reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

reklama
Borysiatko super, że wizyta udana. Co do polowkowego to rzeczywiście późno. Mnie też tak chcieli zapisać, ale kto wie czy znowu by nie odwołali. I w końcu idę dziś późnym wieczorem.

Ja tez bylam na wizycie i mam rozwarta szyjke ( powtorka z rozrywki z pierwszej ciazy) i mam odpoczywac i sie nie przeciazac. Lekarz ordynator powiedzial mi ze wedlug obecnej wiedzy nie zaleca sie szwow na szyjke bo moga on a dzialac przeciwnie do zamierzenia. Ale pojde jeszcze do mojego gina i zobaczymy co powie

amawell :( cholera no.... niechetnie zakladaja szwy, bo zawsze jest mozliwosc infekcji, a po 24tyg w uk wogole tego nie zrobia, bo wtey juz moga ratowac dziecko (pomijam juz ten temat, bo o jakis absurd, skoro w tak klucvowym momencie kazdy dzien w bzuchu mamy jest na wage zlota)

ja dzis tez po wizycie.
i moja svyjka sie skrocila.
mam miec emergency usg jutro, albo 21.04 (maja zazwonic i potwierdvic mi)
ale badali meni weenetrznie dzis i na pewno nie sa to 4cm, jak ostatnio.

wagowo mam +4,1kg, a jest to juz 24tydz, wiec ok.
cisnienei niskie, bo 95/48
pobrali krew na tarczyce
dostalam dwa dodatkowe usg, jedno 13.05, kolejne o meisiac pozniej.
jutro jeszcze mqm to usg tarczycy.
wzieli mi posiewy z pochwy na strep b (prosilam ich o to i o dziwo nie marudzili, tylko bylo. oczywiscie :-):szok::szok: - ach ta skarga ile zdzialala ;-) )

jestem dzis strasznie slaba... co chwile zawroty glowy i te przedomdleniowe stany, moze to z ciepla, nie wiem, ale zdecyowanie nie jest to moj dvien.
plakac mi sie chce, ot tak... jakby mi cos na sercu siedvialo :( spac nie moge, mam noc w noc koszmary, a to ze mi dzeici zabiwraja, a to ze one mi gina, ze umieraja ;( to chyba z tego stresu ostatniego i moze powinnismy pojechac na urlop we dwoje.
sama nei wiem.

anyway, tyle u mnei po wizycie.

lilija, tylko i wylacvnie od ysfunkcji/funkcji miesnia svyjki.

predyspozycje i tyle.
ale rzeczywiscie, duzo nas ma dysfunkcje w sierpniowkach. w poprvednich ciazach malo ktora miala. Nie sadze, by ktos poznal prawviwa przyczyne (u mnei wiadomo, bo szyjka byla zwyczajnie przecieta, wiec to i tak cud, ze jakos finkcjonuje)

Z tego co wiem to szew sie właśnie zakłada tylko do któregoś tygodnia. Potem jedynie krążek można założyć.
Ja w poprzedniej ciąży mialam zakładany szew w 20-21 tyg ciąży na rozwarta szyjkę. Trzymał dobrze choc musialam sie juz oszczędzać bardzo. Teraz od 14 tyg mam założony I jest ok.

reklama
Do góry