reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
wczoraj lekarz chciał podejrzeć dzidzia kim jest, ale próbował na wszystkie sposoby szelontać moim brzuchem i nic z tego, wstydzioch się nie ujawnia, co najlepsze najpierw miałam usg dopochwowe później Marecki przeszedł nawet na przezbrzuszne, ale i tak to nic nie dało
d_naughty.gif.gif
mi tam nie zależy na siłę i Artkowi też nie, więc spoko

tak poza tym wymiary wszystkie ok, i kości nosowej i przezierności karkowej, serduszko zdrowe, główka cała i zdrowa, żeberka i kręgosłup na swoim miejscu i rączki i nóżki też
d_biggrin.gif.gif

wizytę mam za 2 tygodnie, bo Meliska kazał zmniejszać dawkę luteiny żeby ją do 18tc odstawić, odstawiamy kwas foliowy i zaczynamy brać witaminy dla ciężarnych ( ale najpierw muszę skonsultować to jeszcze z moim endokrynologiem czy mogę mieć witaminy z jodem czy bez, żeby zawirowań tarczycowych nie było) no i Marecki chce mi odstawić Clexane, czego szczerze mówiąc się najbardziej boje
a_stres.gif.gif
mam nadzieje, że wie co robi, bo zabiję się jak coś się stanie dzidziowi
a_crybaby.gif.gif

no a poza tym jesteśmy już w II trymestrze
d_clap.gif.gif
wg usg termin porodu zmieniony na 25 październik, bo dzidzia jest większa o tydzień

jankesowa ślicznego masz synka :)

Ilonka26 - super wieści, co do clexane jak się martwisz to pytaj doktorka pytaj i pytaj niech rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości.

Ewelina28 - nie było czasu, nadal nie mam, ale ja o tych Twoich 7kg, kochana 7kg w całej ciąży to naprawdę super wynik, na początku doktorka się martwiła i niepokoiła Ciebie, a teraz rozumiem, że jest ok, więc głowa do góry, kochasz biegać, więc szybciutko stracisz, o ile nie uciekną już podczas porodu ;-)

Jankesowa - super synek. :tak:

Agniesia82 - czytam czytam, tylko ostatnio mam napięty harmonogram. :sorry2:

Pozdrawiam wszystkie brzuszki! :-D

oj Jankesowa znam ten bol lepiej juz kup sobie silikonowe nakladki na sutki bo bedziesz miala masakre moj coraz krocej cycuje ale pamietam dni ze 4h i2h przerwy i tak w kolko a dzieki nakladkom szybciej sie najada ale spi po 6 albo 8 h w nocy i nie chce jesc chociaz go budze to dalej spi
Ilonka 2 trymestr super zobaczysz jak zleci :-)

Ilonko happy2::happy2::-):cool2: super że wszystko ok co do Clexanu pytaj mi też kazali ale nie odstawiałam i było wszystko ok.
Jankesowa jest słodziudzki!!!
Ewelinko do mnie nie dotarło to nawet jak ją szłam rodzić :pA na następny dzień czekałam na ruchy w brzuszku:D

Hej
Tak średnio jestem na bieżąco, ale taka cudna pogoda, więc uskuteczniamy spacery, a poza tym to Kamilek bardzo długo cyca, a jak śpi to chcę cos w domu zrobić, takze czasu brak. Pięknie Wam mkną suwaczki i dobrze, bo macierzyństwo jest cudne.
Ilonko ekstra wieści,a co d clexane to rozumiem strach. Miałam odstawiony w 38tc, na szczęście zaraz urodziłam:-D Zapytaj się lekarza dlaczego tak szybko i pilnuj, żeby sprawdzali Ci przepływy.
Jankesowa słodziak
Pozdrawiam wszystkie

Cześć dziewczynki
Zdjęcie Ali na rozpakowanych wrzucam:)
Jak ja tęsknię za brzuchem o szok -to mi chyba nigdy nie minie:)
Ale zdecydowałam że póki co Ala i tylko Ala...

Cieszcie się każdym dniem brzuchatki!!! później to już będzie inny rodzaj radości;)

reklama
Dziewczyny patrzę na wasze suwaczki jestem w szoku:) ALe czas leci Ewelinko ty już coraz bliżej.
Ilonko - nie wiem o co chodziło z clexane- nie dam rady doczytać. ja brałam aż do 7 dni po porodzie. A tak na prawde mialam brac 14 dni po porodzie. Moja pani dr sama brała tak długo. A na sali była dziewczyna która też tak brała.

Edit - Ilonko doczytałam. Ja bym brała i nie pozwoliła odstawić.Profesor kóry konsultował mój przypadek powiedział ze gdy nie zna sie przycyzn jedyne co można zrobić brać clexane

Ostatnia edycja:
Do góry