Hej dziewczyny. Piszę do was z zapytaniem czy może któraś miała z was podoba sytuację że w 6t ciazy od Ostatniej miesiączki na usg byl widoczny jedynie pecherzyk ciazowy bez zarodka i cialka żółtego? Dodam ze mam dość dlugie cykle 32-36dni.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myślę że spokojnie masz jeszcze trochę czasu na zarodek i serduszko. Trzymam kciuki.Hej dziewczyny. Piszę do was z zapytaniem czy może któraś miała z was podoba sytuację że w 6t ciazy od Ostatniej miesiączki na usg byl widoczny jedynie pecherzyk ciazowy bez zarodka i cialka żółtego? Dodam ze mam dość dlugie cykle 32-36dni.
Dziękuję, stresuje się, wiem, że to nie pomaga ale postaram się czekać cierpliwie..Myślę że spokojnie masz jeszcze trochę czasu na zarodek i serduszko. Trzymam kciuki.
To moja pierwsza ciąża. Mam typowe objawy typu brak miesiączki, obolale piersi i wrażliwość na zapachy. Wiem, że przy pustym jaju objawy ciążowe występują mimo to. Nie robie tez bety z krwi bo nie chce się jeszcze bardziej nakręcać. Poczekam do następnej wizyty. Bardzo dziękuję za wsparcie ❤Ja np. tak miałam przy cyklach bardzo regularnych 28 dni. Poszłam pod koniec 7 (6+6) tygodnia przekonana, że już pewnie będzie serduszko, a tam nawet zarodka nie było. Podejrzenie pustego pęcherzyka, lekarz kazał przyjść za tydzień na kontrolę, ale uprzedził, że mogę wcześniej zacząć ronić. Za tydzień był już zarodek z serduszkiem. Ciąża podobno tydzień młodsza. Tylko że teraz mam 15 tydzień i wszystkie kolejne USG pokazują, że wiek zgadza się z ostatnią miesiączką. Zastanawiam się czy to nie przez moje tyłozgięcie macicy. Czytałam, że szczególnie na początku może być wtedy gorzej widać. W poprzedniej ciąży miałam identyczną sytuację, że nie było widać zarodka ani pęcherzyka żółtkowego w 6 tygodniu. Co ja się strachu najadłam, a też po tygodniu już był. Nie wiem jak jest w Twojej sytuacji, bo jednak zdarzają się puste pęcherzyki, ale na tym etapie nie można jeszcze przesadzać, tylko skontrolować jeszcze raz.