reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wróciłam od gina.
Wszystkie wyniki w normie, mimo, że jak dla chłopa ;)
Dlatego też muszę jeść więcej owoców i warzyw. Sad mogłam sobie kupić na wiosnę, jakbym wiedziała.
Witamin nadal mi nie przepisał. Lepiej, żebym te owoce jadła.
Dzidzia rozwija się prawidłowo i dalej nie wiem, jaka jest duża, bo już nie mieści się pod głowicą USG. No, ale jak dla mnie to znaczy, że już duża jest :)

reklama
Super Joasiu, gratuluje rosnacej dzidzi. Ja dopiero za tydzien ide do odwiedzin u gin juz nie moge sie doczekac

Cieszę sie Joasiu, że wszystk odobrze z maleństwem :-*
Ja idę do lekarza w przyszłym tygodniu, już nie moge się doczekac :)

Dziewczyny czy macie jakiś sprawdzony sposób na zaparcia??

ja ide dopiero za jakies 3-4 tygodnie - na usg polowkowe-genetyczne a potem nastepnym razem do mojej gin na badania :)

Aniu też mam od początku ciaży ten problem! Lekarz doradził mi syrop Lacktuoza (nie wiem jak to się pisze ale tak to się wymawia)-zapytaj pani w aptece. Zażywam go raz albo 2 w tygodniu po 3 łyżki rano na czczo. Poza tym jem otręby ze śliwkami z jogurtem i staram się jeść inne produkty bogate w błonnik. Jest dużo lepiej. Otręby polecam!
Co prawda błonnik hamuję wchłanianie zelaza, ale czuje się lepiej.

Poradnik babci Stefy
zaparcia
Codziennie wypijaj siedem, osiem szklanek płynów i wykonuj niezbyt intensywne ćwiczenia. Pij kompot ze śliwek, jedz dużo produktów zawierających błonnik takich jak pełnoziarniste pieczywo, otręby, świeże owoce i warzywa. Nie stosuj środków przeczyszczających, lecz do śniadania wypij herbatkę z malwy (napar przeczyszczający).
cytat ze strony :
http://www.bajbus.pl/index.phtml?ids=niezbednik&kat=porada&nr=4

na tym forum też coś piszą dziewczyny: http://www.gimbla.pl/forum/pokoje/viewtopic.php?t=27649

Joaśka

Dziekuje kochane dziwczynki :)

Lidka ten syrop stusuje od poniedziałku i jak na razie nie widze za bardzo efektów. Moze zadziała za jakis czas. Śliwki suszone to podstawa, ale moze sprobuje codziennie jeść otręby, bo jakna raiz ejem je ale nie regularnie.

Na forum podanym przez Joasię, przeczytałam o ciepłej wodzie z cytryną i miodem na czczo. Juz kiedys to slyszałam. Chyba zaczne jadac otreby i pic ta ciepla wode.

Mi lekarz przepisla Normalac i popijalam 3 dni wieczorami, ale problem znikl. Moze dlatego, za czasem wystarczy mi cieple kakao lub mleko i problem z glowy. U mnie ekspresowo dziala tez swiezy koktail np z bananow.

reklama
Wiesz co Aniu może za często stosujesz Laktuozę? Ja też pilam codziennie i organizm się przywyczaił. Odstawiłam na jakiś czas i teraz raz góra 2 razy w tygodniu. Nie wypróżniam się codziennie, ale jest lepiej.
Buźki.
Ponoć buraczki i marchew też pomaga. Kiedyś na mnie działała kapusta kiszona pod różnymi postaciami,czy to bigos, czy kapuśniak, czy surówka. Teraz słabo.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry