wiem czemu tak dlugo zwlekalam i nie poszlam do kogos innego wczesniej... Kobieta ma na oko z 70 lat i chyba sama nie wie jak to sie liczy wiek ciazy... A jeszcze jak przyszlam do domu to sie zorientowalam ze w karcie mam napisane ze to 15 tydz

To jakiej daty porodu się teraz trzymasz? A który u ciebie mniej więcej tydzień? W pierwszej ciąży czułam ruchy, w sensie juz kopniaki kolo 20 tc (a mogły być wczesniej, bo właśnie mogło to przypominać takie bulgotanie w jelitach, niektórzy mówią jak skrzydełka motyla :D) a w drugiej ciazy juz czułam w 15 bo i wiedziałam o co chodzi i jak to odróżnić :)

No daty porodu nie mam zadnej... Ale chyba moge sobie wyliczyc mniej wiecej do 17 tyg i 5 dni dodac 22 tyg i 2 dni? Ale w przyszlym tyg odbiore cala dokumentacje i pojde prywatnie moze jak poprzeglada wyniki to moze cos ustali nowy lekarz:)

Z kalkulatora internetowego, jesli wpisze date zaplodnienia to mniej wiecej 16.04 wychodzi:) albo gdy wpisze date OM ( tzn teoretyczna- odjelam dwa tyg od daty stosunku:p) to ta sama data wychoddzi:) dzieki ze sie pofatygowalas zeby policzyc:)

reklama
Do góry