reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja tez dzis zaliczylam gin, na fotelu mnie nie badala, zrobila tylko usg; mala wazy 2800 (widze ze bedzie drobniejsz niz michal); lozysko 2 stopnia, plyny w normie, szyjka tez :) za 10 dni mam sie stawic na ktg :) i wredy zobaczymy co dalej - kiedy kolejna wizyta;
dostalam tez zwolnienie do dnia porodu :)

reklama
super ja tez mam zwolnienie:)
a co do ktg to ja jeszzce ani razu nie mialam robione a czy powinnam??
nie moge sie doczekac !

Ja miałam już 4 razy ktg. Robi się je pod koniec ciąży zwłaszcza jak są juz skurcze po to żeby sprawdzić, czy dziecku prawidłowo pracuje serduszko i czy podczas skurczy nie zmniejszają się parametry pracy serca - a przynajmniej tak to zrozumiałam ;D

Jakiś miesiąc temu jak miałam skurcze nie wiem to był chyba początek 8 miesiąca czyli jakiś 34 - 35 tydzień

Ja też jeszcze nie miałam ktg, a chyba powinnam. Zobacze co jutro powie moja ginekolożka :)

najgożej jak nie mogą znaleźć serducha ... raz musiałam leżeć w tak niewygodnej pozycji... już myślałam że tam zwariuję, pół godziny z brzuchem wiszącym bokiem bez żadnego oparcia czy poduchy pod nim

Ja dzisiaj podczas usg miałam taką troche nieprzyjemną sytuacje, lekarka badała jakieś przepływy czy coś w tym rodzaju i kazała mi nie oddychać. Była zła jak oddychałam a ja naprawdę nie umiałam dłużej nie oddychać, tam było gorąco i duszno i to dodatkowo to utrudniało. Normalnie myślałam że się tam udusze ::) :p :-[

reklama
Iza pierwsze słyszę, żeby do przepływów było potrzebne zaprzestanie oddychania ???
Miałam sprawdzane kilka razy i jedyne kiedy coś dziwnego kazała mi robić to nabrać dużo powietrza jak chciała zmierzyc brzuszek, czy ilość wód płodowych - ale to trwało kilka sekund

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry