reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

A ja zaglądam do was ostatnio rzadko, ale podczytuję czasami, kibicuje nowym fasolkom, niestety brakło mi odwagi, żeby do was wcześniej napisać. Jakieś fatum nade mną wisi. Najpierw poronienie prawie rok temu, teraz od trzech tygodni życie w nerwach, bo na USG połówkowym wyszły wady genetyczne (podejrzenie przepukliny oponowej z tyłu główki). Miałam już robione 3 USG, w tym jedno specjalistyczne, jutro rano idę do kliniki na następne. Tak się strasznie boję, bo jak dotychczas nikt nam nie mówi co nas czeka, jedynie mówią o operacji zaraz po porodzie, czy są jakieś szanse na unikniecie wad, jesteśmy z mężem przerażeni. Niestety pęcherz z tyłu główki nawet ja widzę na USG, żeby to jednak okazało się, że to coś mniej groźnego. Tak strasznie się boję.

reklama
ewitko mam nadzieję,że to kwestia drobnego zabiegu i wszystko będzie ok! napisz nam koniecznie jutro co ci powiedzieli.kciuki oczywiście zaciśnięte najmocniej jak się da!!!
martusionek kciuki za wizytę!
Mysza oby z tym ciśnieniem jeszcze się uspokoiło,już zaraz będziesz tulić Szymka
a ja mam tylko ciuszki póki co:) i pieluchy dostalam od kolezanki:)
lili pamiętam z tym wietrzeniem i dlatego mielismy zamiar kupic juz w kolejny weekend:)w celu zeby meisiac się powietrzylale jak Daaa piszę ,że śmierdzi długo to może faktycznie postaram się zrobić to na tygodniu.(choc cieżko będzie bo M sporo pracuje)
Agniesiu odpoczywaj!!!
annas uwazam,ze lekarz trafil Ci się bardzo rozsądny i slusznie,ze nie grzebie! najepiej jego zapytaj jak z tą pracą sądzi
Ewela to na pewno takie przejściowe,nie ma związków idealnych,ja tam doświadczenia nie mam ,ale chyba nie ważne który to zwiazek.mam nadzieję,że szybko się ułoży!

apropo związków:) mój M wczoraj wygłosił,ze myślał,ze rodzina(w sensie ja) będzie go wspierac i podążać za jego marzeniami...patrz Lublin.czyli generalnie jestem okropna bo nie tryskam radoscią na myśl wywrócenia poukładanego zycia i wyjazdu w nieznane na szybko. (a nie mówilam,ze nie tylko ,ze to dla mnie bardzo szybko.i zeby nie oczekiwal ze będę skakac z radosci opuszczajac miejsce w ktorym jestem od zawsze.dla miejsca w ktorym nie mam nikogo)

Julek od trzech dni bardziej dokazuje:)w końcu,brzuszek faluje czasem a nie głucha cisza

martusionek trzymam kciuki za wizytę, musi być dobrze!!!

Agniesia oczywiście, ze kciuki trzymamy za was obojga :) wierzę, ze wszystko będzie dobrze!!

ewcia słoneczko, przytulam. Mam nadzieje, że wszystko się ułoży po twojej myśli

Mysza uszy do góry, wyniki będą na pewno dobre, proszę nie wmawiaj sobie chorób, jesteś już praktycznie na finiszu, dbaj o siebie, nie stresuj się bo ciśnienie też ci ze stresu pewnie skacze do góry i ciesz się ostatnimi dniami ciąży dla siebie i bobasa. Jakie dzisiaj masz RR rano?

