reklama
kinguś
Nie poddam się
No to super. Modelka rośnie;-)jestem po wizycie
Usg pokazało wagę 1700g główka 29tydz. brzuszek 30t1d i uwaga noga 31t5dwięc znów będę miała córcie z długimi nogami;-) Maja nadal jest ładnie pokazała krocze
pozamykana jestem szczelnie termin niby przesuną się na 20 października ale doktor mówi że trzymamy się tego terminu z @ więc 25
![]()
Ja byłam dziś u ginki na wizycie. Wszystko dobrze pozamykane

Wyniki w miarę jeszcze poniżej normy ale się zbliżamy do normy;-)
No i 6 kg na plusie;-)
mayo
Fanka BB :)
To fajnie kingus ze zaczynaja ci sie wyniki stabilizowac.Ja byłam dziś u ginki na wizycie. Wszystko dobrze pozamykane
Wyniki w miarę jeszcze poniżej normy ale się zbliżamy do normy;-)
No i 6 kg na plusie;-)
Ja z kolei zalatwilam sobie ta wizyte z fizjoterapeuta. Najblizszy termin mieli na 07 wrzesnia!

Dzisiaj obudzilam sie z wielka plama na lewej piersi..

http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1
boozqowa
Październik 09'
Ja u lekarza byłam we wtorek. Dzis byłam zaiweźć mocz na posiew i w poniedziałek wyniki. Oprócz tego dostałam leki i w przyszłym tygodniu znów wizyta. Szyjka pięknie zamknięta, rozwarcia nie ma, ale to co mnie szokuje to mój termin porodu... Według pomiarów to UWAGA: 22 września!!! Pokazało mi, że mała ma brzuszek i główkę jak na 33 tydzien, a nogi- ponad 36.
Ale to po swoim tatusiu
Kość udowa ma 8 cm, obwód brzuszka i główki około 30 cm. A waga 1975 ;-) Ułożona jest główką w dół stąd te okopy tak wysoko. Widziałam jak słodko sobie buźką ruszała... I rączką przy główce machała... Moje kochane maleństwo....

jak dobrze być w domku:-)
w szpitalu byłam prawie na cały dzień ,szpital ogromny , na izbie przyjęć pielęgniarki opowiadały mi kawały
a tak ogólnie ktg,usg ok, nic nie wiem na temat szyjki , łożyska i wyników badań z moczu i krwi:-( pewnie wszystko dowiem się za 2 tygodnie u mojego lekarza
w szpitalu poczułam się jak pierwszy dzien w przedszkolu wystraszona,zagubiona itp.:-(
ogólnie to była jakaś masakra badana byłam w pokoju w którym było razem około 20osób (lekarzy i praktykantów obcokrajowców)
nasza córeczka waży 1300g ,ułożona głowką w dół i strasznie kopała na usg ,chyba była wystraszona ile ludzi ją ogląda:-)
w szpitalu byłam prawie na cały dzień ,szpital ogromny , na izbie przyjęć pielęgniarki opowiadały mi kawały

w szpitalu poczułam się jak pierwszy dzien w przedszkolu wystraszona,zagubiona itp.:-(
ogólnie to była jakaś masakra badana byłam w pokoju w którym było razem około 20osób (lekarzy i praktykantów obcokrajowców)
nasza córeczka waży 1300g ,ułożona głowką w dół i strasznie kopała na usg ,chyba była wystraszona ile ludzi ją ogląda:-)
Cieszy mnie, że u Was wszystko dobrze
i ja zdam relacje z dzisiejszego badania. Potwierdzone po raz trzeci - córa
pan doktor mówi, że konkretna, duża babka waga 1600 g, obwód główki aż 28 cm - co wskazuje 31 tc a ja dopiero w 29
udo też długie 6 cm też wskazuje 31 tc, brzuszek w normie 25 cm ;-) także wg. dzisiejszych obliczeń termin wychodzi 16.10 - czyli 11 dni do przodu :-) ale wiem, wiem,że to tylko takie orientacyjne dane
Filmik z badania nagrany, choć za wiele nie pokazała się nam córeczka - spała z rączką przy buźce, ułożona główką w dole co pewnie tłumaczy moje stłuczone żebra
jutro wkleję fotkę

Filmik z badania nagrany, choć za wiele nie pokazała się nam córeczka - spała z rączką przy buźce, ułożona główką w dole co pewnie tłumaczy moje stłuczone żebra

asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Ja u lekarza byłam we wtorek. Dzis byłam zaiweźć mocz na posiew i w poniedziałek wyniki. Oprócz tego dostałam leki i w przyszłym tygodniu znów wizyta. Szyjka pięknie zamknięta, rozwarcia nie ma, ale to co mnie szokuje to mój termin porodu... Według pomiarów to UWAGA: 22 września!!! Pokazało mi, że mała ma brzuszek i główkę jak na 33 tydzien, a nogi- ponad 36.Ale to po swoim tatusiu
Kość udowa ma 8 cm, obwód brzuszka i główki około 30 cm. A waga 1975 ;-) Ułożona jest główką w dół stąd te okopy tak wysoko. Widziałam jak słodko sobie buźką ruszała... I rączką przy główce machała... Moje kochane maleństwo....
To tylko pogratulować dużej córy

jak dobrze być w domku:-)
w szpitalu byłam prawie na cały dzień ,szpital ogromny , na izbie przyjęć pielęgniarki opowiadały mi kawałya tak ogólnie ktg,usg ok, nic nie wiem na temat szyjki , łożyska i wyników badań z moczu i krwi:-( pewnie wszystko dowiem się za 2 tygodnie u mojego lekarza
No kochana, dobrze, że u Ciebie już ok. Moje maleństwo też skopało na ostatniej wizycie położną, jak tylko położyła rękę na moim brzuchu, a pewnie, nikt obcy nie będzie maleństwa dotykała. Zresztą nie lubi obcych. Dobrze, że nikt nie dotyka mojego brzucha, bo bym jeszcze bardziej poobijana chodziła
Cieszy mnie, że u Was wszystko dobrzei ja zdam relacje z dzisiejszego badania. Potwierdzone po raz trzeci - córa
pan doktor mówi, że konkretna, duża babka waga 1600 g, obwód główki aż 28 cm - co wskazuje 31 tc a ja dopiero w 29
udo też długie 6 cm też wskazuje 31 tc, brzuszek w normie 25 cm ;-) także wg. dzisiejszych obliczeń termin wychodzi 16.10 - czyli 11 dni do przodu :-) ale wiem, wiem,że to tylko takie orientacyjne dane
Filmik z badania nagrany, choć za wiele nie pokazała się nam córeczka - spała z rączką przy buźce, ułożona główką w dole co pewnie tłumaczy moje stłuczone żebrajutro wkleję fotkę
Gratulacje dużej córci. Kolejna mamusia z przesuniętym terminem, hmm. Mój M się śmieje, że mi pewnie też przesuną. Tylko, że moja dzidzi maleńka
Ostatnia edycja:
reklama