reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

melduje się po wizycie, Lilka cała i zdrowa, rozłożyła nóżki więc mam pewność że Lilka na pewno jest Lilką, serducho bije mocno, ułożona jest główką do dołu co boleśnie odczułam w nocy jak mnie obudziłam kopniakami przy przeponie, rośnie mi kawał baby bo waży już 1600g :) do porodu mam się szykować na 5 kwietnia albo nawet wcześniej..poskarżyłam się lekarzowi na nasilone upławy stwierdził, że to na pewno nie wody płodowe bo z nimi mam wszystk ow jak najlepszym porządku i pewnie złapałam grzybicę w związku z czym dostałam canesten, korzystała któraś może? nie zbadał mnie ginekologicznie więc dostałam diagnozę w ciemno bo jak powiedział tutaj nie wolno badać ginekologicznie w ciąży bo istnieje ryzyko przyśpieszenia porodu i jakby mi włożył wziernik to tylko by popchnął infekcję do szyjki macicy a tego nie chcemy (o ile owa infekcja jest..). mocz w porządku, waga mi chwilowo stanęła, zgodę na lot dostałam :)

Nina ja biorę też globulki bo jakiś grzybek się przyplątał a nazywają się Pimafucin, ale lekarz Mnie badał na fotelu normalnie tylko bardzo delikatnie, aczkolwiek wiadomo to nigdy nie jest przyjemne :-p Wczoraj już wzięłam ostatnią i teraz zacznę brać probiotyk doustnie aby wyrównać florę i żeby znów się coś nie przyplątało :-)
Super że z Niunią wszystko dobrze i rośnie jak na drożdżach :-) Ja mam termin na 4 kwietnia :-)

reklama
Nina- fajowo że wszystko w porządku, globułki na pewno nie zaszkodzą. A Lilka faktycznie duża kobietka. to mi się wydawało że duża panna mi rośnie w brzuchu a tu widzę że kwietniowe bobaski rosną jak na drożdżach.

melduje się po wizycie, Lilka cała i zdrowa, rozłożyła nóżki więc mam pewność że Lilka na pewno jest Lilką, serducho bije mocno, ułożona jest główką do dołu co boleśnie odczułam w nocy jak mnie obudziłam kopniakami przy przeponie, rośnie mi kawał baby bo waży już 1600g :) do porodu mam się szykować na 5 kwietnia albo nawet wcześniej..poskarżyłam się lekarzowi na nasilone upławy stwierdził, że to na pewno nie wody płodowe bo z nimi mam wszystk ow jak najlepszym porządku i pewnie złapałam grzybicę w związku z czym dostałam canesten, korzystała któraś może? nie zbadał mnie ginekologicznie więc dostałam diagnozę w ciemno bo jak powiedział tutaj nie wolno badać ginekologicznie w ciąży bo istnieje ryzyko przyśpieszenia porodu i jakby mi włożył wziernik to tylko by popchnął infekcję do szyjki macicy a tego nie chcemy (o ile owa infekcja jest..). mocz w porządku, waga mi chwilowo stanęła, zgodę na lot dostałam :)

mnie na kazdej wizycie lekarz bada ginekologicznie... ehh co lekarz to inny

dziękuję dziewczyny :)

madziolina masz zupełną rację co lekarz to inny, tutaj też jest inny system leczenia i zupełnie naturalistyczne podejście do ciąży więc moim lekarzem bym się w Twoim przypadku nie sugerowała :p

lekarz jeszcze powiedział, że jak będę w pl to muszę iść tam na wizytę bo teraz już co dwa tyg mam mieć wpis do karty że jestem zważona, mam zbadane ciśnienie i nie ma cukru i białka w moczu. kategorycznie kazał mi zakazać ginekologowi badania mnie w jakikolwiek inny sposób :p

Ja tez nie pomoge z tym lekiem, jedynie kiedys jak miałam mocniejsze upławy to dostałam globulki dopochwowoe MACMIRor (chyba tak to sie pisze)
Co do badania to USG mam co wizytę, nie byłabym usatysfakcjonowana wizytą gdyby nie obejrzała synka:-) a dowcipnie też mnie bada zawsze bo sprawdza szyjkę czy ok, macice, i jakos nie mówiła mi że nie wolno

Faajnie że taka Lilka duża:-) Bedzie co przytulac!!!
A ja jestem taka szczesliwa bo wyniki badania krwi odczytalam wlasnie na @ i wreszcie mi czerwone cialka, hemoglobina i hematokryt nie spadły:-) A tak z badania na badanie leciały na łeb na szyje mimo witamin, żelaza i diety zbilansowanej. A tu niespodzianka taka:) Nawet wrecz są wyższe niz 3 tyg temu! Jupiii

No ja też tak jakoś mam dziwnie(w obu ciążach tak samo0, a mianowicie 1 morfologia ok, 2 już gorsza-za niska hemoglobina, a kolejne to już może nie wszystko ok bo niektóre parametry ciut za niskie lub ciut za wysokie, ale hemoglobina duuuuzo lepsza:tak:

reklama
Wstawiam zdjęcie mojego Synia. USG (dokładnie 27.12.14) od polskiego lekarza jak byliśmy w
na świeta. Niestety kolejne tutaj dopiero w 36 tygodniu ciąży :(
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    46,9 KB · Wyświetleń: 52
Do góry