reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
dziewczyny no faktycznie wpadł na chwilę do domu między zajęciami i stwierdzil,ze lepiej jak kupilam bo nie będziemy musieli iść do sklepu:)

kaira [/Bkolezanki hmm ludzi nie zmienisz:(
a z materacem nie wiem w sumie,ale myślałam o gryka-kokos bo gdzies czytalam ,ze taki najlepszy?!mamuśki co wy na to?jaki materac?

Ja się melduję :-):-) 2w1 oczywiście :-):-)

Zajrzę do was koło 21, bo teraz muszę nacieszyć się mężem póki jest w domu :tak::tak:

Aha, muszę się pochwalić :-p:-p Spałam dzisiaj do 15 :-p:-p Niedługo na jakieś mistrzostwa w spaniu będę mogła jeździć :sorry2::sorry2:

Ola** my mamy taki materac http://allegro.pl/materac-lateksowy-hevea-baby-60-120-sklep-gdansk-i1264901993.html
ale to z tego względu, że ja się ostatnio strasznie alergiczna zrobiłam i np. gryka u nas odpada...

Ostatnia edycja:
Olu**, my mamy ten gryka-kokos i Szymek nie narzeka ;-)
mi ta gryka po nosie dawała w ciąży, bo u nas wietrzenie polegało w sumie tylko na wyjęciu z folii i włożeniu do rozłożonego łóżeczka, więc wietrzący się materac miałam pod nosem ;-)

Martusionek, nie martw się na zapas. Najważniejsze, że już będziesz walczyć z bakteriami :-)

Daaa, to faktycznie sobie pospałaś :-)

Już jest lepiej wiem że jak się denerwuję to i Tomuś to przeżywa bo jest nie spokojny bo to czuję.

Kaira
też znam takie osoby o których piszesz a ja wiem,ze na zdrowiu nie ma co oszczędzać bo można zrezygnować z różnych rzeczy a zdrowie jest najważniejsze tak samo w walce o maleństwo co mogłam to zrobiłam badania itp. tak jak większość z nas a teraz cieszę się z każdego dnia spędzonego z tym małym brzdącem, którego noszę pod serduszkiem i też nie lubi jak Twoja Liwia jak mama siedzi przed komputerem.
I wiecie co nie lubi jak zmywam tak wtedy stuka mi w tym brzuchu aż boli czemu?

Dziewczyny a w badaniu moczu mam leukocyty podwyższone ale o bakteriach nic nie napisane :(

Ostatnia edycja:
ola ja mam taki gryka pianka kokos... chciałam lateksowy bo sama na takim sypiam i jest supcio ale facet mi odradził, ze przy Maleństwie się nie wykorzysta jego włąściwości i jest wskazany tylko wówczas jak dziecko jest alergiczne.

martusionek najważniejsze że dzieciak zdrowy, a bakterii się pozbędziesz.

Czesc dziewczynki.

Lucy F maly jest sliczny...

Martusionek super,ze z dzieciatkiem wszystko ok.

U nas dzien jakos szybko minal.Mala spi od 20 a ja pozaliczalam ''Na Wspolnej'' i ''Majke''.
Arturo jeszcze nie wrocil i nie wiem czy wroci zanim sie poloze.

Moj maly brojarz szalal dzis caly dzien...Spala mi popoludniu tylko godzinke.No a jak nie spala to jak zwykle buszowala pod lawa,pod deska do prasowania,dopadla sie do mojej torebki i gryzla sobie paski,urywala liscie od kwiatkow i chciala je zjesc,robila porzadki w meblach itd...
Tak wiec ja z nia na nude nie narzekam...Trzeba ja pilnowac jak oka w glowie bo cicho to w jednym miejscu nie potrafi byc i tylko mysli co by tu jeszcze zbroic...

A zmieniajac temat to u nas w czwartek otwieraja taki fajny,duzy sklep z zabakami dla dzieci,ubrankami itd.
Beda tam tez robic sesje zdjeciowa maluchom do lat 6-sciu wiec pomyslalam,ze przejde sie z Jula.
Ona uwielbia jak sie ja fotografuje:-)
No i mozna tez wygrac nagrody.Wybieraja jedno dziecko,ktore w danym dniu mialo robione fotki i dostaje sie 175 € na wykorzystanie w ich sklepie.
pozniej o ile dobrze zajarzylam wszystkie fotki dziecki beda w necie,bedzie mozna glosowac i miejsce pierwsze dostaje-1250 € ,drugie-750€ a trzecie-500 €.

No,ale ja sie tu rozpisalam-hihi.
Ide kapu,cos obejrze jeszcze i spac.
Milej nocki

wpadlam porosic o help od asiu lub lili... ksiegujecie moze apteki??? mam zadanie do budy... wymyslic polityke rachunkowosci dla apteki, jakies dane mam ale jakbyscie mogly pomóc?? dajcie znac ;-)

dobranoc

reklama
Ewitko trzymam kciuki za dzidzię! Może jednak wszystko jest w porządku?? dziecko jednej z październikówek miało zdiagnozowane wady układu moczowego (jeśli dobrze pamiętam) i miało mieć zaraz po urodzeniu operację, a urodziło się zdrowiutkie ...

Ilonka mam nadzieję, ze lada dzień do nas dołączysz :tak::tak: Ja nie zdążyłam w końcu zrobić wszystkich wymazów, a jest wszystko ok, więc jakby co głowa do góry!:tak::tak:

Martusionek moja zawsze uciekała przed detektorem... Ostatnio też chyba próbowała, ale niestety wymiary juz nie te i schowac się nie da :-p:-p A na ktg ostatnio przez 15min non stop kopała w ten cały czujnik :-p:-p

Pati nie wiem, czy używasz sama jakiś dzieciowych kosmetyków... ja z M tak... no i muszę Ci powiedzieć, że mydło bambino moim zdaniem nie jest już tym mydłem co było jeszcze niedawno :dry::dry: Strasznie wysusza i ściąga skórę... Więc może kup jakieś inne mydełko... Nivea są ok... A ja ostatnio myję się mydełkiem babydream z rossmanna i jestem nim zachwycona... Darci tez zamierzam je kupić:tak::tak:

Kaira odpocznij sobie troszkę... bo się wykończysz tymi remontami :sorry2::sorry2:

Lucy Miłoszek cudo :-):-)

Lili co do moich studiów... to nie mam dziekanki... będzie trochę kombinowania, ale zamierzam dać radę :sorry2::sorry2: tym bardziej, ze póki mój M nie ma stałej pracy, tylko te zlecenia, to w razie czego on w domu dużo jest... No i moja mama na rencie jest, więc w razie czego pomoże... na chwilę obecna na jednym kierunku mam indywidualną organizację studiów - na kilka przedmiotów nie muszę chodzić, a z reszty mam mieć 50% obecności, a na drugim kierunku mam baaaaardzo mało zajęć... Musze tak wytrwać do połowy stycznia, bo w ostatnim semestrze to już prawie w ogóle nie będę mieć zajęć... Jak tak sobie próbowałam to poukładać jakoś, to wychodzi na to, że tak naprawdę, to Darci na zbyt długo zostawiac nie będę... :tak::tak:

Przepraszam, ale nie mam sił dalej odpisywać, a jeszcze włosy muszę przed spaniem wysuszyć...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Aha, mam jeszcze pytanie...kupujecie śpiworki do wózka?? jeśli tak, to jakie??:baffled:

Ja jutro o 10 mam ktg... Dowiem się też od razu, czy już mi położnictwo w szpitalu otwierają, czy nie :sorry2::sorry2:

Dobra, lecę już, bo Daria daje mi znać, że za długo przy komputerze siedzę :-p:-p

Do góry