Witajcie dziewczynki!
Wybaczcie, że się ostatnio nie odzywałam, ale jakoś zabrakło czasu a potem zamiast napisać, że u mnie wszystko w porządku to chciałam najpierw nadrobić lekturę. I nawet mi się to udało, ale niestety było tego tak dużo, że już się pogubiłam co chciałam każdej odpisać...
Lilijanna, Kasikz czytam tu z niecierpliwością co u Was a Wy jeszcze w dwupakach

Coś się nie spieszy tym maluszkom

Lilijanna to faktycznie masz dylemat co w tej sytuacji zrobić

Co do lampki to ja sobie kupiłam przełącznik do lamki nocnej za pomocą którego reguluje się natężenie światła, więc wtedy w nocy będę mogła włączyć takie całkiem malutkie.
She Ty pisałaś o skurczach. Ja mamjak opisałaś już od kilku tygodni i to z dużą częstotliwością, więc na ostatniej wizycie u lekarza w czwartek sprawdził on czy nie ma już jakiegoś rozwarcia, ale na razie wszystko zamknięte, więc póki co nic się nie szykuje.
G tylko namawia Alana aby ten przypadkiem nie przyszedł do nas po terminie bo tata już się nie może strasznie doczekać
A ja chciałam się z Wami podzielić czego się nauczyłam na ostatnich zajęciach SR. Otóż oglądaliśmy na nich film "The happiest baby on the block" gdzie jest pokazane jak uspokoić szybko i łatwo dziecko aby przestało płakać (to się tyczy niemowlaków). Ja wcześniej słyszałam już o książce pod tym samym tytułem (autorem jest Harvey Karp - lekarz pediatra) i akurat zamówiłam sobie DVD w bibliotece, bo stwierdziłam, że ja książkę mogę przeczytać, ale G to prędzej obejrzy ze mną DVD. Po tym jak je obejrzeliśmy na zajęciach to potem po odbiorze jego z biblioteki widzieliśmy je jeszcze 2 razy (raz po angielsku a raz po hiszpańsku, żeby teściowa też dobrze zrozumiała ;-)) Jak dla mnie rewelacja :-) Książki jeszcze nie czytałam, ale to video jest super, bo można zobaczyć jak ta metoda działa na dzieci w praktyce. Z tego co widziałam wygląda na to, że nie ma polskiej wersji tej książki, ale na youtube możecie znaleźć krótkie programy a autorem książki. Wpiszcie "The happiest baby on the block" albo Harvey Karp. Polecam!!!
A teraz się żegnam, bo dzisiaj chcemy obejrzeć jeszcze inny filmik o dzieciach - tym razem o ich języku. Zostało coraz mniej czasu, więc trzeba się doszkalać ;-) Przez co niestety mam mniej czasu na BB, gdyż zabrałam się za czytanie książkowej literatury. Właśnie czytam fajną książkę o rozwoju mózgu u dzieci
Będę zaglądać, żeby sprawdzić jak tam wygląda sytuacja podporodówkowa :-)