reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

reklama
jestem po wizycie:tak:
Usg pokazało wagę 1700g główka 29tydz. brzuszek 30t1d i uwaga noga 31t5d:szok: więc znów będę miała córcie z długimi nogami;-) Maja nadal jest ładnie pokazała krocze:tak: pozamykana jestem szczelnie termin niby przesuną się na 20 października ale doktor mówi że trzymamy się tego terminu z @ więc 25:tak:
No to super. Modelka rośnie;-)

Ja byłam dziś u ginki na wizycie. Wszystko dobrze pozamykane :-D:-D:-D
Wyniki w miarę jeszcze poniżej normy ale się zbliżamy do normy;-)
No i 6 kg na plusie;-)

Ja byłam dziś u ginki na wizycie. Wszystko dobrze pozamykane :-D:-D:-D
Wyniki w miarę jeszcze poniżej normy ale się zbliżamy do normy;-)
No i 6 kg na plusie;-)
To fajnie kingus ze zaczynaja ci sie wyniki stabilizowac.
Ja z kolei zalatwilam sobie ta wizyte z fizjoterapeuta. Najblizszy termin mieli na 07 wrzesnia!:szok:Zaczelam jeczec ze ledwo chodze to obiecali ze jak ktos wczesniej "wypadnie" to zaraz do mnie zadzwonia.
Dzisiaj obudzilam sie z wielka plama na lewej piersi..:zawstydzona/y:;-)..do tej pory czasami jakas kropelka sie pojawila a tu niespodzianka:sorry2: Wam tez sie juz siara saczy? a do tego np glownie z jednej piersi?
http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1

Ja u lekarza byłam we wtorek. Dzis byłam zaiweźć mocz na posiew i w poniedziałek wyniki. Oprócz tego dostałam leki i w przyszłym tygodniu znów wizyta. Szyjka pięknie zamknięta, rozwarcia nie ma, ale to co mnie szokuje to mój termin porodu... Według pomiarów to UWAGA: 22 września!!! Pokazało mi, że mała ma brzuszek i główkę jak na 33 tydzien, a nogi- ponad 36. :-p Ale to po swoim tatusiu;) Kość udowa ma 8 cm, obwód brzuszka i główki około 30 cm. A waga 1975 ;-) Ułożona jest główką w dół stąd te okopy tak wysoko. Widziałam jak słodko sobie buźką ruszała... I rączką przy główce machała... Moje kochane maleństwo....

jak dobrze być w domku:-)
w szpitalu byłam prawie na cały dzień ,szpital ogromny , na izbie przyjęć pielęgniarki opowiadały mi kawały:-Da tak ogólnie ktg,usg ok, nic nie wiem na temat szyjki , łożyska i wyników badań z moczu i krwi:-( pewnie wszystko dowiem się za 2 tygodnie u mojego lekarza
w szpitalu poczułam się jak pierwszy dzien w przedszkolu wystraszona,zagubiona itp.:-(
ogólnie to była jakaś masakra badana byłam w pokoju w którym było razem około 20osób (lekarzy i praktykantów obcokrajowców)
nasza córeczka waży 1300g ,ułożona głowką w dół i strasznie kopała na usg ,chyba była wystraszona ile ludzi ją ogląda:-)

Cieszy mnie, że u Was wszystko dobrze :tak: i ja zdam relacje z dzisiejszego badania. Potwierdzone po raz trzeci - córa :-D pan doktor mówi, że konkretna, duża babka waga 1600 g, obwód główki aż 28 cm - co wskazuje 31 tc a ja dopiero w 29 :happy2: udo też długie 6 cm też wskazuje 31 tc, brzuszek w normie 25 cm ;-) także wg. dzisiejszych obliczeń termin wychodzi 16.10 - czyli 11 dni do przodu :-) ale wiem, wiem,że to tylko takie orientacyjne dane

Filmik z badania nagrany, choć za wiele nie pokazała się nam córeczka - spała z rączką przy buźce, ułożona główką w dole co pewnie tłumaczy moje stłuczone żebra :tak: jutro wkleję fotkę

Ja u lekarza byłam we wtorek. Dzis byłam zaiweźć mocz na posiew i w poniedziałek wyniki. Oprócz tego dostałam leki i w przyszłym tygodniu znów wizyta. Szyjka pięknie zamknięta, rozwarcia nie ma, ale to co mnie szokuje to mój termin porodu... Według pomiarów to UWAGA: 22 września!!! Pokazało mi, że mała ma brzuszek i główkę jak na 33 tydzien, a nogi- ponad 36. :-p Ale to po swoim tatusiu;) Kość udowa ma 8 cm, obwód brzuszka i główki około 30 cm. A waga 1975 ;-) Ułożona jest główką w dół stąd te okopy tak wysoko. Widziałam jak słodko sobie buźką ruszała... I rączką przy główce machała... Moje kochane maleństwo....

To tylko pogratulować dużej córy:-D. A termin masz chyba teraz podobny z Ashearą, bo jej też zmienili.

jak dobrze być w domku:-)
w szpitalu byłam prawie na cały dzień ,szpital ogromny , na izbie przyjęć pielęgniarki opowiadały mi kawały:-Da tak ogólnie ktg,usg ok, nic nie wiem na temat szyjki , łożyska i wyników badań z moczu i krwi:-( pewnie wszystko dowiem się za 2 tygodnie u mojego lekarza
w szpitalu poczułam się jak pierwszy dzien w przedszkolu wystraszona,zagubiona itp.:-(
ogólnie to była jakaś masakra badana byłam w pokoju w którym było razem około 20osób (lekarzy i praktykantów obcokrajowców)
nasza córeczka waży 1300g ,ułożona głowką w dół i strasznie kopała na usg ,chyba była wystraszona ile ludzi ją ogląda:-)

No kochana, dobrze, że u Ciebie już ok. Moje maleństwo też skopało na ostatniej wizycie położną, jak tylko położyła rękę na moim brzuchu, a pewnie, nikt obcy nie będzie maleństwa dotykała. Zresztą nie lubi obcych. Dobrze, że nikt nie dotyka mojego brzucha, bo bym jeszcze bardziej poobijana chodziła

Cieszy mnie, że u Was wszystko dobrze :tak: i ja zdam relacje z dzisiejszego badania. Potwierdzone po raz trzeci - córa :-D pan doktor mówi, że konkretna, duża babka waga 1600 g, obwód główki aż 28 cm - co wskazuje 31 tc a ja dopiero w 29 :happy2: udo też długie 6 cm też wskazuje 31 tc, brzuszek w normie 25 cm ;-) także wg. dzisiejszych obliczeń termin wychodzi 16.10 - czyli 11 dni do przodu :-) ale wiem, wiem,że to tylko takie orientacyjne dane

Filmik z badania nagrany, choć za wiele nie pokazała się nam córeczka - spała z rączką przy buźce, ułożona główką w dole co pewnie tłumaczy moje stłuczone żebra :tak: jutro wkleję fotkę

Gratulacje dużej córci. Kolejna mamusia z przesuniętym terminem, hmm. Mój M się śmieje, że mi pewnie też przesuną. Tylko, że moja dzidzi maleńka

Ostatnia edycja:
Mi do ortopedy w związku z tą rwą kulszową w luxmedzie udało się na 02.09 zarejestrować.

Siara mi nie cieknie, ale za pierwszym razem też nie ciekła a od razu po porodzie była w piersiach :-).

reklama
Do góry