a ja zadzwoniłam do Diagnostyki i umówiłam się na te nieszczęsne wymazy :)
termin niestety dopiero na 8 listopada, bo położna stwierdziła, ze powinny być wykonywane 4 dni po @
więc teraz niestety nie mogę ich zrobić. Pytałam też czy jakbym w tym cyklu przypadkiem zaszła w ciąże
to czy mogę zrobić te wymazy, okazało się, że nie, bo położna nie podejmie się we wczesnej ciąży pobierania
wymazu z kanału szyjki, bo może stworzyć zagrożenie dla ciąży, więc dziewczyny kciukajcie, żebym w tym cyklu
nie zaciążyła, bo jak tak to po ptokach :( i badań nie zrobię, a są ważne - BARDZO!!!

mam pytanko koszule do karmienia na allegro kupowałyście? ze trzy trzeba miec ?bo do porodu tez.no i nurtuje mnie jaki rozmiar ?jak przed ciążą czy większą?

Hej Dziewczynki
Już po wizycie, wszystko ok tylko mocz z nów nie ciekawy i mam antybiotyk, rozpłakałam się do M ,że jestem wyrodna matka bo zafundowałam znowu jakieś bakterie Tomusiowi :( Cukrzycy nie ma. I moje dziecię znowu się schowało przed mierzeniem tętna wasze też tak robią? A potem z całych swoich sił kopnął w to urządzenie hihih

Ewitko będzie dobrze trzymam kciuki za wizytę!!!

Ola a ty dalej robisz zakupy?

Ilonko to trzymamy kciuki z Tomusiem aby wszystko ułożyło się po Twojej myśli!!!!!

życzę miłego dnia !!!!

mam pytanko koszule do karmienia na allegro kupowałyście? ze trzy trzeba miec ?bo do porodu tez.no i nurtuje mnie jaki rozmiar ?jak przed ciążą czy większą?

Sporo...
Ja w szpitalu zmieniałam koszulę 2 razy dziennie
S prał i woził w kółko razem z ręcznikami i pieluchami małej
najlepsze są odsłaniane (kopertowe) nie na guziki!!!
Bo nie ma nic gorszego w nocnym karmieniu jak syrena i walka z guziczkami:baffled:
Tak odsłaniasz cyca odpinasz stanik i jest
Ja miałam S

Cieszę sie z udanych wizyt
Mysza Ty się nie martw -dzidziuś już jest bezpieczny i w pełni gotowy do życia po tej stronie brzuszka więc nic się nie martw

Ewitko -mam nadzieję że to nie przepuklina i zastanawiam się dlaczego nikt nie wykrył jej wcześniej??? miałaś usg prenatalne?? zarządaj od lekarzy informacji dla Waszego spokoju i po to żebyście nie żyli w niewiedzy

Ostatnia edycja:
witam
znowu sie nie odzywałam bo byłam mega zajeta.. całą sobote tyrałam naprzemian z wylegiwaniem sie w stercie ubrań.... bo przestawialismy wszystkie meble w sypialni, szafy na inna sciane komode na miejsce szafy i obok łóżeczko, a przy przestawianiu trzebabylo wszystkie ciuchy wywalic z szaf bo inaczej to by sie pewnie połamały :/ no a potem układanie.... i jeszcze wycieranie odkurzanie itd ale to juz mój maruda posprzątał... teraz piore jakies kocyki i wieksze ubranka małego co dostalam od babci, jeszcze ta pościel przyjdzie to ją wypiore i zabieram sie za mega prasowanie, nawet nowy pokrowiec na deske kupiłam...

dziewczyny dla bobaska z kosmetyków to mam oilatum do kąpieli, bepanthen i sudokrem do pupki, krem do buźki i mydełko bambino dwie kostki, czy cos mam jeszcze kupić? mama mi mówi że maść majerankową i linomag na odparzenia jak juz się pojawią no ale mam ten bepanthen (jedną tubke, starczy?) i sudokrem bo to akurat mialam dla siebie bo mnie pipka szczypała i nadal szczypie czasem bo ciagle mam z czegos podrazniona i nie wiem z czego raz jest lepiej raz gorzej i tak w kółko, infekcji nie mam... mniejsza z tym ;-)
no i został nam do kupienia wózek i śpiworek do wózka i śpiworek do łóżeczka bo jakoś się tej kołderki boje... wiec szukam czegos fajnego na allegro ;-)

miłego popoludnia

sorki ze nic nikomu nie odpisze ale nie doczytałam nic..

o kurcze.... 64dni do końca??? jak i kiedy???

