reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
właśnie wróciłam od lekarza i.... też mam kawał baby :D a więc będzie dziewczynka :)
Poprawiła mi się morfologia, ale żelazo dalej musze brać, krzywa cukrowa wyszła bardzo dobrze, reszta też w najlepszym porządku. Na następną wizyte mam przyjść z opinią od okulisty.

reklama
kosmi SUPER ze wszystko dobrze, najwazniejsze ze dzidzie zdrowo sie rozwijaja..ja czekam do piatku :(

nom najważniejsze, że wszystko z dziedziaczkami dobrze :)
jej już mi się 8 miesiąc zaczął :o ;)

strasznie szybko czas leci, z jednej strony fajnie bo juz niedlugo Kubus bedzie z nami z drugiej strony mam obawy czy dam sobie rade, czy bede sie dobrze opiekowac ta kruszyna...ale chyba w ciazy to normalne ze ma sie takie mysli...

kosmi - fajnie ze z dziewuszka wszystko ok :) i ze wyniki sie poprawily;
moje niestety nie i tez dalej musze brac zelazo i starac sie jest rzeczy naturalne zawierajace zelazao ... a ja nie cierpie: brokul, brukszelki, szppinaku ... powiedzialam to pani gin; wiec do wyboru zostala mi tylko fasolka, pasztet i watrobka :) niezle .... a co z buraczkami ? bo nie zapytalam sie , tez sa dobre na braki zelaza ???

ponoć są dobre, chociaz mnie lekarze mówili, że mam się raczej na czerwonym mięsie skupić.

U mnie ostatnio wyszło, że żelaza mam już za dużo, za to hemoglobiny nadal za mało. Ginka kazała mi wobec tego dodatkowo brać kwas foliowy. Czyli teraz łykam 4 mg (kurcze nie pamietam jednostki, ale na opakowaniach są napisane) w zestawie witamin i dodatkowo 2x dziennie kwas po 5 mg. Wychodzi mi 14 mg na dzień. Za tydzień będe robić kolejne badania - zobaczymy, czy się poprawiło.

joaska - lykaj dzielnie :)

a o tych buraczkach to pomysle - wkoncu lubie barszcz i buraczki gotowane - to tez sie na nich skupie :)

ja własnie nie cierpie buraczków, więc sie ucieszyłam, że nie muszę się nimi katować :)

reklama
hmm a może to wszystko te buraczki, ja lubie buraczki takie hmm ze słoiczka na zimno... i przez ostatnie 2tygodnie jak byłam w Gdańsku i się stołowałam u dziadków mojego tygryska to wcinałam te buraczki, bo zawsze słoiczek stał a ja strasznie je lubie, więc może to te buraczki :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry