reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

pati ja po prostu uważam ,że mam jeszcze dużoooo czasu:) i stąd brak pośpiechu.wolę na spokojnie.z materacem wiem właśnie i stad myślałam,ze jak kupię w weekend to akurat z miesiąc się powietrzy:)no moze uda mi się na tygodniu M wyciagnąć do sklepu.ale to będzie ciężko, bo on jak wychodzi o 6tej rano to wraca wieczorem więc nie mam sumienia.a finansowo to ja nie widzę różnicy,bo kasy i tak tyle samo pójdzie czy wydam na raz czy na raty.wanienkę mam upatrzoną i właśnie przeglądam co mogę kupić u tego sprzedającego przy okazji by mieć z głowy.no a poza tym jakos póki niunio się nie urodzi to jakos mam taki mały lęk wciąż czy już będzie na pewno(wiem,ze to glupie bo trzeba wierzyc w maluszki)
wlasnie kairko widzisz,ze mnie dziewczyny gonią:)a ja nadal w lesie:)

reklama
Wiecie co najbardziej się boje,że znowu zacznę plamic po tej infekcji jak ostatnio i ze znowu będzie coś nie tak czemu teraz każde paskudztwo mnie się czepia...pije wodę z cytryną i żurawinę oj tamto zapalenie było 1,5 miesiąca temu.
Jeszcze mnie bratowa wkurzyła, znowu jej przeszkadza mój pies bo chodzi gdzie chce i robi kupy,nawet już wspomina , że będzie problem jak pojawią się bobaski. Dla mnie to żaden problem bo Rufus będzie ze mną w domu i nie powinien jej przeszkadzać, ale jej po prostu przeszkadza to że nie może nikt do niej przyjść bo trzeba przytrzymać go lub zamknąć. Tak się zdenerwowałam,ze zaczął mnie boleć brzuch. Czasami nachodzi mi taka myśl ,że gdyby już M rodzice przepisali na nas działkę w jego miejscowości to bym jak najszybciej z stąd wyprowadziła mimo, że mi się tam nie podoba ale chciałabym być jak najszybciej od niej. tylko siedzę i ryczę a M w pracy. Przepraszam,że tak smęcę.....

a to moj maly mysliciel:))))
P1000800.jpgP1000795.jpg

martusionek olej bratową!!!nie ma co się denerwować! dzidziuś jest najważniejszy więc musisz być spokojna!naprawdę to są głupoty .a plamieniem po co się przejmować na zapas? dostalas leki więc bakterie zaraz znikną. plamić nie plamisz więc naprawdę zrób sobie herbatkę ,pooglądaj bobaskowe rzeczy albo pogadaj do brzucha.no i pogłaszcz sierściucha:) olej babę

Lucy jak ja uwielbiam jak wklejacie zdj dzidziusiów:) coraz słodszy!

Dzięki Oluś położyłabym się ale ma przyjść mamy koleżanka i sierściucha schowam do domku. Wiec zaraz zrobię sobie herbatke z malinkami i odpocznę mimo ,ze czeka na mnie prasowanie Tomusiowych rzeczy :)

LucyF śliczny ten Twój myśliciel pamiętam jak mój chrześniak tak spał i zawsze si śmielibyśmy że będzie filozofem no w i wyrósł na bardzo mądrego chłopca mimo ze dużo przeszedł w życiu.

Lucy jeszcze z miesiąc chociaż niech posiedzi:)wlasnie jakąś czkawkę chyba ma:) cos mnie puka w kazdym razie. wlasnie wanienkę zaraz kupię taką jak ty masz

Martusionek ja narazie pierwszą pralkę wstawiłam ,prasowanie pewnie jutro:) herbatka pomoże na pewno:)

kupilam:przewijak,wanienke,posciel,pieluchy(ceratopieluchy,zwykle,flanelowe)majty poporodowe,kocyk dla bobasa,ręcznik, ...porównałam ceny ze sklepowymi i wyszło dużo taniej.ciekawe czy M będzie krzyczal ze tyle kupilam

Ostatnia edycja:
Oj Ola na pewno nie będzie krzyczał mój jak się krzywi to mówię mu że to są wszystkie rzeczy potrzebne i trzeba je kupić no i na koniec mówię chyba wiedziałeś na co się decydujesz skoro mamy małe go szkraba w brzuszku. A wczoraj sam wieczorem jak leżeliśmy i Tomuś szalał to się przyznał,że jak się już urodzi nasze maleństwo to mój M oszaleje... chyba będzie zabierał go na ryby hihihi

Oluś na co ma krzyczeć:) To dla jego pierworodnego.Mnie też czeka wielkie zakupowanie i też twierdzę że mam czas. A dzis kupiłam rajstopki w biedronce i pokazuje Adamowi a ten się mnie pyta poco mi to jak mam tyle ubrań po Milenie a ja mu że dziecko bedzie w zimie urodzone to ma z gołymi nogami latać on pzrynajmniej ma kalesony na mrozy.Powiedziła że już nie będzie mi dogadywać i mam kupować co chcę. A swoją drogą jaki kupujesz materac????
Martusionek olej bratową jak jest głupia to ma problem:)Ja mam tak z szwagierką nie mogę na nią patrzeć a mieszkamy na jednym placu i wiecznie problemy.
lucyF zakochałam się w twoim maluszku.Śliczny jest!!
A ja wróciłam do domku spotkałam znajomą i ta mi opowiadała bo starają sie o dziecko ale to kosztuje. Poleciłam jej bardzo dobrego specjaliste od niepłodności ale dla niej koszt 150 zł za wizytę to za dużo.To ja się jej pytam że jak myśli ile kosztuje miesięcznie dziecko??Przecież tyle to na same pieluchy będzie wydawać a gdzie reszta??? Jak ja się leczyłam i wydawałam tysiące zł na poczet maleństwa nawet przez chwile nie pomyślałam że szkoda mi kasy.Nierozumię takiego myślenia na fajki i piwko w knajpie ją stać ale na konkretne leczenie to za drogo.In ie tylko ona tak myśli.Już nie smucę wygadalam sie już mi lepiej.
Mulatek coś ostatnio nie lubi jak siedzę przy kompie bo mie kopie na całego. Zmykam na jedzenie do chinczyka :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
martusionek cieszę się, że z małym wszystko ok, bakterie w ciąży to normalka, więc nie przejmuj się i nawet nie myśl o tym, że jesteś złą matką, takich nie ma u nas na forum :) głowa do góry, pierś do przodu i nie płacz już bo twój malec wtedy też się smuci

lucyF śliczny maluszek :)

Do góry