Martusionek ja narazie mam tylko ciuszki bobasowe... więc zakupy niestety jeszcze potrwają,a raczej zaczną się,bo poza tym nie mam nic.no łóżeczko bo mam w piwnicy po siostrze i tyle:)
co do wizyty najważniejsze,ze z dzidziusiem ok! a bakterie nie są Twoją winą.grunt,ze wykryte!głowa do góry!
Agatko o to dobrze,ze mowisz z tymi guziczkami,no zaraz poszukam jakis koszul w takim razie

pierwsze pranie ciuszków Juliankowych wstawiłam:)

olu ty kupuj materac bo on strasznie smierdzi, a lózeczko też rozłóż co sie wysmierdzi z kurzu itd.... ja cie podziwiam ze dopiero teraz kupujesz.. ja sie caly czas bałam że jak nic sama nie kupie a potem nie daj boże wyladuje na patologii to moj maz i tesciowa zrobia zakupy za mnie a gust tesciowej jest straaaasznyyy..... i pewnie bym nie miala tego co chcialam no i chodzilo tez o rozlozenie kosztow bo naraz wszystko kupic to masakra.... jakos sobie tego nie wyobrazam :/

reklama
Witam|
Oluś ale cię napadło z zakupami:) Świetnie że tak szybko Ci to zleciało jeszcze troszkę i Juluś na świecie.Właśnie myślę o tych koszulach bo ja spać w tym nie umie zawsze spodnie mam ubrane :p
Mysza kiedy kochana to zleciało że ty już na finiszu:)A ciśnienie może dokazywać w ostaniach tygodniach ciąży
martusionek- kobiety w moczu tak często mają w ciązy a co do tętna mam to samo:)
Ewitko-kochana niech zrobią dokładne badania zawsze można w brzuszku operować, Będzie dobrze
Agniesia odpoczywaj!!! ja dupaka dużo brałam i parę razy po 4 naraz i jest wszystko ok:)
Ewela- jak każda kobieta też sie zastanawiam czy dobrze zrobiłam wychodząc za mąz pewne jest jedno drugi raz bym tego nie zrobiła:p A problemy też mam wieczne z moim chopkoiem:p
Daa- i jak się czujesz???
lili witam:) melduje że jestem grzeczna:pI cieszę sie że cycusie działają
Pati już tylko 64 ale super!!!!
Ananas ja nie pracuję od 2 m-ce ale w mojej pracy powinnam zejść z karetki w momencie jak dowiedziłam się o ciąży.i narazie mi jej nie brakuje odpoczywam i nie latam o 3 w nocy po melinach, a prace moją kocham nad życie,a le dziecko dużo bardziej.Więc jeśli masz taką możliwość odpoczywaj:p
Ewcia tulę kochana
just i kasikz, Agatko buziaczki dla waszych skarbów
Ja dalej remontowo jutro idę na powtórkę glukozy i przeciwciała.Mam nadzieję że tym razem będzie ok. W sobotę i wczoraj malowaliśmy salon, i w końcu jest wymalowany na zielono fioletowo.Przytej powierzchni ładnie to wygląda.Energetycznie:p Byłam kupić sobie jakieś zasłonki ozdobne ale sama nie wiem co by pasowało do tych kolorów a jak były fajne to bardzo drogie. dziś będzie kończył kuchnie. Myślałam że dłużej to pójdzie bo mam łączony salon z kuchnią całość ma 50 m, więc jest co malować.Wczoraj przyszła moja mama z teściową to mi wszystko posprzątały.Jeszcze tylko przedpokój łazienka i pokój małej,reszta wykończona.

Do góry