reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Anek@ ja na fenoterolu jadę odkąd pamiętam, wcześniej był dupfaston do 22 tyg, i czasem jak zapomnę o danej porze (- a biorę 4 x 1 czyli co 6 godzin) to po godzinie już mi brzusio twardnieje. Ale oprócz fenoterolu nie brałam nic innego.

reklama
Magdaleona mi przepisali Isoptin zeby zmniejszyc skutki uboczne fenoterolu (kolatanie serca i drzenie rak urerzenia goraca, rozdraznienie) i kazdej dziewczynie tak przepisywali na oddziale, najpierw przed podaniem lekow EKG a dopiero pozniej fenoterol, gdyz on bardzo obciaza serce....sterydki to norma w 30-34 tygodniu tak dla pewnosci ze jak sie dzidzia za wczesnie urodzi zeby mogla samodzielnie oddychac. Magda z tego co wiem to fenoterol podaja do 35-36 tygodnia stopniowo zmniejszajac dawke, wlasnie ze wgledu na to ze ten lek bardzo obciaza serce, i ze nie mozna go brac dluzej niz 3 miesiace (tak przynajmniej jest praktykowane w tym szpitalu gdzie lezalam ) troche sie dziwie ze nie dostalas Isoptinu na zlagodzenie skutkow ubocznych.

Anek@, biore Isoptin i dostalam sterydy na rozwoj plucek u malej. Fenoterol i Isoptin mam odstawic w srode, zeby w piatek zrobic badanie krwi na cukier - zobaczymy co bedzie - czuje, ze bedzie skurcz za skurczem po odstawieniu.

Serducho mam zdrowe, i próbowałyśmy zmniejszać dawkę do 0,5 tabletki 4 x dziennie a nawet próbowałyśmy odstawić... jednak skurcze się pojawiały dość regularnie. A teraz to już organizm się przyzwyczaił i nogi mi się nie trzęsą jak idę do wc ;D
Pisać jak widać też jestem w stanie ;)
Tylko pierwszy miesiąc był koszmarny nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić... ale już nie długo jeszcze 5 dni i koniec!

Magdaleona ja tez wczoraj probowalam zmniejszyc dawke i dupsko z tego wyszlo - skurcz za skurczem :(
Takze chyba czeka mnie lezonko + trzesonko tylko nie wiem do kiedy, bo nie wiem co bedzie jak w srode odstawie ten fenoterol - czy urodze ;) czy po badaniu znow zaczne brac.

Dziewczyny bedzie dobrze, ja odstawiam 23 marca...wejde juz w 37 wiec moge rodzic, lekarz mi powiedzial ze jak sie zacznie to juz nie beda hamowac, wiec moze jeszcze sie okazac ze zamiast kwietnioweczka bede marcoweczka :laugh: najwazniejsze zeby sie Kubus zdrowy urodzil.

Kurcze a ja leze i mam skurcze - mimo fenoterolu :(
Rzadkie bo rzadkie, ale sa i jakos zaczyna bolec mnie podbrzusze i krzyz miesiaczkowo - hmmm, rodzimy?

reklama
Magdaleona pisze:
No może to już... A jak leżysz na boczku to też nie przechodzi... ?
no nie przechodzi :(
Nie wiem... Skurcze sa co 15 min, 20, czasem co 10... W sumie dokladnie nie mierzylam czasu, ale mam wrazenie, ze sa czesto.
nie wiem co powinnam zrobic. Klade sie spac i zobaczymy czy cos mnie zbudzi w nocy i co bedzie rano.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry